Omlet bloggen

Påvirker din kat din søvn?

Kvinde sover på sengen og omfavner sin kat

Omlets seneste undersøgelse afslører, at flere end 80% af katteejere får deres søvn forstyrret af deres kat.

Efter en diskussion blandt katteejerne hos Omlet om sove-arrangementer for vores kæledyr og den indvirkning de har på vores energiniveauer om dagen, begyndte vi at undre os over, om det faktisk er normalt, eller klogt, at lade vores katte sove i vores senge?

Er vi bare for bløde, når det kommer til at lade vores katte putte sig om natten, eller er vi slaver til kæledyrene, der værdsætter vores kattes lykke selv over vores egen søvn?

For at finde ud af det, besluttede vi os for at lave en lille undersøgelse og kaste lys på kattenes sovemønstre og hvordan deres natlige vaner påvirker deres ejere. Over 900 katteejere reagerede og mere end halvdelen (56%) sagde, at de lod deres kat sove på sengen med dem om natten, med 40% der lod dem gøre det allerede første dag! Ved udgangen af den første måned som katteejer er det antal faktisk steget til 71%, der lader deres katte sove i deres seng natten.

Hele 84% af de katteejere, der lader deres kat sove i deres soveværelse, indrømmer at deres søvn nogle gange bliver forstyrret af deres kat – og som følge heraf, er 1 ud af 5 katteejere nogle gange sure på deres kat efter en dårlig nats søvn. Kunne det hyggelige sovearrangement faktisk have en negativ effekt på vores forhold til vores katte?

Vi inviterede disse katteejere til at fortælle, hvordan deres kat forstyrrer deres søvn. Mange var enige om, at den største forstyrrelse skyldes at deres katte ligger for tæt på dem, spinder, snorker eller vasker sig selv. Men her er vores top 10 favoritter, og mere usædvanlige måder hvorpå katte forstyrrer deres ejeres søvn…

  1. Jagter mus rundt i soveværelset
  2. Klapper mig i ansigtet
  3. Prøver at spise mine tæer
  4. Krudt i røven kl. 3 om morgenen
  5. Savler på mig
  6. Hårboller
  7. Prøver at vække mig for at få morgenmad eller beder om en godbid
  8. Vælter ting af hylderne
  9. Slikker mine øjenlåg
  10. Rastløse drømme

En tredjedel af katteejere siger, at de bliver nødt til at skifte deres sengetøj mere regelmæssigt, da de lader deres kat sove på deres seng. Kun et lille antal mennesker (12,2%) er opmærksomme på at det at lade katte sove i deres seng er uhygiejnisk.

Cornell University’s College of Veterinary Medicine fandt ud af, at når man ser lidt nærmere, kan katte have parasitter som lopper og ringorm, som, medmindre de behandles, kan forårsage sundhedsproblemer hos mennesker. Lopper kan for eksempel hoppe ind i munden, hvilket kan føre til, at ejere bliver smittet med bændelorm. Føj.

37% af katteejere har taget det kloge valg at lukke deres soveværelsesdør om natten og siger, at de ikke kan lade deres kat sove på sengen, fordi deres søvn bliver forstyrret.

1 ud af 4 ejere ønsker, at deres kat ville sove i deres egen seng om natten – hvilket leder os til at spørge, hvorfor gør de det så ikke?

Måske er de så knyttede til deres ejer, at de ikke kan bære at være mere end 5cm væk fra dem, eller måske har deres ejere aldrig fundet en katteseng, der giver samme luksuriøse komfort som en dobbeltseng og en tyk, hyggelig dyne gør?

Maya Nook giver din kat dens eget lille sted, komplet med en hyggelig seng, gardiner og garderobeskab, som skaber et lunt, afsides og beroligende område, hvor den kan sove helt i fred, uden at blive forstyrret af dig, og vigtigst af alt uden at lave ballade.

Kat hviler i Maya Nook luksus katteseng-møbel med garderobe

Nook er designet til at ligne et moderne møbel og ser godt ud i ethvert rum, så det kan placeres i dit soveværelse, hvis din kat godt kan lide at være tæt på dig, eller inde i stuen for virkelig at give dig en uforstyrret søvn mens din kat får en luksuriøs søvn i deres helt eget kattehus.

Samlet set sagde 52% af katteejerne, at de ville foretrække det, hvis deres kat sov i sin egen seng, men 70% siger, at de ikke fortryder at lade deres kat sove på deres seng. Så Maya Nook kan være det perfekte kompromis for at holde både katte og deres ejere glade.

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *