Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Omlet bloggen

Julemad din hund ikke bør spise

Julen er en tid på året som alle familiemedlemmer bør nyde, inklusiv din firbenede ven. Problemet er, at hvis du ikke passer på, kan juledagene blive knap så hyggelige for din vovse. Hvis du giver dem noget forkert at spise eller inviterer dem ind i et meget travlt køkken, så kan tingene meget hurtigt gå meget galt.

Julemad din hund ikke bør spise

Lad os begynde med det helt grundlæggende, din hund må aldrig få lov at smage på snapsen eller en juleøl. Selv den mindste smule alkohol er ikke godt for den. Og der er flere andre traditionelle julegodter du heller ikke bør dele med hunden:

 1. Ben og skind fra fuglen.
  Ben fra enhver fugl kan være farlige. De er delikate og kan let knække i mindre stykker og let sætte sig fast i spiserøret. Skindet er fyldt med fedt hvilket kan give din hund problemer med bugspytkirtlen.
 2. Sovsen.
  Du synes sikkert at sovs lækkert og fuldstændig uskadeligt. Den har dog et højt indhold af salt og fedt hvilket kan være farligt for hunde.
 3. Løg og hvidløg.
  Løg er den vigtigste grøntsag i løg-slægten at holde øje med. De ergiftige for hunde. Det er heller ikke en god idé at give dem andre grøntsager fra løg-slægten såsom hvidløg. De er ikke umiddelbart giftige, men opbygning af dem kan forårsage seriøse problemer.
 4. Julebag, vindruer og rosiner.
  Hunden må ikke få gærdej, og heller ikke julekager fyldt med sukker. Gær omdannes til alkohol i hundens mave, og din vovse kan blive både forgiftet og få alvorlige mavesmerter. Vindruer og rosiner kan give nyresvigt selv i små mængder.
 5. Risalamande.
  Hunde kan ikke fordøje mandler særlig godt, så det er heller ikke en god idé at dele risalamanden med din hund.
 6. Chokolade ialle former.
  Chokolade er en favorit i de fleste hjem over julen. En smule chokolade er fint for os mennesker, men ikke for hunden.Theobromin, som findes i chokolade, kan være livsfarligt for din firbenede ven, så lad den aldrig få selv den mindste smule.

Dette er bare nogle af de godter du ikke bør dele med hunden til jul, eller på nogen anden tid af året for den sags skyld.

Julemad din hund godt må spise

Inden du begynder at føle dig tarvelig over alt det din hund gerne vil have, men som er virkelig skidt for den, så er der rigeligt med lækkerier både mennesker og kæledyr kan nyde godt af. Det er vigtigt kun at give disse i små mængder.

 1. En smule flæskesteg.
  Så længe du skærer fed tog svær fra, kan du godt give hunden en smule af kødet fra flæskestegen. Andekød kan dog være for fedt for hunden i de fleste tilfælde.
 2. Kogte kartofler.
  Hunde kan sagten nyde de kogte kartofler, evt. som kartoffelmos. Dog skal de serveres uden salt, smør eller sovs. Du bør heller ikke give hunden brunkartofler, netop på grund af smørret og sukkeret som slet ikke er godt for den.
 3. Blandede grøntsager.
  Ligesom med alt andet, bør du kun give hunden grøntsager i moderate mængder. Det er dog fint at give den lidt blandede grøntsager som f.eks. gulerod, rosenkål eller grønne bønner – uden tilsat krydderi eller sovs.
 4. Frugt uden sten og kerner.
  Bortset fra rabarber, som ergiftigt for hunde, kan du sagtens dele en smule frugt med din vovse. Sørg dog for at fjerne alle sten og kerner først. Husk at frugt er surt og indeholder sukker, så det kan give hunden problemer med maven hvis den får for meget.

Det er vigtigt at sørge for at din firbenede ven får en fantastisk jul. Hold derfor hunden ude af køkkenet og sørg for at den spiser g drikker de rigtige ting, så bør der ikke blive nogen problemer.


Skrevet af Ella Hendrix. og redigeret af Omlet.dk

Billeder: Stonehouse Furniture

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *