Omlet bloggen

Sådan holder du kaniner kølige om sommeren

Kaniner udenfor på en sommerdag i deres Zippi kaningård forbundet til Zippi tunnelsystemet til kaniner

Sommeren er den største tid på året, men når temperaturen stiger, er det vigtigt at sørge for, at dine kaniner og deres hjem er klar til det varmere vejr. Kaniner er generelt meget hårdføre dyr, men de har faktisk en tendens til at håndtere kuldeperioder bedre end ekstrem varme, så her gennemgår vi hvordan man holder kaniner kølige om sommeren!

Sådan holder du udendørs kaniner kølige om sommeren

Det kan være fristende at flytte dine udendørs kaniner ind i dit airconditionerede hus for at hjælpe dem med at holde sig kølige, men pludselige temperaturændringer kan faktisk være værre for dem end at blive udenfor i varmen. Det er dog vigtigt at vide, at kaniner kan dø af hedeslag, så sørg for, at du gør alt, hvad du kan for at forhindre, at dine kaniner bliver syge.

Den nemmeste ting at gøre for at sikre, at dine kaniner har det godt, er at anskaffe dem et hus, der forbliver køligt selv i højsommeren. Omlets Eglu Go kaninhus har dobbeltvægsisolering, der holder varmen ude, og gør at temperaturen i huset holder sig forholdsvis stabilt hele dagen. Det har også et trækfrit ventilationssystem, der tilskynder luft til at strømme gennem huset uden at skabe ubehageligt træk.

Skygge er også meget vigtig for at holde dine kaniner dejligt kølige om sommeren. Hvis det er muligt, så placer kaninernes hus og legeplads i en skyggefuld del af haven, ideelt set under et træ eller ved siden af en bygning, der spærrer for solen. Hvis forskellige dele af haven er skyggefulde på forskellige tidspunkter af dagen, kan du muligvis flytte legeområdet, som dagen går. Dette er meget nemt med Omlets Zippi tunnelsystem til kaniner. Hvis du ikke har nogen naturlig skygge, skal du tilføje betræk og solskærme til løbegården for at sikre, at dine kaniner kan være udenfor uden at skulle være i direkte sollys.

Sådan holder du indendørs kaniner kølige om sommeren

Bor dine kaniner derimod indendørs, så er det en god idé at skabe en ‘kølig zone’ i dit hjem, som de kan flytte til. I dette rum skal du skrue op for aircondition eller bruge en ventilator til at holde rummet på en kølig og ensartet temperatur (bemærk venligst, at hvis du bruger en ventilator til at holde rummet køligt, bør du aldrig direkte pege den mod en kanin). Rummet skal være godt ventileret, og det er også en god idé at holde persienner lukket for at sikre, at deres omgivelser er ude af direkte sollys.

Hvad spiser kaniner om sommeren?

Uanset om dine kaniner bor indendørs eller udendørs, så sørg for, at de hele tiden har rigeligt med frisk vand. Overvej at skifte vandet flere gange om dagen, når det er meget varmt; kaniner er meget mere tilbøjelige til at drikke mere, hvis vandet er køligt, ligesom du ville. Apropos vand, så fyld et par plastikflasker og sæt dem i fryseren i et par timer. Du kan derefter placere dem i gården eller i huset, så dine kaniner kan læne sig op ad dem, når de har det varmt. Forbered et par flasker, så du kan bytte dem ud, når de første er smeltet.

Dine kaniner vil også elske at spise kølige og forfriskende ting, når solen er fremme. Prøv at vaske de grøntsager, du giver dine kaniner, med koldt vand, før du bringer dem ud til huset.

Fælder kaniner om sommeren?

Om sommeren vil du også opdage, at din bløde ven vil begynde at fælde, især racer med længere hår. Dette er også kendt som fældning og er ikke noget at være bekymret over. I løbet af denne fase vil en kanin miste sin tykke vinterpels for at hjælpe dem med at holde sig kølige i de varmere måneder. Du kan hjælpe dem med lidt pleje ved at børste dem mere regelmæssigt for at sikre, at de ikke bærer rundt på unødvendige lag. Du kan læse mere om generel kaninpleje i vores kaninpleje guide.

Sådan passer du på kaniner om sommeren

Hvis du synes, dine kæledyr ser særligt varme ud, kan du dugge deres ører med køligt (men ikke iskoldt) vand fra en sprayflaske. Sørg dog for, at vandet ikke kommer ind i øregangen. En anden vigtig ting at tænke på er, at kaninerne sandsynligvis ikke vil sætte pris på at blive håndteret i de varmeste timer på dagen, så vent med legetiden til senere på aftenen.

Flueangreb

Det er også meget vigtigt at vide, at risikoen for flueangreb er meget højere i sommermånederne. Flueangreb skyldes, at fluer bliver tiltrukket af fugtig pels, urin og afføring og lægger deres æg i kaninens ende. Når maddikerne er født efter et par timer, spiser de kaninens kød og frigiver giftstoffer i kroppen. Flueangreb kan slå en sund kanin ihjel, der bare tilfældigvis har løs afføring i en dag eller to, men hvis du ved, at din kanin nogle gange kæmper med at rense sig selv, er det ekstra vigtigt, at du tjekker deres endeparti dagligt. Hvis du ser tegn på flueangreb, skal du straks kontakte din dyrlæge. Det samme gælder for hedeslag. Gå ikke i panik og dyp din kanin i koldt vand, tag i stedet din kanin til et køligt rum indenfor for at prøve at sænke deres kropstemperatur, mens du ringer til dyrlægen.

Pige udenfor med kaniner, der bruger Zippi platforme til kaningård

Tilbehør til kaniner

At lege med dine kaninvenner kan gøres endnu mere spændende ved at tilføje sjovt tilbehør som f.eks Caddi godbidsdispenser til kaniner, eller ved at skabe endnu mere plads i deres løbegård. Det Zippi platforme til kaningårde er en fantastisk måde at udnytte deres plads på ved at skabe en anden etage, som dine kaniner kan udforske. Omlets Zippi platforme til kaniner er perfekte til det varmere vejr, da de er isolerede for at sikre, at gulvet under dine kaniners fødder forbliver på en optimal temperatur. Desuden gør det skyggefulde område under platformene det perfekte sted for dine kaniner at slappe af på en sommerdag!

Og sådan holder man kaniner kølige om sommeren! For alle dine kanins behov, shop Omlets kaninprodukter. Se vores udvalg af kaninhuse, tunnelsystemer til kaniner, rabbit platforms og mere for at sikre, at dine kaniner forbliver sikre og glade hele året rundt!

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *