Omlet bloggen

Omlet møder: Madison, hønseholder og “hønseperson” fra Connecticut

Hønsesæsonen er på vej rundt, så vi talte med Omlet-ambassadør Madison, som var venlig nok til at være med i vores Eglu Cube-film – se om du kan få øje på hende!

Ambassadør Madison sidder med familien ved siden af Omlet Eglu Pro

Jeg ved, at I allerede har en Eglu Pro – hvordan reagerede hønerne?

Vi samlede den i garagen, og da vi havde bygget huset, lod vi hønerne komme ind for at vise dem det, og det var så sjovt, fordi de løb direkte hen til det. De gik direkte hen til redekassen og var meget nysgerrige. Instinktivt vidste de bare, at det var til dem! Du kunne se, at de også elskede LuxPanel; de samlede sig bag ved det, med det samme.

How did you come to be an Omlet Ambassador?

Jeg har arbejdet med Omlet som ambassadør i omkring et år. Vi valgte Omlet lige fra starten – vi lavede masser af research. Så overvejede vi mulighederne, om vi skulle vælge et færdiglavet hønsehus eller bygge et selv, eller vælge et brugt hus. Så faldt jeg over en annonce for Eglu Cube og det var det: Jeg sagde til Nick: “Vi er nødt til at spare op og anskaffe den her.” Med vejret i New England var jeg allerede bekymret for, at træ rådner og den vedligeholdelse, der følger med træhuse. Jeg ved, hvor hurtigt træ nedbrydes – det er bare ikke det værd, især et sted som dette, med en god del sne. Som en forhåndsinvestering er det dyrere at vælge Omlet, men vi har haft vores høner i fire år nu, og jeg har tjent pengene tilbage – fordi der ikke er behov for vedligeholdelse og der er ingen forringelse.

Så pengene er givet godt ud?

Helt ærligt, så er jeg helt vild med det! Jeg er så glad for, at vi undersøgte det og deltog i ambassadørprogrammet – vi tog ud for at se et Omlet-hønsehus ‘i aktion’ og talte med en hønseholder om deres oplevelse med Omlet. Det hjalp virkelig. Det er faktisk derfor, jeg blev ambassadør igen – jeg tror virkelig på produkterne, og jeg er glad for at give det råd videre til andre i samme position, som vi var engang.

Hvad fik dig til at ville holde høns?

Tja, vi flyttede fra nede sydpå, hvor vi virkelig ikke havde noget plads; der var ingen landbrugszoneinddeling. Så vi kom til New England, og vi var heldige – vi fandt dette hus på to hektar, i et virkelig positivt landbrugsområde. De fleste stater eller områder har nogle regler, men der er ingen bestemmelser her – vi kunne sandsynligvis få geder og alpakaer eller hvad som helst, hvis vi valgte det – men vi er tilfredse med at holde høns indtil videre!

Vi startede med fem – dem fik vi da de var et par måneder gamle. Vi købte vores Eglu Cube med en løbegård, og i første omgang var planen at lade dem gå frit omkring om dagen. Men det virkede bare ikke – der er så mange rovdyr. Lige i nærheden har vi fire hvidhovedet ørne, bødkerhøge og ræve. Vi troede, at med nok træer omkring, ville de være OK, men en høg fløj lavt gennem træerne og landede. Så vi indså, at vi måtte gøre noget andet. Vi tilføjede en walk-in løbegård til vores 2m forbundne løbegård, og vi lod vores opsætning stå på samme sted derefter. Vi startede med en 2,7 x 2,7m walk-in løbegård, men vi har tilføjet yderligere 2m. Det modulære design er fantastisk til det – du kan blive ved med at forbedre og tilpasse din opsætning. Vores flok har god plads, og de er sikret mod rovdyr, hvilket giver os ro i sindet.

Fortæl mig om din flok – hvilke racer har du, og hvordan er de?

Vi har ni høner i alt. Vi har seks Rhode Island Reds, en Golden Comet, en Welsummer og en Silver Laced Wyandotte. Hun er den mest besværlige. Hun er bare så smuk! De andre er så venlige, men hun er en diva – du kan ikke hamle op med hende. Rhode Island Reds er enormt store, hårdføre, venlige. De er ikke fancy, men de er dejlige og lægger gode æg.

Vores første fem var en blandet flok, vi fik fra en gård – vi gik bare ind og tog, hvad vi kunne, og tog dem med hjem! Der er tre tilbage – en døde af naturlige årsager, og en mistede vi desværre til høgen, da vi stadig forsøgte at lade dem gå frit omkring. De oprindelige tre, som vi stadig har, hedder Hennifer, Jebecki og Cher.

Lille pige med Omlet Eglu Pro og fritgående høns

Så hvordan endte I med ni høns?

Tja, hønsematematik måske. Vi havde ikke planer om at få flere, men så læste vi et indlæg i en lokal internetgruppe, og at de var Rhode Island Reds. Jeg havde ønsket at anskaffe nogle Rhode Island Reds i et stykke tid, så vi gik efter dem, og ja, tre blev til ni! I modsætning til dem, vi havde først, er deres markeringer identiske, og Nick og jeg kan ikke skelne dem fra hinanden – så de er bare hønerne. Måske vil vores datter navngive dem, når hun bliver ældre.

Hvordan føler du, at livet har ændret sig, siden du fik din flok?

Det er sjovt, men nu er vi kendt som hønsepersonerne – og vi elsker det! Alle ved at, “Madison og Nick har høns”. Vi er eksperterne. Folk kommer forbi og spørger os om at holde høns, og vi vil altid gerne tale om det, vi har lært. Vi er også kendt for vores friske æg, vi har så mange – mange mennesker kommer for at få dem. Det er så dejligt at give dem væk. Men vi skal faktisk i gang med at sælge dem, da vi har så mange, at vi ikke kan give dem væk hurtigt nok!

Så er der familiesiden af ​​rutinen. Vi har en datter på to år, og nu hvor hun bliver ældre elsker hun at samle æggene og fodre hønsene – nogle vil sidde stille og lade hende klappe dem, hvilket er sødt. Vi glæder os rigtig meget til at lære hende at passe dem. Vi elsker, når vi tager hen til mine svigerforældre, for de har altid en pose med rester til hønsene. Det elsker hønerne – de går helt amok.

Kan de lide at få godbidder?

Absolut! Hvis de er glade, eller har en ny variation i deres liv, som de nyder, bemærker vi med det samme, at vi får flere æg. Så det kunne være et nyt legetøj – vi lavede et støvbad til dem for nylig, de er så glade – det gør dem ærlig talt så glade. Og når de er rigtig engagerede og glade, lægger de flere æg.

Det er dejligt – hvad kan du ellers fortælle mig om deres karakterer?

De leger med vores hund! Han løber frem og tilbage ved siden af ​​løbegården, og de løber frem og tilbage sammen med ham – det er festligt. Vi har vores alfa-høne, hun har dyrket hanesporer – hun bestemmer. Hvis vi kunne lade dem gå frit omkring, ville hun være vores angrebshøne. Hun er meget nysgerrig – hvis hun ser os ude i haven, bliver hun ude og ser på os og holder øje med alt, hvad der sker. Hun skal være i centrum af begivenhederne! Hvis hunden kommer for tæt på, hakker hun hans næse, og han hopper tilbage, men så bliver de ved med det, og du kan se, det er en leg. Han bliver helt ophidset, og de andre klemmer sig sammen for at komme væk fra ham, fordi han er stor, omkring 22 kg, men hun bliver ved med at lege med ham og er fuldstændig frygtløs.

Hvad vil du sige til folk, der overvejer at holde høns?

Først og fremmest kan jeg kun anbefale Omlet-produkterne – jeg vil sige, du skal absolut anskaffe dig en Eglu Cube or an Eglu Pro og du skal have en walk-in løbegård. Så vil de have fundamentet for et godt liv, og det vil også gøre dit liv nemmere. Jeg tror, ​​mit andet bedste tip er at stole på din mavefornemmelse. Hønerne giver dig besked, hvis der er noget galt. Så længe du har den rette beskyttelse – mod vinden, solen, sneen, regnen og mod rovdyr – så vil de have det fantastisk udendørs. Bare sørg for, at du har en opsætning, der beskytter dem, sørg for at de har vand og foder, og så er du godt i gang. Du skal nok finde ud af det, og du vil elske det. Åh og gudskelov for skabelsen af Autodoor! Vi plejede manuelt at lukke dem ud af hønsehuset om morgenen og lukke dem ind igen om aftenen, og så snart Autodoor blev lanceret, tænkte vi, “Glem alt andet, vi er nødt til at prioritere at købe den her!” Hvis du anskaffer dig høns, så anskaf dig en Autodoor!

Ha! Ja, det hører vi tit! Så, når man tager højde for Autodoor, er hønselivet et godt liv?

Absolut. Jeg tror, ​​det til dels er, fordi det er sådan en dejlig rutine. Det hjælper os med at være jordnære og forbinder det med at drive vores husstand. Det er rart at vide, at vi altid har friske æg – til morgenmad, quiche eller hvad som helst, men det er at have den følelse af daglige rutiner, der bringer os sammen. Det er virkelig sjovt at arbejde på hønsenes område i weekenden, især når det bliver varmere – vi elsker at finde på ting at lave for dem. Vi henter gamle træstammer fra skoven, som de kan klatre på, eller grene, så de kan hakke gennem de døde blade. Det genopretter balancen.

Vil du chatte med Madison om alt hvad høns angår? Så kan du få fat i hende gennem hendes ambassadør-profil.

Ambassadør Madison i walk-in løbegård med sin datter og sine høns

 

 

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *