Omlet bloggen

Vælg de perfekte legesager til din undulat

Undulater har brug for legetøj, så meget endda, at det skal være en væsentlig del af dine fugles opsætning, kun lige under mad og vand på prioriteringslisten. Legetøj giver dem fysisk og mental stimulering samt en masse sjov.

Undulater elsker at flyve, klatre, hoppe, gynge og flappe samt at udforske deres miljø ved hjælp af næb og kløer. Som ejer skal du sørge for, at du giver dem legetøj, der opfylder alle disse behov. På billedet ovenfor har vi fyldt buret helt op med siddepinde og legesager, men det er normalt bedre at holde sig til måske to eller tre legesager i buret ad gangen og skifte dem ud regelmæssigt. Du behøver ikke at købe nyt legetøj hver gang, da undulaten ikke kan huske, hvilket legetøj den legede med for to uger siden, men variation er bestemt livets krydderi, når det kommer til undulatlegetøj.

Husk også, at undulater kan og bør have legetøj udenfor buret, til når de får lov at flyve frit. Sørg for at alt, hvad du giver din fugl, er sikkert. Undgå ting der er skarpe, ting med huller, hvor en fod eller et næb kunne komme til at sidde fast, eller ting som ville være farlige for undulaten at indtage dele af.

Efter et stykke tid vil du sandsynligvis opdage, hvilket legetøj der ser ud til at begejstre dine kæledyr mest, men du bliver muligvis nødt til at prøve et par forskellige ting, før det står klart. Hvis det ser ud til, at dine venner ikke kan lide et legetøj, du har hængt ind til dem, er det værd at fjerne det og genindføre det et par dage senere. Din fugl kan meget vel være superbegejstret for det samme legetøj på en anden dag.

Vi har fyldt et Geo fuglebur med nogle af vores foretrukne legesager fra Omlet-butikken, som vi ved, at undulaterne på kontoret er vilde med. Forhåbentlig bliver dine det også!


Selvom siddepinde ikke altid anses som legetøj, er de vigtige for ethvert undulatbur. Uden siddepinde vil dine kæledyr ikke have nogen steder at sove om natten, men de vil også blive frataget en masse underholdning. At sidde på en træpind er måske ikke så sjovt efter din mening, men fugle elsker dem, og du skal altid sørge for, at du har et par siddepinde i buret.

Undulater har fremragende farvesyn, og farverige legesager er normalt et stort hit. Måske noget á la den klassiske gynge med frugtringe, hængende frugtformede ringe som dit kæledyr vil elske at klatre op ad, gynge på og hakke i. Den ser munter ud i buret og giver din undulat en interaktiv udfordring. Undulater vil desuden også elske at lege med klokken forneden.

Hængende legetøj fra Woven Wonders byder på god underholdning og spændende udforskning for dine undulater. Fugle elsker at tygge, mens de leger, og disse legesager er designet til at være holdbare men samtidig at kunne trevle, hvilket efterligner de ting, som undulaten måske har leget med i naturen. Vi har valgt kometen og drømmefangeren for at give undulaten farverige legesager til at gynge i og klatre på, samt langsomt at nedbryde med dens stærke næb.

Dine kæledyrsundulater vil også elske Naturals Peck n Seed gyngen. Det er ikke bare en behagelig siddepind at hvile fødderne på, den svinger forsigtigt, når den hænges fra buret og er dækket af 16 forskellige typer lækre frø, bær og grøntsager. Din undulat vil være glad og stimuleret i timevis, mens den arbejder på at finde ud af, hvordan man fjerner alle de velsmagende godbidder, mens man gynger.

Få dine kæledyr til at arbejde for godbidderne med Vitapol frugtstænger. Stængerne, som er propfyldt med lækre frø og frugter, kan nemt hænges fra dit bur, så dine kæledyr kan klatre helt tæt på og hakke til den velsmagende stang. Godbidder bør altid gives med mådehold, men du behøver ikke at bekymre dig så meget om det, når du ved, at dine fugle er nødt til at arbejde for deres godbidder.

Sidst men ikke mindst har vi Nature First Husk Puzzler. Dette hængende legetøj er designet til at berige dine undulaters miljø og give både fysisk og mental stimulering. Ringen kombineret med flettet søgræs og kalksten er fantastisk for alle sanser og vil se imponerende og spændende ud i buret.

This entry was posted in Fugle


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *