Omlet bloggen

Chokolade gingerbread bundtkage

Izy Hossack er en London-baseret kok og bager, madstylist og madfotograf, samt forfatter til bøgerne “Top with Cinnamon” og “The Savvy Cook”. Izy har kreeret to lækre juleopskrifter til Omlets julekalender, startende med denne chokolade gingerbread bundtkage, perfekt til et julearrangement!

Chokolade ingefær bundt-kage
Julebag gingerbread bundt-kage

Ingefær og chokolade udgør den perfekte kombination i denne julede bundtkage. Dejen er virkelig nem at lave, da det blot går ud på at smelte og blande, der kræves altså ingen elektrisk røremaskine! Den lyse og mørke sirup giver en blød, svampet tekstur og giver krydderiernes varme smag et boost. Ganachen er bedst lavet med en bitter chokolade, da dette er med til at tæmme kagens sødme. Et enkelt drys af krystalliserede ingefærbidder er det perfekte touch for en smuk (og lækker) dekoration – du kan finde dem i de fleste større supermarkeder.

Ingredienser:

175g usaltet smør, plus ekstra til at smøre formen
150g lys sirup
120g mørk sirup eller melasse
120g lys farin (eller brug en blanding af 90g sukker og 30g brun farin)
3 mellemstore æg
200g yoghurt naturel
250g hvedemel
60g kakaopulver, plus ekstra til formen
1½ tsk. natrium
1½ tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
¼ tsk. fint bordsalt

Ganache:

100g mørk chokolade (70% kakao)
100ml piskefløde
3 spsk. krystalliseret ingefær stykker

For at forberede formen:

  1. Kom en standard bundt-kageform i fryseren i 5-10 minutter. Smelt et par spiseskefulde smør i en mellemstor gryde (vi kommer til at bruge denne gryde igen senere til dejen) ved svag varme.
  2. Pensl indersiden af bundt-formen gavmildt med smeltet smør og sørg for, at du kommer godt ind i alle hjørner og sprækker.
  3. Drys formen med kakaopulver, bank lidt rundt om formen for at dække hele overfladen, og vip derefter eventuelt overskydende pulver ud (hvis du samler det på en tallerken, kan du bruge det overskydende kakaopulver i kagedejen).

For at lave kagen:

  1. Forvarm ovnen til 180°C varmluft.
  2. Tag den samme gryde, som du brugte tidligere, og tilsæt de 175g smør, lys sirup, mørk sirup og lys farin. Sæt gryden på komfuret ved svag varme og smelt ingredienserne sammen under omrøring, indtil smørret er helt smeltet. Tag gryden af varmen og lad den køle af i et par minutter.
  3. Til den afkølede smørblanding røres æggene i et ad gangen, og derefter yoghurten.
  4. I en stor skål blandes mel, kakaopulver, natrium, ingefær, kanel og salt.
  5. Hæld den våde blanding i den tørre blanding og rør sammen med et piskeris til en jævn masse.
  6. Hæld dejen i den forberedte form og bag i 40-50 minutter, indtil en tandstikker i midten af kagen kommer ren ud.
  7. Lad kagen køle af i 10 minutter i formen, inden den vendes ud på en rist.

For at lave ganachen:

  1. Kom chokoladen i en lille, varmefast skål. Hæld fløde i en lille gryde og kom den over middel – lav varme. Når fløden damper forsigtigt, tages den af varmen og hældes over chokoladen i skålen.
  2. Lad det stå i 10 minutter og rør derefter rundt for at få en jævn ganache.
  3. Hæld ganachen over kagen (som stadig kan være varm, når du gør dette), så den drypper ned ad siderne. Pynt med krystalliseret ingefær mens ganachen stadig er varm.

Chokolade bundtkage juleopskrift

This entry was posted in Jul


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *