Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

Pasning og pleje af kaniner om sommeren

En hvit og brunflekkete kanin på gressetSommeren er den bedste tid på året, men når temperaturen stiger er det vigtigt at sørge for, at dine kaniner og deres hjem er klar til det varmere vejr. Kaniner er generelt meget hårdføre dyr, men de har faktisk en tendens til at takle kulden bedre end hedebølger.
Det kan være fristende at flytte dine udendørs kaniner ind i dit hus for at hjælpe dem med at forblive kølige, men pludselige temperaturforandringer kan faktisk være værre for dem end at blive ude i varmen. Det er dog vigtigt at vide, at kaniner kan dø af hedeslag, så sørg for at du gør alt hvad du kan for at forhindre, at dine kaniner bliver syge.

Kaninburet

Det nemmeste at gøre for at sikre, at dine kaniner er behageligt tilpas, er at få dem e kaninhus, som forbliver køligt selv midt i sommerheden. Eglu Go kaninhuset fra Omlet har dobbeltvægs-isolering, der holder varmen ude, og får temperaturen i huset til at forblive relativt stabil hele dagen. Det har også et trækfri ventilationssystem, der sørger for udluftning igennem huset uden at skabe træk.
Et andet vigtigt element er skygge. Hvis det er muligt, skal du placere kaninernes hus og løbegård i en skyggefuld del af haven, f.eks. under et træ eller ved siden af en bygning, der blokerer for solen. Hvis forskellige dele af haven er skyggefulde på forskellige tidspunkter af dagen, kan du eventuelt flytte løbegården, i løbet af dagen. Dette er meget let med Omlets Zippi-gårde og tunnelsystem. Hvis du ikke har naturlig skygge nogen steder, bliver du nødt til at tilføje overtræk og skygger på gården for at sikre dig, at dine kaniner kan undgå at skulle opholde sig i direkte sollys.

Foder og vand

Sørg for, at dine kaniner altid har masser af frisk vand. Overvej at skifte vandet flere gange om dagen, når det er meget varmt – kaniner er meget mere tilbøjelige til at drikke mere, hvis vandet er lækkert og køligt, ligesom du selv ville. Apropos vand, fyld et par plastflasker og læg dem i fryseren i et par timer. Derefter kan du placere dem på gården eller i huset, så dine kaniner kan læne sig op ad dem, når de har det for varmt. Forbered et par flasker, så du kan skifte dem rundt, når de første er smeltet.
Dine kaniner vil også elske at spise kølige og forfriskende mad, når solen er fremme. Prøv at vaske de grøntsager, du giver dine kaniner med koldt vand, inden du bringer dem ud til buret.

Pleje

Derudover kan du, hvis det virker til at dine kaniner har det svært i sommervarmen, fjerne al deres overskydende pels. Børst dine kæledyr mere regelmæssigt om sommeren for at sikre dig, at de ikke bærer rundt på unødvendige lag. Hvis du synes, at dit kæledyr ser særligt varmt ud, kan du sprøjte med lidt koldt vand (men ikke iskoldt) på deres ører ved hjælp af en sprayflaske. Sørg dog for, at vandet ikke kommer ind i øregangen. En anden vigtig ting at tænke på er, at kaninerne sandsynligvis ikke vil sætte pris på at blive håndteret i de varmeste timer midt på dagen, så lad legetiden vente til senere på aftenen.

Maddiker

Det er også meget vigtigt at vide, at risikoen for at din kanin får maddiker er meget højere i sommermånederne. Maddiker forårsages af, at spyfluer tiltrækkes af fugtig pels, urin og afføring og derfor lægger deres æg i kaninens bagdel. Når maddikernes fødes efter et par timer spiser de kaninkødet og frigiver toksiner i kroppen. Maddiker kan dræbe en sund kanin, der bare tilfældigvis har løs afføring i en dag eller to, men hvis du ved, at din kanin nogle gange kæmper for at rense sig selv, er det ekstra vigtigt, at du tjekker dens bagdel hver dag. Hvis du ser tegn på maddiker, skal du straks kontakte din dyrlæge. Det samme gælder for hedeslag. Gå ikke i panik og dyp din kanin i koldt vand, tag i stedet din kanin til et køligt rum indenfor for at prøve at sænke dens kropstemperatur mens du ringer til dyrlægen.
En lodden, lysebrun kanin som står på to bein inni et Eglu Go kaninbur

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *