Omlet bloggen

Vil du gerne lære din hamster tricks? Her er vores bedste tips!

To børn ser på deres hamster i sin legegård, med et Omlet Qute hamsterbur i baggrunden

Nogen sagde engang, at man kan træne alt, hvad der har en hjerne forbundet til maven, og det gælder også hamstere. De er faktisk nogle meget kloge små væsner og sandsynligvis i stand til mere end du tror – som at lære tricks for eksempel!

Hvorfor skal jeg træne min hamster?

Træning med din hamster er en vidunderlig måde at variere din daglige legetid og tilbringe tid sammen på, og det er noget som både stimulerer dit kæledyr mentalt og skaber et stærkt bånd mellem jer. Det skal dog siges, at træningen tager meget tid og tålmodighed, og hver hamster er anderledes, så det er aldrig en garanti, at din hamster vil lære disse specifikke tricks eller nogen tricks overhovedet.

Kan jeg træne min hamster lige meget hvor gammel den er?

Som med de fleste kæledyr er der fordele ved at få en ung hamster, når det kommer til træning samt at få hamsteren til at vænne sig til dig og din familie, da de endnu ikke har udviklet vaner og rutiner, der kan være vanskelige at bryde. Det skal dog ikke siges, at du ikke kan lære en gammel hamster nyt tricks, men det vil tage meget længere tid at træne ham eller hende.

Sådan kommer du i gang

Det vigtigste er, at din hamster føler sig veltilpas sammen med dig, og at din lugt og din stemme har en positiv association. Prøv altid at være rolig omkring din hamster, og undgå at hæve din stemme, da det kan forårsage unødig stress. Tilbring i hvert fald et par uger sammen med din hamster, inden I begynder at lære tricks, så I ved, at I kan stole på hinanden!

Du får brug for godbidder. Måske ved du allerede hvad din hamsters favorit er, men hvis du ikke gør det, anbefaler vi solsikkefrø. De er dog meget fede, så sørg for at du begrænser indtaget til træningssessioner eller særlige lejligheder. Du kan også prøve med små stykker hakket grøntsager som gulerødder eller broccoli.

Hvilke tricks kan jeg lære min hamster?

  • STÅ
    Start med et let trick, en god start er “Stå”. Hold godbidden foran din hamster lige over hovedet, så hamsteren kan se den, men ikke nå den. Mens du gør dette, brug din kommando “Stå”. Din hamster vil instinktivt stå op for at komme tættere på lækkerbidden. Når hamsteren står, så giv godbidden samtidig med at du roser din hamster. Giv kun godbidden, hvis hamsteren står op, da den ellers ikke forstår, hvorfor den bliver belønnet. Hvis du hamster ikke står, kan det være fordi han eller hun ikke er sulten i det øjeblik eller distraheret af noget andet der foregår i rummet. Prøv igen lidt senere. Gentag dette et par gange om dagen i en uge eller to, indtil din hamster står, selv når du ikke har en godbid i din hånd. Hold dig til én kommando ad gangen, og husk altid at belønne din hamster for at stå.
  • HOP
    Nu kan du gå videre til et andet trick. Brug kommandoen “stå”, og flyt derefter godbidden op og frem og sig “hop”. Hvis din hamster forsøger at hoppe, så ros ham eller hende og giv godbidden. Hvis din hamster er glad for at hoppe, kan du indføre en ring. Hold en slags ring mellem hamsteren og en godbid, så den skal bevæge sig igennem for at komme til sin belønning. Samtidig med at den hopper igennem ringen, siger du “ring” eller “hop igennem ringen”. Start med at ringen rører ved jorden, og løft den derefter gradvist op, hvis det virker til at din hamster nyder legen.
  • RUL RUNDT
    Et andet sjovt og nemt trick er “rul rundt”. Alt du skal gøre er forsigtigt at placere solsikkefrøet på hamsterens ryg og bede ham eller hende om at rulle rundt. Hvis den gør det, belønnes den med frøet. Efter et stykke tid vil hamsteren rulle rundt af selv uden at du lægger frøet på ryggen.

Dreng leger med sin hamster med Omlet Qute hamsterbur i baggrunden


Vær konsekvent med træningen, og lad det tage tid, men det gør ingen skade at ændre rutinen en gang imellem for at holde tingene interessante. Nogle tricks er nemmere end andre, og alle hamstere er forskellige, så vær tålmodig og du må ikke presse dit kæledyr eller blive frustreret, hvis det tager længere tid, end du forventede.

Hvis både du og din hamster nyder træningen, er der virkelig ingen grænse for, hvor meget du kan lære dit kæledyr. Du kan bruge legetøj eller bygge forhindringsbaner, opfinde tricksne efterhånden og vise dem frem for venner og familie!

This entry was posted in Hamstere


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *