Omlet bloggen

Almindelige allergier hos hunde

Forestil dig dette: din elskede hund, et billede af legende livsglæde, begynder pludselig at klø sig ustandseligt, får røde, vandede øjne eller lider af vedvarende nyseanfald. Alt dette kan være tegn på almindelige hundeallergier, et ofte overset men betydningsfuldt problem, der påvirker vores pelsede venner. I denne blog vil vi dykke ned i verdenen af hundeallergier og afsløre triggere, symptomer og behandlinger, der kan hjælpe dig med at genoprette din hunds komfort og lykke. Uanset om det er sæsonbetonet pollen, visse fødevarer eller uventede miljømæssige faktorer, er det afgørende at forstå og tackle disse allergier for din loyale følgesvends velbefindende.

Hund på Omlet Topology hundeseng

Kan hunde få allergier?

Ja, hunde kan få allergier, ligesom mennesker. Men hvad er en allergi hos hunde egentlig? En allergi er simpelthen en overreaktion i immunsystemet over for en normalt harmløs substans, der kendes som et allergen. Når kroppen kommer i kontakt med et allergen, identificerer den det fejlagtigt som en trussel og producerer antistoffer for at bekæmpe det. Denne immunreaktion resulterer i forskellige symptomer, der kan variere fra milde til alvorlige.

Hundeallergier manifesterer sig, når en hunds immunsystem reagerer på specifikke stoffer i deres miljø, mad eller andre faktorer. Disse allergiske reaktioner kan forårsage betydeligt ubehag og sundhedsproblemer for vores lodne venner. Så det er afgørende at genkende tegnene og typerne af allergier hos hunde for at kunne håndtere deres velbefindende effektivt.

Symptomer på hundeallergier

Symptomer på hundeallergier kan vise sig på forskellige måder, hvilket ofte gør det udfordrende at diagnosticere dem. Her er nogle almindelige symptomer at være opmærksom på:

 • Kløende hud: Dette er det mest tydelige og almindelige symptom på hundeallergi. Det manifesterer sig ved hyppig kløe, slikken eller bid i huden, og kan ofte føre til rødme og irritation.
 • Hududslæt og nældefeber: Selvom det ligner almindelig kløende hud, fremstår udslæt og nældefeber mere som røde, betændte pletter på huden. Typisk er disse resultatet af eksponering for en specifik allergen.
 • Kroniske øreinfektioner: Ryster din hund ofte på hovedet eller kløer den sig i ørerne? Dette kan være et resultat af en øreinfektion. Tilbagevendende øreproblemer er ofte forbundet med udflåd og lugt og er ofte direkte relateret til en form for allergisk reaktion.
 • Næse og ører der løber i vand: Præcis som mennesker, har hunde der lider af allergi ofte løbende næser og tårevædede øjne. Den klare udflåd fra næsen og overdrevne våde øjne er normalt resultatet af at din hund har indåndet et allergen eller har snuset for tæt på et.
 • Tygning på/slikning af poter: Allergier begrænser sig ikke kun til huden – de kan også påvirke en hunds poter. Hvis du bemærker, at din hund vedvarende slikker eller tygger på sine poter, kan det meget vel være et tegn på allergier.
 • Fordøjelsesproblemer: Symptomer såsom opkast, diarré eller andre gastrointestinale problemer er ofte direkte relateret til en fødevareallergi. Læg nøje mærke til din hunds reaktioner og bemærk, om disse fordøjelsesproblemer opstår lige efter måltidet. Hvis det er tilfældet, har din hund sandsynligvis en fødevareallergi.
 • Adfærdsmæssige ændringer: Mennesker med allergi ved alt for godt, hvor ubehagelige disse symptomer kan være. Det samme gælder for hunde. Øget irritabilitet, rastløshed eller sløvhed er alle almindelige ændringer i adfærd hos hunde, der lider af allergi.

At genkende disse symptomer tidligt kan hjælpe dig med at søge passende behandling for din hunds allergi og forebygge yderligere komplikationer.

Typer af hundeallergier

Hunde kan lide af adskillige typer af allergier, hver med sin egen række af triggere og symptomer. Forståelsen af den type allergi, der påvirker din hund, er afgørende for effektiv håndtering og behandling. Her er nogle af de vigtigste typer af hundeallergier:

 1. Madallergier: Selvom madallergier er sjældne hos hunde, kan de stadig medføre alvorlige problemer. Reaktioner på specifikke ingredienser i deres kost, såsom oksekød, kylling, mejeriprodukter eller korn, kan føre til fordøjelsesproblemer, hudirritationer eller andre allergiske symptomer.
 2. Miljøallergier: Følsomheder over for pollen, skimmel, støvmider og andre luftbårne allergener er nogle af de mest almindelige årsager til hundeallergier. Mens de fleste hunde påvirkes sæsonmæssigt, kan indendørs allergener også forårsage allergier året rundt.
 3. Hudallergier: Hvis du har lagt mærke til nogen hot spots eller skaldede pletter på din hund, lider den sandsynligvis af en form for hudallergi. Ofte forårsaget af loppebid eller anden direkte kontakt, vil din hund klø sig så meget, at det resulterer i loppeallergi dermatitis.
 4. Kontaktallergier: Vidste du, at hunde kan være allergiske over for visse shampooer, stoffer eller rengøringsprodukter ligesom mennesker? Hvis du bemærker, at din hund klør meget efter at have været i kontakt med et nyt produkt, så undlad at bruge det for at sikre, at du ikke forårsager nogen fortsatte allergiske reaktioner.

Racer, der er mere tilbøjelige til allergi

Visse hunderacer er mere modtagelige for allergier på grund af deres genetiske prædispositioner og kropssammensætning. Racen som golden retrievers, bulldogs, mopser, boxerhunde, og terriere er alle hunde, der er særligt modtagelige for allergi. Faktorer som racespecifikke hudkarakteristika, variationer i immunsystemet og almindelige arvelige tilstande bidrager til deres øgede risiko for at udvikle allergi.

For eksempel,har bulldogs og mopser flere hudfolder, hvilket kan fange allergener og fugt og føre til hudinfektioner og allergiske reaktioner. Mens golden retrievers og boxerhunde ofte har genetiske dispositioner for fødevare- og miljøallergier. At kende din hunds racespecifikke risici kan ikke kun hjælpe dig med at træffe forebyggende foranstaltninger, men også tillade dig at søge tidlig indgriben fra din dyrlæge, når det er nødvendigt.

Sådan opretter du en allergifri zone derhjemme

At opretholde et allergifrit miljø er afgørende for hunde, der lider af allergi. Dette indebærer regelmæssig rengøring af deres rum for at reducere allergener såsom husstøvmider, pollen og mug. Sover din hund i dit værelse, eller finder den en oase i dens hundehule? Hvis du anvender luftrensere nær disse områder og holder vinduerne lukkede i højsæsonen for pollen kan det hjælpe med at lindre allergenerne. Hyppige bade med hypoallergeniske shampooer kan også hjælpe med at minimere hudirritation og fjerne allergener fra hundens pels.

Omlets udvalg af hundesenge kan være et uvurderligt supplement til håndtering af allergi. Opfindsomme designs som Topology hundesenge og pudesenge til hunde fås med let aftagelige, maskinvaskbare betræk, som hjælper med at holde allergier væk. Derudover tilbyder Omlet hævede hundesenge, der holder din hund hævet fra gulvet, og reducerer dermed dens eksponering for støv og andre allergener, der ofte findes på jorden. Ved at have Omlets hundesenge i dit hjem kan du skabe et renere og mere behageligt rum til din allergiske hund.

Omlet og din hund

Hos Omlet forstår vi de unikke behov hos hunde og stræber efter at designe produkter, der forbedrer deres trivsel og komfort. Vores engagement i kvalitet og innovation drives af vores ønske om at gøre livet med dit kæledyr så glædeligt og problemfrit som muligt. Uanset om det handler om at lave hundesenge, der er nemme at rengøre eller trygge hulelignende hundebure, så er Omlet dedikeret til at forbedre båndet mellem dig og din pelsede ven. Udforsk vores udvalg af produkter i dag og opdag, hvordan vi kan hjælpe dig og din hund med at leve et sundere og lykkeligere liv sammen.

Stor hund på Omlet Topology hundesengen

 

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *