Omlet bloggen

Sådan vil pet-pourri gavne din kanin

Omlets nye urte pet-pourri er den perfekte måde at forkæle dine kæledyrskaniner på. Den omhyggeligt udvalgte blanding af urter og blomster får buret til at dufte dejligt og friskt, når den blandes i strøelsen eller høet.

Kaniner er kendte for at tygge i alt, hvad de kommer i nærheden af, så alle ingredienser er fuldstændig sikre i moderate doser. Faktisk er de alle næringsrige, smager dejligt og menes at have medicinske egenskaber, der kan understøtte din kanins hud, knogler, immunforsvar, åndedræts- og fordøjelsesorganer.

Her er en liste over ingredienserne i Omlets pet-pourri med en kort introduktion til, hvorfor de kan være til gavn for din kanin!

Der er ingen data, der viser, i hvilken grad disse ingredienser kan være gavnlige for kaniner, og heller ikke at de vil være effektive for alle individer. Hvis du tror, at din kanin ikke har det godt, skal du straks kontakte din dyrlæge for at få hjælp og råd.


Brændenælde – denne grønne plante er en af de rigeste kilder til klorofyl, der findes, og har et højt indhold af jern, natrium og klor. Udover at afskrække indvoldsorm, kan brændenælde også forhindre mange smitsomme sygdomme, og det siges at være nyttigt, hvis din kanin kæmper med eksem eller gigt.

Ringblomst – Ringblomst kan være godt til sår, blå mærker og andre hudproblemer. Det lindrer også dårlig mave hos kaniner.

Hibiscusblomst – Indeholder store mængder antioxidanter og er en fantastisk kilde til C-vitamin, noget kaniner har brug for dagligt. Det har vist sig at hjælpe med at forhindre blæreinfektioner såvel som forstoppelse.

Mælkebøtteblad – Dette ukrudt er en rigtig superfood til kaniner! Det siges, at det hjælper med åndedrætsproblemer og blæreinfektioner, er antiinflammatorisk og kan stoppe diarré. Det anbefales også at give mælkebøtte til en hunkanin lige efter at hun har fået et kuld unger, da det stimulerer mælkestrømmen.

Kamilleblomst – Kamille er god til en nervøs kanin, da den antages for at have en beroligende effekt, og kan også være med til at lindre smerter. Det er også godt som en infusion med vand til at vaske øjne der løber i vand.

Tørret gulerod – Gulerødder indeholder mange fibre, kalcium og A-vitamin og vil være en dejlig godbid for dit kæledyr.

Persille – Udover at være sprød og lækker, beriger persille blodet og hjælper med at behandle urinproblemer. Det har antiinflammatoriske egenskaber for blæren og nyrerne og kan hjælpe med at øge fertiliteten.

Pebermynte – Det siges, at mynte er god mod forkølelse og øjenbetændelse, og kan have en afslappende effekt på fordøjelsessystemet, hvilket er nyttigt i forhold til forstoppelse.

Basilikum – Nogle mener, at denne urt har kræftforebyggende egenskaber, og den menes desuden at være god til problemer med led og muskler.

Fennikelfrø – Fennikel bruges til at øge mælkeproduktionen til unger, og menes at hjælpe med at berolige en oppustet mave.


 

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *