Omlet bloggen

Tag hunden med på strandtur – her er vores bedste tips

De fleste af os vil nok være enige om, at på en varm sommerdag findes der få ting, som er bedre end at tage en tur til stranden, og så længe du er godt forberedt, er der ingen grund til at lade vovsen blive derhjemme. Svømning er noget af det bedste motion, en hund kan få, og du kan blive lige så længe du vil, når du ikke skal hjem og lukke hunden ud!

Der er dog et par ting, du er nødt til at gøre, inden du tager af sted, og et par ting som er gode at vide, når det kommer til at have hunden med på stranden. Her er vores bedste tips til en succesfuld strandtur!

 

Find en hunde-venlig strand

Hunde er ikke altid velkomne på offentlige badestrande, men der findes strandområder, hvor hunde er velkomne. Nogle gange afhænger reglerne også af, hvilken tid på året det er, i sommermånederne er der for eksempel ofte flere forbud mod hunde på badestrande, end der er i vinterhalvåret. Søg efter hunde-venlige strande nær dig, læs reglerne igennem og sørg for at du følger dem.

Hold øje med din hund

Selv hvis du har fundet en hunde-venlig strand, er du nødt til at holde øje med din hund og tage hensyn til de andre strandgæster og hundeejere. Ingen sætter pris på at blive sprøjtet med vand af en våd hund, når de forsøger at nyde en god bog! Hvis du ikke er helt sikker på, at din hund bliver i nærheden af dig eller kommer, når du kalder, så er det nok bedst at holde den i snor. Omlet har et stort udvalg af hundesnore i forskellige længder, så du kan justere, hvor langt omkring din hund må gå.

Pas også på din hund ved stranden. Hunde er mægtigt gode til at finde ting i sandet, som ikke nødvendigvis er gode for dem, alt lige fra grillrester til rådne fisk. Der kan også gemme sig glas, skarpe muslingeskaller og endda gamle fiskekroge i sandet, som kan være til skade for din hunds fine poter.

 

 

Lær din hund at svømme

Mange tror, at alle hunde kan finde ud af at svømme, men det er ikke tilfældet. Selvom alle hunde automatisk vil begynde at padle med benene, hvis de kommer i vand, så er der flere hunderacer som ikke er bygget til at kunne forblive flydende. Hunderacer med store hoveder og korte ben har svært ved at holde hovedet over vandet og trække vejret. Hvis din hund elsker at svømme, men du ikke er helt sikker på dens evner, så kan det være en god idé at anskaffe en hunderedningsvest.

Når det er sagt, så er der altså også mange hunde, der ikke rigtig bryder sig om vand, eller som vil være lykkelige over bare at løbe rundt i vandkanten, hvor de ikke behøver at svømme. Du må aldrig tvinge din hund til at komme ud og svømme med dig.

Selv hvis din hund er en dygtig svømmer, er det vigtigt, at du som ejer holder øje med den, når den er ude i vandet. Sørg for at holde dig informeret om strømme i vandet, og lad ikke din hund komme i vandet, hvis der er store bølger eller mange både eller vandski. Hunde kan let blive overstimuleret i vandet og svømme ud på dybt vand, hvor strømmen kan være meget stærkere. Du skal også holde øje med sin hund, hvis den leger eller svømmer med børn.

Kom forberedt

Sørg for at pakke alt det du har brug for til en dag på stranden. Hunde skal have rigeligt med frisk vand, så sørg for at have nok med til hele familien. Det er en god idé at medbringe en sammenklappelig vandskål, så din hund ikke skal drikke direkte af flasken. På den måde kan du også holde øje med hvor meget vand, hunden rent faktisk har drukket.

Tag legesager med som kan beskæftige din hund hele dagen lang. Hvis det er muligt at kaste med bold og frisbee på stranden, er dette en perfekt aktivitet, som vil underholde din hund og give den masser af god motion. Sørg for at legetøjet flyder, hvis det skulle lande i vandet.

Hvis I bliver på stranden nogle timer eller måske endda hele dagen, så er det vigtigt at sørge for, at hunden kan komme i skygge. Hvis du ikke er sikker på, om der findes områder med skygge på stranden, så medbring en parasol eller et lille strandtelt, hvor hunden kan slappe af i løbet af dagens varmeste timer.

Inden I tager hjem

Sørg for at I ikke efterlader noget på stranden, ryd op efter dig selv og din hund. Hvis der er vandhaner eller strand brusere hvor I er, kan det være en god idé at skylle hunden af, inden I tager hjem. Salt kan irritere din hunds hud, og den kan få sand i øjnene, hvis den selv prøver at fjerne det fra ansigtet, hvilket kan forårsage øjeninfektion og en masse ubehag. Din hund er sikkert også blevet udsat for en masse skidt og bakterier i løbet af dagens leg og udforskning.

Hvis du ikke kan finde rent løbende vand på stranden, kan det være en god idé at skrubbe hunden godt med et håndklæde (måske mest for at undgå at få en hel ørken med ind i bilen), og så give den et hurtigt bad derhjemme.

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *