Omlet bloggen

Varmende vinter morgenmad til dine høns

To brune høns spiser fra en skål udenfor i sneen

Vinterens minus-grader har allerede sat ind, og selvom du kan nyde en dejlig varm kop te indenfor i dit lune køkken, så får du måske øje på dine damer ude i haven og bekymrer dig over hvordan de har det med kulden.

Hvis du leder efter en ny måde at give dem lidt ekstra varme på de kolde morgener eller sidst på eftermiddagen lige inden de sætter sig ind i hønsehuset, så kan du jo overveje at prøve denne lækre varme korn-opskrift, særligt skabt til høns og med en dejlig smag af jul, der samtidig giver damerne ekstra næring, så de kan holde sig sunde og raske vinteren over. Opskriften er super simpel og hurtig at lave.

Ingredienser – til 2-3 høner

40g korn

20g havregryn

20g rosiner

100ml varmt vand

en smule ingefær og kanel

Fremgangsmåde

Udblød korn, havregryn og rosiner id et varme vand i 10 minutter, rør en gang imellem. Bland lidt ingefær og kanel i for at give dine høns lidt ekstra god næring. Lad blandingen køle lidt af inden du serverer det for hønsene.

Fordele ved ingefær og kanel for høns

Ingefær støtter immunforsvaret og har samtidig anti-inflammatoriske fordele, der kan være særligt hjælpsomme for en lidt sløj høne. Kanel har både antibakterielle og antioxidant fordele, og kan også reducere inflammation. Dette er ekstremt godt for høns, da de kan få problemer med vejrtrækningen.

Kilder: https://www.fresheggsdaily.com/2015/05/spice-up-your-chicken-keeping-for.htmlEn skål morgenmad til høns

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *