Omlet bloggen

Den NYE automatiske dør til hønsehuset er afprøvet og testet: Her er kundernes tilbagemeldinger!

Omlets første automatiske hønselem nogensinde er netop lanceret!

Udviklet til at passe perfekt på det bedst-sælgende Eglu Cube hønsehus såvel som på traditionelle hønsehuse i træ. Omlets automatiske dør til hønsehuset er batteridrevet og kombinerer både en lyssensor og en timer for at give dig ultimativ fleksibilitet og kontrol.

Nogle af vores kunder har testet den nye automatiske dør for os, og vi har kontaktet et par stykker for at se, hvad de synes om denne fantastiske nye hønselem og om det har ændret deres livsstil; altså givet dem muligheden for at sove længere om morgenen, som de altid har drømt om…


Hayley fra Hayley’s Lottie Haven har 6 ex-batteri høns, der bor i et Eglu Cube hønsehus i hendes kolonihave.

Lilla Eglu Cube med automatisk dør til hønsehuset  Høns og deres Eglu Cube i kolonihaven

Hvordan går det med den nye automatiske dør fra Omlet? Jeg er absolut 100% vild med den! Den har bogstavelig talt ændret mit liv som hønsemor!

Var den nem at montere? Har du sat den direkte på Eglu Cube hønsehuset eller på hønsegården? Jeg monterede den på hønsehuset, da jeg gerne ville give dem mulighed for at stå op når de vil og gå i seng uden risiko for, at Mikkel Ræv for fat i dem. Den var rigtig nem at sætte op og det tog ca. 20 minutter. Vejledningen er rigtig brugervenlig.

Hvad elsker du ved den? Den frihed den giver mig. Som ny hønseholder vidste jeg godt hvilken forpligtelse det er at have høns, men virkeligheden er ret anderledes. Damerne står gerne op ved det allerførste tegn på lys, og hvis jeg sover bare en time længere i weekenden, så får jeg dårlig samvittighed når jeg ser hvordan de står og tripper for at komme ud i gården. Og hvis jeg ikke kan nå tilbage og lukke døren sidst på dagen, så bekymrer jeg mig vanvittigt over om der kommer vilde dyr og forstyrrer damerne. Lige siden jeg fik den automatiske dør er der blevet løftet en byrde fra mine skuldre. Nu skal jeg ikke længere grusomt tidligt op om morgenen, og jeg kan være sikker på at hønsene er sikkert lukket inde, når jeg er ude at spise.

Hvilken indstilling bruger du? Og var den nem at indstille? Jeg bruger tidsindstillingen. Mine høns er i kolonihaven, så i modsætning til de fleste kan jeg ikke holde øje med dem fra stuevinduet. Jeg har haft en førstehånds oplevelse af ræve, der snuser rundt om gården (hønsene var sikkert lukket inde). Derfor er jeg ekstra varsom og kan godt lide at lukke damerne ud, når jeg ved at kysten er klar, så timeren giver mig fuld kontrol.

Har den ændret din livsstil? Får du endelig lov til at ligge lidt længere under dynen, som de fleste hønseejere drømmer om? Den har fuldstændig ændret min livsstil. Hele sidste vinter var jeg endda nødt til at tage hjem fra arbejde en halv time tidligere for at kunne lukke damerne sikkert inde inden mørket faldt på. Jeg tror ikke bare det ændret min livsstil, men også mine damers. Jeg tror ikke der findes mange mennesker, der har høns bare for æggenes skyld. Vi vil alle sammen gerne give dem det bedste liv, særligt da mine er reddet fra at forfærdeligt liv som burhøns. Så det at damerne har regelmæssighed, vågner på samme tid hver dag og have så længe som muligt til at gå rundt udenfor, samt at de selv kan gå i seng i viden om at de er i sikkerhed, det er perfekt for os.

Jeg vidste intet om automatiske hønselemme, så jeg anede ike hvad jeg kunne forvente eller hvordan det ville fungere. Jeg var måske en smule skeptisk, men blev fuldstændig overbevist efter at have monteret den. Det gav mig selvtillid at jeg kunne finde ud af at indstille tiden og anvende lysindstillingen. Jeg var en smule bekymret for om døren ville lukke på damerne, men en bevæger sig ret langsomt, så de har rigelig advarsel. Plus, den har en sikkerhedssensor, så hvis der sidder noget i vejen, så lukker den ikke. Jeg var ikke sikker på om jeg skulle hen og skifte batterier hver andet øjeblik, da jeg ikke har nogen strømforsyning i min kolonihave, men batterierne er aldrig løbet tør. Skærmen på kontrolpanelet fortæller dig præcis hvor meget batteri der er tilbage, hvilket igen giver mig sindsro.


Ruth har 3 høns og har været hønseejer i ca. 10 år.

Hvordan går det med din nye automatiske dør til hønsehuset? Vi er vireklig glade for den automatiske dør. Førhen havde vi en anden automatiske hønselem med lyssensor, men den var ikke integreret i døren og var derfor mere tilbøjelig til at svigte.

Hvor har du monteret din automatiske dør? Døren sidder på min Eglu og den var nem at montere.

Hvilken indstilling anvender du? Vi bruger lysindstillingen for at sikre os, at døren åbner så snart damerne er klar til at stå op til en ny dag og lukker kort tid efter, at de har puttet sig selv inde i hønsehuset om aftenen.

Hvad elsker du ved den nye automatiske dør? Vi elsker hvor pålidelig døren er og at batteriniveauet vises i displayet. Vi plejede at bekymre os om at døren ville svigte, fordi batterierne pludselig døde eller ledningen knækkede på den gamle hønselem. Det ville være forfærdeligt, hvis hønsene blev låst enten inde eller ude.


Emma har holdt høns i over 17 måneder og har 8 høns, der bor i et Eglu Cube hønsehus.

Grønt Eglu Cube hønsehus med automatisk dør fra Omlet

Hvordan går det med Omlets nye automatiske dør? Vi har afprøvet døren siden maj. Jeg var meget spændt, da jeg vidste det ville skære ned på mængden af tid, vi bruger på gøremål om morgenen.

Den levede op til, hvad jeg håbede den ville være. Den har gjort vores morgener/aftener nemmere, og jeg er meget imponeret, den er virkelig vellavet.

Var den nem at montere? Har I monteret den direkte på jeres Cube eller på hønsegården? Den var virkelig nem at montere, min mand gjorde det på 20 minutter. Vi har sat den direkte på hønsehuset.

Hvad elsker du ved den? Jeg elsker at i min sommerferie i år og i weekenderne kan jeg sove længe uden at bekymre mig om at skulle løbe ud og åbne op.

Jeg kan sove længe, jeg elsker det! Nu kan jeg ikke undvære den.

Hvilken indstilling bruger du? Var det nemt at indstille den? Vi bruger sollys indstillingen. Ja, meget nemme instruktioner at følge.

Har den ændret din livsstil? Får du endelig lov til at ligge længere under dynen, som de fleste hønseejere drømmer om? Ja!! Sådan en dejlig følelse.

Døren har gjort en stor forskel for vores familie, den har stoppet skænderierne om, hvis tur det er. Nu glæder jeg mig til det bliver efterår og vinter!

 

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *