Omlet bloggen

Find godbidder til dine kaniner i naturen

Hvorfor skulle du lede efter mad til dine kaniner i naturen?

Selvom der er masser af gode fremstillede godbidder til dine kæledyr, er det sommetider sjovt at vide nøjagtigt, hvad du giver dem. Vilde planter er ernæringsmæssigt velafbalancerede, har mange fibre og er virkelig lækre. Derudover er de også gratis!

Inden vi går i gang, er her nogle ting at overveje:

  • Hvis du ikke er helt sikker på, at du har identificeret en plante korrekt, skal du ikke plukke den. Det er nyttigt at have billeder af de planter, du leder efter, og sammenligne hvad du finder med dem. 
  • Prøv at undgå at samle mad til dine kaniner ved travle veje med masser af udstødning fra biler. Det er bedst at finde steder, hvor du er relativt sikker på, at der ikke er brugt pesticider eller andre kemikalier, og hvor katte og hunde ikke vil have tisset eller skidt på planterne.
  • Hvis du vil, kan du vaske dine fund, når du kommer hjem, men i de fleste tilfælde er dette ikke nødvendigt. Hvis du giver dine kaniner noget nyt, skal du starte langsomt og kun give dem små mængder af den nye mad ad gangen. Nogle godbidder kan irritere kaninernes meget følsomme maver. Husk også på kun at fodre disse planter i moderation, som en godbid ovenpå kaninernes daglige mængde foderpiller og hø. 

Nu det er overstået, så har vi her 6 planter, som de fleste vil være i stand til at identificere, som let kan findes på de fleste gåture i naturen, og som kaniner i alle størrelser og aldre vil elske!

Collage af 6 planter til fouragering til dine kaniner

6 planter du kan finde i naturen

Billeder ovenfor fra øverst til venstre mod højre.

1. Mælkebøtte

De fleste vil være i stand til at genkende denne meget almindelige plante. Mælkebøtteblade, tykke, hule stængler og gule blomsterhoveder, der forvandles til bløde kugler efter blomstring. Kaniner kan spise hele planten: blade, stængler og blomster, og de er gode at tørre, hvis du vil gemme dem til vinter.

2. Brændenælde

Den mindre behagelige side af brændenælden, det at man kan brænde sig på den, afskrækker ikke kaniner fra denne dejlige plante. Selvom du har brug for handsker for at plukke brændenælderne, føler kaninerne ikke smerten, og de gnasker sig gennem både blade og stængler. Brændenælde findes i de fleste hække eller skovområder, og du vil genkende dem ved de takkede blade og kvastlignende blomster øverst. De er også gode at tørre til dit vinterforråd.

3. Brombær

Brombærbuske blomstrer fra begyndelsen af maj med lyserøde blomster, der omdannes til små grønne bær, der derefter bliver skinnende sorte. Brombær vokser højt i hegn og grøfter og har stikkende torn, så vær forsigtig når du plukker dem. Kaniner kan spise stilke og blade, du behøver ikke engang at fjerne de stikkende torne.

4. Vejbred

Vejbred vokser lavt blandt græsset og har brede eller lange lysegrønne blade. Bladene har tre eller fem parallelle årer, der løber gennem dem, og hvis du river det fra hinanden, kan du se de lange fibre, næsten som selleri. Vejbred er et hit hos de fleste kaniner og kan serveres både frisk og tørret.

5. Alm. Fuglegræs

Dette er et andet almindeligt ukrudt, der ofte findes i græsplæner og andre steder med let fugtig jord. Det har slanke stængler, der kan vokse op til 40 cm i højden, og små hvide blomster. Hele planten kan gives til din kanin i moderation.

6. Burresnerre

Burresnerre er den lange behårede plante, der klistrer sig til dit tøj, og er en af mange typer græs, som kaniner elsker. Det spreder sig utroligt hurtigt, så det burde ikke være vanskeligt at finde, selv i din egen have. Selvom det måske ikke er det nemmeste at plukke, er det både nærende og lækkert for kaniner.

Sådan giver du dine kaniner friske godbidder

Nu hvor du er færdig med at fouragere, vil du selvfølgelig gerne forkæle dine kaniner med de lækre planter, du har fundet! Brug af en godbidsdispenser til kaningodbidder er en fantastisk mulighed for at give din kanin friske godbidder, og den er ikke kun ideel til at fodre dine kaninvenner med, men også fantastisk til at berige deres miljø! Du skal blot fylde din Caddi godbidsdispenser til kaniner med de planter, som du har fourageret (eller frisk frugt, grøntsager eller hø), og hæng den fra din kaningård eller dit kaninhus

Kanin udenfor spiser frugt fra dens Omlet Caddi godbidsdispenser

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *