Omlet bloggen

Bør jeg lukke døren til min Eglu om natten?

Lukket Omlet Eglu Cube hønsehus med Omlets automatiske dør til hønsehuse

Her hos Omlet modtager vi ofte opkald fra aspirerende hønseholdere, der søger gode råd til hønsehold inden de får deres første høns. Nogle af de spørgsmål vi oftest får er f.eks.: hvad skal jeg fodre mine høns med? Eller, hvordan kan jeg beskytte mine høns fra rovdyr? Ét spørgsmål vi modtager igen og igen er: Skal jeg lukke døren til min Eglu om natten?

Folk stiller os ofte det spørgsmål fordi ideen om at tilføje endnu en opgave til deres daglige gøremål, kan være én af årsagerne, som afholder dem væk fra at få høns. Ligesom du ikke selv sover med din hoveddør åben, vil høns også helst have døren lukket, desværre for hønseholder. Derfor anbefaler vi at du lukker døren til hønsehuset de fleste nætter.

Men at lukke døren er ikke nødvendigvis noget hønseholderen behøver gøre selv! Har du nogensinde tænkt på en automatisk hønselem? Heldigvis for hønseholdere, har Omlet for nylig lanceret en ny Autodoor, som løser alle disse problemer.

Selv om vores Egluer er specielt designet til at holde dine høns varme om vinteren med et unikt dobbeltvægs isoleringssystem, der fungerer på samme måde som termoruder, vil kulden kunne komme ind, hvis døren holdes åben natten over, hvilket kan resultere i frosne æg efter en frysende vinternat og evt. gøre dine høns syge. Derfor anbefaler vi stærkt, at du bruger håndtaget på toppen af Egluen ved at løfte og dreje det, for at lukke døren i én smart bevægelse hver aften efter at have sikret dig at hele din flok er indenfor.

Lige så vigtigt som det er at lukke døren for at beskytte dine høns mod kulden, er det også vigtigt at gøre det for at beskytte dem imod eventuelle rovdyrangreb. De fleste rovdyr venter på at det bliver nat, inden de angriber dine høns, derfor kan du, blot ved at lukke døren, beskytte din flok mod at blive angrebet af rovdyr såsom måren og ræven.

Når det så er sagt, så forstår vi også, at det ikke er alle, der har den luksus at være hjemme hver aften for at kunne lukke døren til hønsehuset, det kan især være svært for folk, som arbejder sent og derfor ofte er hjemme godt efter solnedgang. Derfor har vi for nylig lanceret en automatisk hønselem, der kan fastgøres direkte på ethvert hønsehus af træ, hønsenet eller Omlets Eglu Cube hønsehus.

Som en personlig hønsehus concierge, vil den automatiske dør altid sørge for dit hønsehus er sikkert lukket for natten, selv når du er sent på den. Uanset om du beslutter dig for at bruge lys- eller tidsindstillingen.

Den automatiske dør åbner og lukker ved daggry og skumring eller på bestemte tidspunkter, alt efter hvad du har programmeret den til. Udover at være designet med forskellige indstillinger har den automatiske dør også en unik sikkerhedssensor, der registrerer blokeringer, så dine høns ikke kommer i klemme, når de beslutter sig for at sidde midt i døråbningen.

Fordele ved Omlets automatiske dør til hønsehuset:

  • Let at montere og kræver ingen vedligeholdelse
  • Kan betjenes ved hjælp af lyssensor eller timer
  • Batteridrevet
  • Fungerer på alle hønsehuse i træ
  • Forbedrer hønsehusets sikkerhed og isolering
  • Kompatibel med Eglu Cube hønsehuset
  • Pålidelig i al slags vejr
  • Indbygget sikkerhedssensor
  • Kan anvendes på enhver hønsegård og på hønsenet

For at opsummere, så anbefales det bestemt at alle hønseholdere lukker døren til deres hønsehus for at beskytte ders høns imod kulden og rovdyr, men denne opgave kan let udføres af en automatisk hønselem.

Se hvad én af vores kunder mener om den automatiske dør til hønsehuset i anmeldelsen herunder:

Tak, Omlet, for et vidunderligt produkt og fantastisk service. Døren blev leveret hurtigt, i god indpakning, og mine bekymringer over opsætningen var ubegrundet da jeg var i stand til at montere den selv, helt uden hjælp. Døren er nem at betjene og betyder at mine damer er sikkert puttet inden natten og at jeg ikke skal latterligt tidligt op for at åbne døren når de kalder om morgenen” – Wendy

Læs flere anmeldelser

Høner udenfor i deres Omlet Eglu Cube hønsehus og hønsegård

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *