Omlet bloggen

Kan jeg holde høns med andre kæledyr?

Hund og høne interagerer med hjælp fra Omlet Eglu Cube hønsehuset Du kan holde høns med andre kæledyr når de rette forberedelser og forholdsregler er på plads. Nogle kæledyr som katte og hunde kan have en medfødt byttedrift, som høns kan udløse, så det er vigtigt at introducere høner til andre kæledyr langsomt for at sikre en god oplevelse. Med disse tips kan du trygt introducere dine nuværende kæledyr til dine høns, eller introducere nye kæledyr til din eksisterende flok med tillid.

Hold høns med hunde

Hunde er de mest almindelige kæledyr i verden, med tusindvis holdt som kæledyr over hele landet. Så hvis du er blandt de mange hundeejere, er det muligt at tilføje høns til din familie, når du tager højde for din hunds temperament og træningsevne.

Vurdering af din hund

Hvis du er en hundeejer, er den første ting at overveje deres temperament. Forskellige hunderacer kan også reagere forskelligt på fugle som en del af deres natur. For eksempel kan racer som Labrador retrievere eller som en tysk korthåret pointer let blive ophidsede omkring fugle på grund af deres naturlige jagt- og apporteringsdrifter. Andre racer, der kan have øget drift, hvad byttedyr angår, inkluderer:

 • Beagler
 • Sigtehunde som mynder eller borzois
 • Gravhunde

Hvis din hund bliver ophidset eller overdrevent nysgerrig omkring små dyr, uanset dens race, vil dens adfærd sandsynligvis overføres til høns. Hvis din hund går amok over fuglene ved din foderautomat, eller hvis den trækker i dig for at undersøge kænderne i parken på jeres gåture, vil din hund sandsynligvis også stresse din flok – og sig selv.

Hunde uden byttedyrsddrift eller med ringe interesse for fugle vil sandsynligvis ikke udgøre et problem for dine høns, men alle hunde reagerer forskelligt, når nye kæledyr kommer ind på deres territorium. Normalt vil de fleste hunde fint tilpasse sig de nye havebeboere efter en tilvænningsperiode. Du vil sandsynligvis se din hund udtrykke interesse for dine høns i starten, hvor den hænger ud og snuser til hønsehuset. Din hund kan endda udtrykke et ønske om at interagere med dine høns gennem legende stillinger og adfærd. At forstå din hunds kropssprog omkring dine høns vil hjælpe dig med at se, hvordan deres forhold til hinanden vil være.

Høns er byttedyr og kan nemt komme til skade. Hunde kan ikke lege med høns, som de ville med andre hunde eller endda andre kæledyr. Det er vigtigt at lære din hund, at høns er skrøbelige venner – ikke legetøj eller noget de skal jage.

At lære hunde at omgås høns

Medmindre gåture i snor gør din hund lidt for begejstret, bør din hunds første møde med dine høns ske iført halsbånd og hundesnor. Sørg for, at din hunds halsbånd er stramt nok til, at det ikke glider af, men ikke så stramt, at det er ubehageligt. Gå med din hund op til dine høns’ indhegning og lad den snuse. Hold snoren stramt, indtil du ser din hunds reaktion, og slip langsomt snoren mere for at opmuntre til god opførsel.

Lad din hund se dig bruge tid sammen med dine høns. Dette bør gøres med dine høns i sikkerhed i en robust walk-in løbegård. Hvis din hund gør mere end at snuse eller gå rundt om løbegården, skal du træde et skridt tilbage og nærme dig deres interaktion fra en anden vinkel.

Det kan tage flere uger for din hund at acceptere dine høns fuldt ud. Nogle andre måder at hjælpe din hund med at tilpasse sig dine høns på, omfatter:

 • Opsætning af indhegning til høns rundt om ydersiden af ​​din floks løbegård, så din hund kan observere dem på afstand.
 • Hvis din hund har en løbegård eller legegård, skal du placere den ved siden af ​​dine høns’ løbegård og langsomt reducere distancen over flere dage, indtil de er side om side.
 • Beløn ​​din hund med dens yndlingsgodbidder, hver gang den er rolig omkring dine høns.

Sørg for aldrig at efterlade din hund uden opsyn med dine høns – især i begyndelsen. Selvom den ikke kan komme ind i løbegården med dem, kan en ophidset hunds gøen nemt stresse din flok.

Hold høns med katte

Katte er sværere at træne end deres hundefæller og er afgjort mindre forudsigelige i deres adfærd. Men den gode nyhed er, at de fleste katte ikke ser en stor høne som et potentielt bytte på samme måde som en hund gør. De fleste katteejere vil være enige om, at deres katte viser ringe eller ingen interesse for deres høns. Faktisk har katte og høns et ret symbiotisk forhold.

Fugle og deres foder tiltrækker gnavere, hvilket en kat meget foretrækker frem for dine høns. Så når din kat er i stand til at patruljere i dine høns’ omgivelser, er der gode chancer for, at ethvert potentielt gnaverproblem bliver stoppet i opløbet.

Nogle katte kan vise øget interesse for dine høns. Dette afhænger i høj grad af din kats race og temperament. Katte vil udgøre en større trussel mod kyllinger snarere end voksne høns, men ved at holde din flok i et robust hønsehus og en løbegård, sikrer du, at de er i sikkerhed fra din kat.

Hold høns med marsvin

Det kan være fristende at have nogle søde marsvin sammen med dine høns, men det er ikke klogt. Høns vil sandsynligvis hakke på dem, og med deres korte ben kan marsvin ikke komme hurtigt væk fra hønerne. Deres kostbehov er også meget forskellige, og dine hans spiser måske dine marsvins mad til fordel for deres egen, hvilket betyder, at ingen af ​​dyrene får de næringsstoffer, de har brug for. Hvis du har marsvin og ønsker at huse dem i nærheden af ​​dine høns, er det bedst for dem at have deres eget marsvinehus med tilhørende løbegård.

Hold høns med kaniner

Kaniner derimod er hurtige nok til at klare sig selv mod høns, og hvis de opdrættes sammen fra en ung alder, kan de klare sig godt omkring høns. Alligevel skal de have deres egne kostbehov og rene sovepladser. De ligger ikke på rede som høns, så de får brug for deres egen huleplads i løbegården eller under hønsehuset.

Den nemmeste måde at opnå dette på er ved at tilføje skillevægge til walk-in løbegårde. Dette giver dig mulighed for at skabe “rum” for hver art for at sikre, at de alle får det, de har brug for. Du kan åbne skillevæggene, så alle kan være sammen, når du vil, eller oprette et tredje rum som et fælles område.

Husk at forsøge at give hver art så meget plads som muligt i deres respektive områder for at få dem til at føle sig trygge og godt tilpas.

Brun kanin hopper bag høne

Høns og andre kæledyr

Høns kan også godt være sammen med geder og med hunænder (hanner har en tendens til at mobbe dem). Ironisk nok passer de ikke godt sammen med fugle i en voliere. De vil spise alt, hvad der falder ned på volieregulvet, men de vil også gerne hakke på de andre fugle, når de kan, og kan tiltrække rotter og mus, hvilket vil give problemer for de mindre fugle.

Hvis du bor i landlige omgivelser, kan du holde høns sammen med andre gårddyr. Høns passer godt sammen med:

 • Geder
 • Får
 • Køer
 • Alpakaer eller lamaer
 • Grise
 • Hunænder, guineaer, påfugle, gæs eller fasaner

Alle andre fuglearter, der holdes med høns, skal være føjelige og helst hundyr, da hanner kan mobbe høns. Mindre fugle som vagtler eller duer vil sandsynligvis blive nappet af høns, så det er bedst at holde sig til større fugle. Små kæledyr som hamstere, ørkenrotter, skildpadder eller frøer bør aldrig holdes sammen med høns – de vil blive hakket i og slået ihjel.

Omlet og dine kæledyr

Omlet har alle de kæledyrsprodukter, du har brug for for at holde dine pelsede og fjerklædte familiemedlemmer sunde og glade. Det er spændende at have flere typer kæledyr, og gennem vores udvalg af hønsehuse, hønsegårde, og skillevægge til walk-in løbegårde, vil du kunne skabe et sikkert tilflugtssted for alle dine dyr. Og ved at vide, at Omlet-produkter beskytter din flok, kan du være rolig, velvidende, at du har givet dem de bedste løsninger, der findes.

Hund ser på høne gennem Omlet Eglu Cube hønsehus

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *