Omlet bloggen

Lege du kan lege med dine kaniner og marsvin

Er du på udkig efter lidt inspiration til leg med dine små kæledyr? Der er flere lege, du kan lege med dine kaniner og marsvin, som vil glæde alle parter. Her er nogle tidsfordriv, fra labyrinter til gemmeleg, der med sikkerhed vil glæde dine kæledyr næste gang, I leger sammen.

Marsvin leger i Zippi-tunnelsystemet

Det er vigtigt at lege

At lege med dine kaniner og marsvin opbygger deres tillid og selvtillid, hvilket også hjælper dig med at opbygge et mere meningsfyldt og varigt bånd til dem. Det er fantastisk at se sky og forsigtige kæledyr komme ud af deres metaforiske skal gennem leg med deres mennesker. At være mere aktiv er godt for deres sind og kroppe og er en af de bedste måder at opmuntre dit lille kæledyr til at være mere udadvendt og fysisk fit. Gennem dedikeret leg vil du kunne skabe et uadskilleligt bånd mellem dig og dine kaniner eller marsvin.

Det er også vigtigt at huske, at kaniner og marsvin er naturlige byttedyr, så overraskelser, pludselige bevægelser eller høje lyde kan let skræmme dem. Alle lege, du leger med dine små kæledyr, bør foregå i en rolig atmosfære og med masser af godbidder som tilskyndelse og belønning for deres anstrengelser.

Forskelle på kaniner og marsvin

Kaniner og marsvin adskiller sig i størrelse og statur, så de har hver deres sæt færdigheder, der kan bruges under leg. For eksempel har kaniner lange, kraftfulde ben, så de kan hoppe over siderne af en hjemmelavet labyrint for at komme hurtigt frem til godbidden i enden. Til de følgende aktiviteter vil vi komme med forslag til at modificere hver leg til en udgave baseret på størrelsen og arten af dit kæledyr.

Forbered et sted at lege

Det bedste sted at lege med dine kaniner og marsvin er et sikkert og indhegnet område. Udendørs kanin- og marsvinegårde er perfekte til at tilbringe tid med dine kæledyr under leg. Det indhegnede område vil holde dem indfanget og komfortable og giver dig masser af plads til at indrette legen. Alternativt kan du lege i sikre områder indendørs i dit hjem – sørg bare for, at det rum, du leger med dine kæledyr i, er sikret for kaniner og marsvin.

Bowling

Denne leg egner sig mere til kaniner, men nogle marsvin kan måske nyde at vælte objekter. Opsæt små keglespidser som indendørs sæt designet til småbørn, og lad dine kaniner skubbe dem væk med næsen. Beløn dine kæledyrs bestræbelser med en godbid, inden du sætter keglerne op igen til næste omgang.
Marsvineudgaven: For et marsvin kan selv legetøjskegler virke høje og skræmmende – prøv i stedet at sætte tomme toilet-ruller op.

Magiske kopper

Vis dine kaniner eller marsvin, at du gemmer en godbid under en plastikkop vendt på hovedet. Tilføj en eller to flere omvendte kopper uden noget under, og flyt dem rundt, før du lader dit kæledyr snuse sig frem til den skjulte godbid. Friske urter eller andre duftende godbidder er perfekte til denne leg.

Fetch

Tror du, at apport kun er for hunde? Tænk igen – nogle kaniner og marsvin nyder at bære små genstande i deres mund. Prøv at kaste små legetøj som bolde, æblebidder eller små stykker pap til denne leg. For at komme i gang skal du kaste genstanden, så den lander få centimeter foran din kanin eller dit marsvin. Hvis de samler den op, skal du rose dem og tilbyde en godbid. Når de konsekvent samler deres legetøj op, kast det længere væk hver gang og opmuntr dem til at bringe det tilbage til dig.

Gemmeleg

Kaniner og marsvin er nysgerrige af natur, så hvis du vækker deres interesse med et mysterium, vil de blive fascineret. Læg dig ned på gulvet og placer dit ansigt i dine hænder. Din kanin eller dit marsvin vil komme for at undersøge. Vær forsigtig med ikke at forskrække dit kæledyr, når du kigger op, og husk at give dem en godbid som belønning for deres kløgtighed.
Kaninudgaven: Gem dig under et blødt tæppe og kald på din kanin. Kaniner elsker at grave, så din kanin vil blive begejstret for muligheden for at grave dig frem.

Løb gennem labyrinten

Lav labyrinter af papkasser, byggeklodser eller andre husholdningsgenstande med en godbid placeret i enden. Sørg altid for, at labyrinterne er placeret i jordhøjde, og at der ikke er små huller eller rum, hvor dine kæledyrs fødder kan sidde fast.
Kaninudgaven: Konstruer en labyrint af Zippi-tunneller til kaniner fra Omlet for at lave den ultimative, genanvendelige labyrint, som dine kaniner ikke vil hoppe ud af.

Omlet og dine kaniner og marsvin

Fra kanin- og marsvinehuse til udendørs løbegårde og legegårde, har vi arbejdet på at skabe den perfekte atmosfære, hvor ejere kan tilbringe kvalitetstid med deres små kæledyr. Design din egen legeplads med Zippi-tunneller til kaniner og marsvin, og tilføj platforme til kaniner og marsvin for at hjælpe dine kæledyr med at møde dig på et helt nyt niveau. Med Omlet er leg ikke kun en mulighed – det er højdepunktet af kvalitetstid sammen med dine kaniner og marsvin.

Kanin hopper ind i Eglu Go

 

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *