Omlet bloggen

Verden rundt med katte adoptionshistorier!

D. 8. august fejrede vi international kattedag ved at invitere alle vores følgere til at dele deres vidunderlige historier om adopterede katte på de sociale medier. Her er et udvalg af vores yndlingshistorier fra forskellige lande…


”Min Bettemis tog jeg med hjem i pleje sammen med hendes søster, for Tøstrup kattehjem og Dyreværn, hun var så lille at vi ikke troede hun ville overleve, men det gjorde hun, og da hun var 2 år faldt hun ned fra et vindue og brækkede sit bækken 2 stedet, det ovetlevede hun også, hun er den mest kælne og hengivende kst jeg kender selv om hun tramper når hun går, jeg har 4 katte og en hund” – Lilian, fra Danmark

”Dette er min skat Yumyum. Han blev reddet fra et meget hektisk hjem. Børn der jagtede ham og hev ham i halen. Så han blev lukket inde på et værelse med en beskidt kattebakke. Han vejede 2 pund og var 8 uger gammel. Han var en livlig lille fætter i starten, men han er faldet fint på plads nu.Nu er han 14 år og har været diabetiker i mange år. Han får insulin to gange dagligt og særlige low carb kiks. Han kan sno mig om sin lille pote.” – Helen, fra Storbritannien

“Det her er Misfit, han kommer fra vores dyrlæge, hun fandt han syg på gaden, ingen ejer meldte sig så vi fik ham. vi har ialt 33 katte, mange fra Tøstrup Kattehjem & Dyreværn” – Tilla, fra Danmark.

“Det her er Fröken Fräs. Hun ventede 10 år på et nyt hjem på internatet i Lidköping. Hun var en smule aggressiv, ikke særlig udadvendt, og ingens førstevalg. Det blev ikke nemmere, som hun blev ældre og begyndte at få tandproblemer. Nu bor hun i Dalarna og er et elsket familiemedlem hos os, det har hun været et par år nu. Hun elsker rejer, at sove i solen, lege med bolde eller bare ligge tæt med os og kæle. Der er masser af katte som hende derude – de ældre katte med et par skavanker, som næsten ingen gider have.” – Pia, fra Sverige

”Det her er Jessie! Hun blev reddet af Little Valley Animal Shelter og fik møjsommeligt helbredet plejet tilbage efter at være blevet fundet med sit bagben fuldstændig flået. De troede, at de ville blive nødt til at amputere det, men deres fantastiske pleje betød at det i sidste ende ikke var nødvendigt. Det var en meget lang helingsproces, men nu er hun fit, sund og et elsket medlem af vores familie.” – Charley, fra Storbritannien

“Denne smukke kat er iPoes! Jeg adoptered hende i 2010 fra ‘t Julialaantje i Rijswijk. Selvom hun er min kat, så kan jeg ærligt sige, at hun er en af de sødeste katte jeg nogensinde har mødt. Hun ville aldrig kradse eller bide. Bortset fra naboens hankat, hun sørger for at han forlader vores hus med det samme!

Ifølge internatet plejede iPoes at bo i et hus med mange andre katte og hunde. I starten var hun ikke særlig social, og det tog næsten 2 år inden hun følte sig tilpas nok til at sidde i mit skød. Men det er ikke noget problem længere: Nu vil hun gerne sove ved siden af mig under dynen med hovedet på min pude! Selvom hun er utroligt sød, så er hun ikke særlig klog… Hun er en meget lille kat og ifølge dyrlægen er hendes hoved bare for lille til en stor hjerne. Men selv efter 8 år lærer hun nye ting hver dag!” – Pauline, fra Holland

“Heddi er 17 år gammel og jeg reddede hende tilbage i år 2001. Hun har en stor personlighed og ved hvad hun vil have, og hun gør os altid opmærksom på det, når hun vil have noget, mad eller at blive lukket ud i haven – selv kl. 5 om morgenen! Nu til dags foretrækker hun at sove udenfor og forlader aldrig haven. Hendes nyrer er begyndt at give problemer, og hun har gigt, men hun er rigtig glad og har perfekte tænder. Hun har en ven, der er to år yngre, Nancy, med en fuldstændig anderledes personlighed, men jeg elsker dem begge lige meget.” – Annika, fra Sverige

“Bibi blev reddet for 9 år siden! Vi fandt ham i vores nabolag en meget kold og snedækket dag, vi antager, at hans ejere besluttede sig for, at de ikke ville have ham længere. Han kom til min dør, jeg lukkede ham ind og han gik aldrig igen. Han er så taknemmelig, at han accepterer alle de nye adopterede dyr i vores hjem, selv denne her fugl, der heller ikke gider tage af sted haha” – Joëlle, fra Frankrig

“Hej, lad mig præsentere jer for Obi og Ficelle! Vi har for nyligt adopteret Obi, han er en 3 måneder gammel killing, der blev fundet på gaden, hvor han var udsultet og syg! I dag lever han det perfekte liv med sin sjæle søster Ficelle, som vi fik fra et internat i det nordlige Frankrig.” – Cassandre, fra Frankrig

“Vi hentede vores kat Mia fra internatet i Murtal i september 2017. Vores andre adopterede kæledyr var også begejstrede for hendes ankomst.” – Marlena, fra Tyskland

“Luna er fra Lund kattehjem. Historien kendes ikke. Ved bare hun havde siddet der rigtig længe. Var ikke særlig snakke saglig da vi fik hende. I dag sover hun som i arm under dynen og kan få kommandoer.” – Charlotte, fra Danmark.

”I sommeren 2006 dukkede en killing pludselig op foran vores hun. Han var ekstremt tynd, havde et stort sår på maven og fyldt med øremider. Det tog mig to dage at fange ham, men så tog det kun et par minutter inden han faldt til ro og begyndte at spinde. Jeg har 4 neutraliserede hankatte i forvejen, og det var aldrig planen at beholde ham, men vi blev hurtigt nødt til at droppe den idé. Han stjal mit hjerte! Vi kaldte ham Alvin og nu er han ligeså stor en del af familien som de andre katte.” – Jennifer, fra Sverige

“Sir George er min adoptivsfejl fra for 2 år siden hos Diamonds i Ruff Animal Rescue i Lockport NY. George var 4 dage gammel da han kom til mig og var fra starten en medicinsk læringsproces. Han fik brok fordi han var belastet af kronisk diarré inden han blev 5 uger. Han kæmpede fortsat og trivedes stadig ikke før han blev 9 måneder. Vi tog en masse prøver, og forsøgte os med en masse forskelligt foder. Min dyrlæge er fantastisk og hun ville bare ikke give op – og det gjorde Diamonds heller ikke. Endelig fandt vi en kost, som George kunne tåle. Han er allergisk overfor mælkeproduktr, fisk og kulhydrater. Han svingede fra diarré til forstoppelse til helt tilpas. D. 4. Juli i år blev hans urinveje blokeret. Min dyrlæge var igen fantastisk og gjorde at jeg undgik en tur på skadestuen. Han er på kronisk medicinering såvel som en særlig kost (der på et tidspunkt inkluderede hjemmelavede måltider). På grund fejlernæring i en tidlig alder er han min ’mini’ misser, men han er glad og har det godt!” – Cathryne, fra USA

 

Du kan læse mange flere vidunderlige adoptionshistorier på vores facebook side!

 

 

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *