Omlet bloggen

Hold dine kæledyr glade denne jul

Kat ved juletræ omringet af julegaver

Julen er en vidunderlig tid, og vi glæder os alle til at fejre den sammen med alle dem vi elsker, inklusiv vores kæledyr! Det er derfor vigtigt at overveje hvilken effekt al julehurlumhejet har på vores firbenede venner, og sørge for at de også får en god jul. Her er nogle af vores bedste tips til hvordan du passer på dine kæledyr og holder dem glade denne jul:

Begræns godbidder

Vi ved, at det er meget sværere at modstå at fodre dine kæledyr med rester hen over julen, men i de fleste tilfælde er det virkelig ikke godt for dem, og det kan endda være skadeligt. I stedet foreslår vi, at du bruger denne særlige lejlighed på at få mest muligt ud af masser af kvalitetstid med dine kæledyr. De vil uden tvivl foretrække dit selskab frem for godbidder eller gaver! Læs vores guide om, hvad du kan (og helst ikke skal) fodre dine hunde til jul – Julemad din hund ikke bør spise.

Hold fast i rutinerne

Forsøg at holde jer til jeres daglige rutiner så vidt muligt henover juleferien, særligt når det kommer til måltider. Luk dine høns ud samme tid som sædvanlig, gå tur med din hund som du plejer og leg ed din kat hver dag. De forstår måske ikke at du har meget at se til, og ændringer i rutinen kan gøre en allerede stressfuld tid endnu værre.

En dreng, der sidder i en Eglu hønseindhegning i sneen

Giv dine kæledyr et helle

Julen kan være hektisk, så sørg for at dit kæledyr har et fristed væk fra al postyret, helst i et andet og stille rum. Hvis du får gæster på besøg, så fortæl dem hvad de bør og hvad de ikke bør gøre i forhold til dine kæledyr. Det er vigtigt at alle ved hvilke døre, vinduer og låger bør forblive lukket, hvad dyrene har lov at gøre og spise, og hvornår de skal have lov at være i fred.

Skal du rejse i julen?

Hvis du holder jul et andet sted, skal du tage dine kæledyr i betragtning. Lad dem ikke være alene i længere tid, end de er vant til, og sørg for, at de har det, de skal bruge, mens du er væk. Hvis du tager dem med dig, så tag noget med, der minder dem om hjemmet, såsom et kattetæppe, hundelegetøj eller et hamsterbur. Hvis du ikke kan tage dit kæledyr med dig, bliver du nødt til at finde en alternativ løsning.

Sørg for at planlægge rejsen og vær opmærksom på, at der kan være mere trafik omkring jul. Dit kæledyr skal til enhver tid have adgang til mad og vand, og afhængigt af hvilket kæledyr du har, kan der være behov for toiletpauser.

Juletræer og planter

Sørg for at dit juletræ er sikkert fastgjort, da katte har en tendens til at kravle i dem. Det kan også være en god idé at hænge særligt spændende og fristende pynt højere oppe på træet hvor kæledyr ikke kan nå dem så nemt. Dette minimerer risikoen for at få katte filtret ind i træet eller, at det ligefrem vælter.

Støvsug under og omkring træet regelmæssigt for grannåle. Nålene kan sidde fast i munde eller mellem tæer, hvilket kan være smertefuldt.

Mange af de mest almindelige juleplanter, inklusiv julestjerner, mistelten og amaryllis, er giftige for mange kæledyr, så undgå dem eller hold dem udenfor rækkevidde.

Julepynt og gaver

Hvis det er muligt, så vælg giftfri julepynt. Hold ledninger fra julelys og andet pynt udenfor rækkevidde, ellers vil dine kæledyr muligvis forsøge at bide sig igennem dem, hvilket kan forårsage skader på både ledninger og kæledyr.

Læg ikke spiselige gaver (særligt chokolade!) under juletræet. Det vil hurtigt blive fundet af en skarp snude, og det tager kun et øjeblik for ivrige poter at komme igennem indpakningspapiret.

Afskaf gavepapiret så snart gaverne er åbnet. Ikke kun for at undgå at få gavepapir over hele huset så snart dit kæledyr får fat i det, men også fordi farvet papir og gavebånd ikke bør spises af kæledyrene.

Hund, der ligger på en kirsebærrød Omlet hundeseng med støttekant ved juletræet

This entry was posted in Kæledyr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *