Omlet bloggen

Sådan holder du din kat ude af juletræet

Katte elsker træer, de elsker hængende ting, og de elsker skinnende ting. Med det i tankerne, så er det ikke svært at forstå, hvordan dit smukt pyntede juletræ vil ligne en vidunderlig, indbydende legeplads for din lille ven. Men et væltet træ vil ikke alene lave en masse rod, det kan også skade din kat, så det er bedst at gøre alt hvad du kan for at holde din nysgerrige kat væk fra dit juletræ. Her er vores bedste tips:

Vælg det rigtige træ og den rigtige placering

Kat sidder på hug med slørede julelys i baggrundenHvis du har et ægte træ, skal du vælge et med skarpe nåle, som katten vil holde sine poter langt væk fra. Støvsug for faldne grannåle hver dag, da de kan forårsage alvorlige smerter, hvis de sidder fast mellem potepuder.

Placér træet et sted væk fra reoler, sofaer og andre møbler, som katten måske kan bruge som en platform at hoppe fra.

Stabilisér træet

For at sikre, at træet ikke vælter, hvis kattene skulle få fat i det, skal du sørge for at vælge en juletræsfod med en bred base, der kan holde til en vis mængde sving og tjuhej. Afhængigt af din opsætning kan du eventuelt også binde et stykke stærk fiskeline til toppen af træet og fastgøre det til loftet. 

Frist ikke skæbnen

Når du er på arbejde eller i sengen, skal du lukke døren til rummet med træet for at forhindre katten i at lege med det. Ideelt set vil du være i stand til at give katten adgang til resten af huset, men hvis du er nødt til at låse dem i et rum, skal du sørge for, at den er stor nok for dem, og at de har alt, hvad de har brug for.

Hæng pynten højt

Forsøg ikke at hænge for meget pynt i bunden af træet, hvor din kat kan nå, især ikke dem, der er mest værdifulde for dig, eller som med sikkerhed ville gå i stykker, hvis de faldt af. En idé er at finde julepynt, der lyder som klokker, og placere dem på træets nederste halvdel. Dette kan potentielt forhindre din kat i at gå længere op på træet, men samtidig vil du også høre det, når katten har nærmet sig træet, og kan gribe ind inden der sker nogen uheld. 

Du kan også sikre julepynten ved hjælp af ståltråd eller klemmer, som du kan spænde fast på grenen. Disse vil være vanskeligere for din kat at trække af.

Ting katte ikke kan lide

Katte hader duften af appelsin, så for at afskrække dem fra at nærme sig træet kan du lægge appelsinskal rundt omkring foden af træet. Du kan også pakke tinfolie omkring træets base. Katte kan ikke lide fornemmelsen af at sætte deres poter på det eller den lyd det giver. Dette fungerer bedre, hvis du har en killing eller en yngre kat, men det er værd at prøve. 

Sikring af elektronikken

Nogle katte gnaver i ledninger til julelysene, hvilket kan skade dem eller potentielt blive til en brandfare. Overvej at investere i kæledyrssikre ledningsbeskyttere, brug ledningstape til at fastgøre ledningerne på gulvet eller væggen, eller brug batteridrevne lys uden lange ledninger.

Spring lamettaen over

Hvis du har en kat i huset, så undgå at bruge lametta som julepynt. Lametta er ekstremt attraktivt for katte, og de vil trække det ned og sprede det over hele huset. Hvis den indtages, kan den også forårsage katten alvorlige skader, så den er bedst at undgå.

This entry was posted in Jul


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *