Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

Hvilken er den bedste hundeseng til en hund med angst?

Angst er et problem, der rammer mange hunde. Nogle racer er tilbøjelige til nervøsitet, og nogle individuelle hunde kan have haft en hård hvalpedom, der resulterer i angst som voksen. Andre kan have problemer som ledsmerter, der kræver ekstra komfort og et hyggeligt hjørne.

Symptomerne på angst hos en hund eller hvalp kan omfatte at gemme sig, at ‘grave sig’ ned under tæpper, hynder eller i en seng (hundesengen eller ejerens seng!) eller at ‘krybe’ (med halen mellem benene). Nogle hunde vil udtrykke angst ved at klynke og stønne, at hive efter vejret uden at have været fysisk aktiv, eller at ryste. Hoppen op – selv at nippe og nappe – kan også være et tegn på hundeangst.

Behandling af hundeangst er ikke ligetil, hverken hos mennesker eller hunde. Mens mennesker kan tale med nogen om problemet og modtage gode råd, så er mulighederne for en hund mere begrænsede. Positiv træning kan række langt i forhold til at reducere hundeangst og øge selvtilliden, og et roligt miljø kan også have en utroligt positiv virkning. Her kan hundesengen gøre en stor forskel.

Hvad kan berolige en ængstelig hund?

Hundeangst stammer ofte fra stress, da hunden var en hvalp. Hos adopterede hunde er begivenhederne i de første måneder af dit kæledyrs liv ofte ukendte. Hundeangst er dog normalt knyttet til adskillelse. Direkte misbrug manifesterer sig som frygt og manglende tillid til hunde, men angst er noget lidt anderledes. En beroligende kæledyrseng af høj kvalitet kan hjælpe hunde med en mild form for separationsangst – det vil sige, hvis din hund er bange, når den er alene, eller ‘klamrer’ sig særligt til et familiemedlem.

Hundeangst kan også forårsages af ubehag. Mange hunde lider af ledsmerter, særligt i hofterne, når de bliver ældre. Hvis de ligger på et tæppe eller en tynd hundeseng, eller en seng der er for lille, får disse hunde ikke den komfort, de har brug for, for en god nats søvn. Dette fører til en ond cirkel af angstfremkaldende dårlig søvn og stress.

En behagelig kæledyrseng giver den ængstelige hund en vigtig følelse af sikkerhed, en kombination af et gemmested og en redningsvest. Sådanne hundesenge kan være udstyret med ortopædisk polstring, tæpper eller dyner, så hunden virkelig kan putte sig godt, ekstra bløde puder og hævede kanter at hvile hovedet på.

Selv de bedste hundesenge vil dog ikke ‘kurere’ en hunds angst alene, og de skal være en del af et generelt hundevenligt miljø kombineret med et ensartet træningsprogram for hunde, en sund kost, kosttilskud og – hvis det er absolut nødvendigt – medicin. Hundesenge er derfor det sted, hvor hundeejere skal begynde at tage sig af problemer med angst, men de er kun en del af den bredere løsning.

De bedste hundesenge til ængstelige hunde

Den centrale del af et roligt miljø for hunde er hundesengen. Sengens placering er vigtig. Den skal være et sted, hvor der er relativt stille, hvor hunden kan føle sig sikker og i kontrol. Hundesenges design er lige så vigtigt, og en behagelig madras er begyndelsen snarere end slutningen på historien.

hvilken type seng foretrækker en hund? For mange hunde er en seng blot det sted, hvor de ligger og sover. Det behøver ikke engang at være det samme sted hver nat – nogle hunde ynder at tilbringe én nat på deres tildelte seng, den næste nat på en kølig plet i køkkenet, og den næste nat slår den lejr ved fodenden af din seng. Men for ængstelige hunde er rutine og ensformighed vigtigt, og den rigtige seng på det rigtige sted er nøglen.

En anti-angst hundeseng kan aktivt reducere stress og angst, og når den kombineres med anti-stress træning, kan hundesengen gå langt i retning af at eliminere problemet. Beroligende kosttilskud kan også hjælpe, og i ekstreme tilfælde vil en dyrlæge også anbefale anti-stress medicin.

Fungerer hundesenge mod angst?

En anti-angst hundeseng handler om at give hunde og hvalpe en følelse af sikkerhed, forstærket af ren komfort. Nøglen er i designet, og der er mange modeller at vælge imellem. De bedste muligheder inkluderer de hundesenge, der går den ekstra mil for at forbedre din hunds komfort, inklusive funktioner som aftageligt betræk, ortopædisk skum, memoryskum, et vaskbart betræk (ideelt set maskinvaskbart) og generelt et design, der gør rengøringen let. Hunde elsker deres komfort, og en konsekvent god nats søvn er trods alt en af de bedste måder at tackle og reducere hundens angst på.

En veldesignet hundeseng vil være blød, maskinvaskbar og hygiejnisk. Omlets hundesenge med støttekant giver for eksempel masser af komfort og støtte til din firbende ven med superbløde madrasser af memoryskum, hævede kanter og et maskinvaskbart betræk, der derfor er let at rengøre. Topology hundesenge kombinerer disse fordele med muligheden for at hæve sengen op fra gulvet for at forbedre luftgennemstrømningen og forhindre problemer såsom skimmel, meldug, støv og snavs, som alle kan ophobe sig i en dårligt ventileret hundeseng. Topology-madrassen til hundesengen kan dækkes med forskellige ‘topmadrasser’, nogle af dem absorberer let fugt og snavs, andre tilføjer blot et ekstra lag blødt sengetøj at grave sig ned i. Hunde elsker at ligge hyggeligt!

Selv en førsteklasses beroligende hundeseng kan ikke helbrede hunde- eller hvalpeangst alene. Men en god nats søvn er halvdelen af kampen, og det giver hunden den behagelige start og afslutning på hver dag, der kan gøre resten af angstbekæmpelsen lidt lettere.

This entry was posted in Uncategorised


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *