Omlet bloggen

Sådan lærer du dine marsvin og kaniner nye tricks

Spekulerer du på, hvordan du lærer dine marsvin og kaniner nye tricks ? En af de mest givende oplevelser, du kan have med dine kæledyr, er at lære dem tricks – og det er meget nemmere, end du måske tror. Kaniner og marsvin er sociale dyr, der nyder godt af at tilbringe tid med deres ejere gennem læring og leg. Opdag, hvordan det at lære dine kæledyr nye tricks er en sjov måde at opbygge deres tillid og selvtillid på.

Pige fodrer en kanin i Eglu Go’s løbegård

Sådan begynder du at træne dine marsvin og kaniner

Træning af kaniner eller marsvin er mest effektivt, når du kan gentage det hver dag – også selvom det kun er i fem eller ti minutter. Ikke alene vil dine kæledyr sætte pris på den ekstra opmærksomhed, men at have en gentagen rutine vil hjælpe dem med at huske de tricks, du har lært dem.

For at lære dine marsvin og kaniner tricks, er det første, du skal bruge, et roligt sted fri for distraktioner. Zippi løbegårde og legegårde til kaniner er ideelle og giver dig et sikkert og velkendt rum, som du og dine kæledyr kan fokusere på. Du skal også bruge nogle af dine kaniner og marsvins yndlingsgodbidder for at opmuntre dem og styrke deres indlæring.

Det kan være nyttigt at adskille dine kæledyr, når du træner dem, men nogle kæledyr kan have gavn af at lære af hinanden. For eksempel, hvis du har en ældre trænet kanin og en ung, utrænet kanin, kan den unge kanin lære tricks lettere ved at kopiere dens mere erfarne ven. Og du skal ikke bekymre dig om gamle hunde og nye tricks – dine kæledyr er aldrig for gamle til at lære noget nyt.

Kanin- og marsvinetricks for begyndere

Når du begynder at træne dit marsvin eller din kanin, handler det om tålmodighed og udholdenhed. Dit kæledyr virker måske ikke interesseret i at lære i starten, men efterhånden som du fortsætter med at styrke dit kæledyrs læring med godbidder, vil du opleve, at de rutinemæssigt kommer tilbage efter mere. Start med noget simpelt, såsom at “cirkle” – et perfekt trick til både kaniner og marsvin.

Træn din kanin eller dit marsvin i at cirkle

For at lære dit kæledyr, hvordan man udfører en cirkel, skal du gribe en godbid fast mellem dine fingre og holde den tæt på dit kæledyrs mund. Før derefter dit kæledyr rundt i en cirkel med godbidden, så den snurrer rundt i en tæt cirkel. Gentag dette, indtil dit kæledyr snurrer rundt uden at du fører dem, og forstærk dem af og til med godbidden. Det er vigtigt, at du kun giver dem en forstærkende godbid, når de klarer tricket. Til sidst vil et svirp med dit håndled være al den opmuntring, dit kæledyr har brug for for at udføre dette trick – forudsat at der er en godbid i vente til dem efter deres optræden.

Bare rolig, hvis det tager lidt tid at lære – det første trick kan være det sværeste for din kanin eller dit marsvin, men når de først har mestret en cirkel, har I begge selvtillid til at lære endnu flere tricks. Hvis dit kæledyr har svært ved at lære at cirkle på kommando, så prøv at opmuntre dem til at vende i den anden retning. Ligesom os er vores kæledyr enten venstre- eller højrebenede, så den retning, du beder dem om, skal være i overensstemmelse med deres naturlige tilbøjelighed.

Sådan får du kaniner eller marsvin til at komme, når de kaldes

Et andet godt første trick er at lære dine kaniner eller marsvin at komme, når de bliver kaldt på. Ikke alene er det bedårende og imponerende, men det er også praktisk for dit kæledyr at henvende sig til dig på kommando.

Som med mange tricks er nøglen til at lære din kanin eller marsvin at komme, når de bliver kaldt på, mad. Tilbyd en godbid, når du er tæt på dit kæledyr, mens du siger deres navn. Til sidst vil de komme til at forbinde deres navn med godbidden. Det næste trin er at kalde på dit kæledyr længere væk og vise dem godbidden. Gentag deres navn, mens de tager deres belønning. Efter to uger med denne regelmæssige øvelse med at kalde og give godbid, kan du prøve at sige din kanin eller dit marsvins navn uden at vise dem en godbid.

Gå videre til mere avancerede tricks

Når du og dine marsvin eller kaniner har mestret et første trick, er det tid til at gå videre til mere avancerede bedrifter. Jo flere tricks dit kæledyr lærer, jo mere selvsikre bliver det – og jo tættere vil jeres bånd blive.

Sådan lærer du kaniner og marsvin at lave et ottetal

Udfordr dig selv og dine kæledyr ved at opmuntre dem til at gå i ottetal mellem dine ben. Som med at lære dem at cirkle, hold en godbid foran din kanin eller marsvin, mens du opmuntrer dem til at følge et ottetalsmønster gennem dine ben. Beløn ​​dem med godbidden, så snart mønsteret er færdigt. Nogle kæledyr kan have brug for en godbid halvvejs gennem deres mønster for at bevare deres fokus – men til sidst vil de lære at fuldføre ottetallet, før de forventer deres belønning.

Sådan får du kaniner og marsvin til at hoppe gennem ringe

For at lære din kanin eller marsvin at hoppe gennem en ring, skal du bruge en pind og nogle godbidder. Begynd denne metode til pindtræning, hold spidsen af ​​pinden tæt på din kanin eller dit marsvin. Når de vender sig for at undersøge den, byd dem en godbid. Dette vil forstærke ideen om, at pinden er forbundet med godbidder.

Når de er bekendt med denne rutine, skal du holde en ring tæt på din kanin eller dit marsvin, lidt væk fra jorden. Hold pinden på den modsatte side af bøjlen, og vent på, at dit kæledyr hopper igennem til pinden. Tilbyd en godbid, så snart de har fuldført hoppet. Når din kanin eller dit marsvin hopper gennem ringen mod pinden, kan du tilbyde ringen uden pinden. Beløn ​​dem med en godbid, så snart de hopper igennem.

Du kan langsomt øge højden af ​​ringen til kaniner, men husk på, at marsvin kun vil kunne udføre et lille hop. Kaniner kan nå imponerende højder takket være deres akrobatiske dygtighed, så sørg for at give dem en udfordring.

Husk: godbidder skal gives med måde

Glem ikke, at godbidderne til dit kæledyr er en del af deres kost – og hvis du holder fast i din daglige træning, kan det være nødvendigt at indarbejde sundere snacks som træningsgodbidder for at sikre, at deres kost forbliver afbalanceret. Bladgrønt, grønne bønner, gulerodstoppe eller urter er alle gode godbidder, der både er sunde og tilfredsstillende for dine marsvin og kaniner.

Omlet og dine marsvin og kaniner

Hjælp dine kaniner og marsvin med at nå deres fulde potentiale og overrask dig selv i processen. Med Zippi-tunneller og Zippi-platforme til løbegårde, vil du let kunne lære dine kæledyr nye tricks, og give dem de elementer, de har lyst til i deres miljø mellem træningssessionerne. Og med vores udendørs løbegårde til kaniner og marsvin, har du den plads, du har brug for til at nå alle dine trick-undervisningsmål.

Dreng og pige leger med marsvin rundt om Eglu Go

 

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *