Omlet bloggen

Tips til den perfekte påskeæg jagt

Påskeæg i påskeliljer foran Omlet Eglu Go Up hævet hønsehus

Sørg for at det er retfærdigt og sjovt for alle

Undgå skænderier ved for eksempel at bruge æg i forskellige farver, så børnene har hver sin farve, de skal lede efter. Hvis der er børn i flere forskellige aldre, som deltager i jagten, kan du i stedet give de forskellige aldersgrupper forskellige farver, så de små børn for eksempel skal lede efter store guldfarvede påskeæg, mens de ældre børn leder efter små lyserøde æg, som du har gjort sværere at finde.

Hav evt. nogle alternativer til chokolade

Forbered dig på hvem der deltager i påskeæg jagten. Har nogle af børnene sukkersyge? Er der nogen, som er allergiske overfor laktose, gluten, kakao eller nødder? Du kan altid anvende dekorative plastik æg, som børnene kan lede efter, og så have præmier som for eksempel malebøger eller legesager i stedet for søde sager.

Husk kurvene!

Børnene skal selvfølgelig have noget at samle deres påskeæg i, du kan finde små søde kurve i mange hobbyforretninger. Alternativt kan I selv lave kurvene inden jagten, som en del af aktiviteterne. Se hvordan man kan flette en kurv af papirstrimler her.

Find på nogle sjove ledetråde

Hvis du gerne vil gøre jagten ekstra sjov, kan du overveje at give børnene nogle ledetråde til, hvor æggene er gemt. For eksempel ”et koldt sted (køleskabet)”, ”hvad skal vi have til morgenmad (morgenmadsæsken)”, ”det regner udenfor, hvad skal vi tage med? (paraplyholderen)” osv.

Hold styr på dine gemmesteder

Det kan godt være en god idé at notere sig, hvor man har gemt æggene, samt hvor mange man har gemt i det hele.

Hold øje med vejrudsigten

Først og fremmest så man ikke sætter gang i jagten lige præcis når det begynder at regne, eller for at se om det er nødvendigt at gemme æggene i skyggen (og ikke alt for længe inden jagten går i gang), så de ikke smelter hvis det er meget varmt. Hvis det ser ud til at blive blæsevejr, kan du planlægge en påskeæg jagt inde i huset som backup.

Sæt grænser

Fortæl børnene hvilket område de må søge på. Det er vigtigt at alle har det sjovt, men på en sikker og god måde. Vis børnene hvor jagtzonen går fra og til.

Påskeæg i rede

This entry was posted in Kæledyr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *