Omlet bloggen

Sådan overbeviser du din familie (eller bofæller) om at lade dig få høns

Pige og mor leger med høns uden for Omlet Eglu Cube hønsehus

Spekulerer du på hvordan du overbeviser din familie (eller bofæller) om at lade dig få høns? Så er du ikke alene. Der er mange misforståelser om høns og deres pasning, der får mange mennesker til at stejle ved tanken om at eje dem. Men som med mange andre forbehold er de fleste af disse bekymringer ubegrundede. Her er vores bedste råd til, hvordan du får andre med på idéen om at få høns. Afliv typiske myter – og så vil du snart have hele din husstand til at glæde sig til at skulle holde høns.

6 myter om at holde høns

Dit første skridt for at overbevise din familie eller bofæller om at lade dig holde høns, er at aflive nogle typiske myter om at have en hønseflok. Selvom dette ikke er en fuldstændig liste, er følgende de største bekymringer, der rejses, når familier overvejer at holde høns.

Myte nr. 1: Høns lugter dårligt

Selvom det er rigtigt, at høns’ afføring lugter, har høns selv ingen lugt. Hvis dine høns holdes rene, vil der praktisk talt ikke være nogen stank fra dine høners opsætning. Vores let rengørlige hønsehuse sørger for, at dine høns’ hjem forbliver friskt og rent med blot få minutters rengøring om dagen.

Dine høns holder sig rene ved at pudse deres fjer og tage støvbad. Vælg lugtabsorberende materiale som fyrretræskugler, sand eller fint knust sten som bundmateriale i dine høners løbegård for at fjerne enhver udendørs lugt. Til sidst skal du bruge en højtryksrenser eller sæbe og vand på de indvendige overflader af dit hønsehus en gang om ugen, og vil dermed opleve lidt eller ingen lugt fra din hønseflok.

Myte nr. 2: Høns kræver meget plads

Afhængigt af hvilken hønserace du holder, kræver de fleste af dem ikke meget plads. Selvfølgelig vil din flok være lykkeligst med mest mulig plads, men der er muligheder, der udnytter den tilgængelige plads bedst muligt. Flytbare hønsehuse giver dig mulighed for at flytte dine høns’ hjem til det mest bekvemme sted eller flytte dem, når du har brug for det. Din flok kan hjælpe dig med at ‘slå’ dit græs, kontrollere insektpopulationen eller nyde skyggefulde områder ved hjælp af et flytbart hønsehus.

Ønsker du ikke, at din flok skal have adgang til hele haven? Hønseindhegning eller en walk-in hønsegård giver dig mulighed for at tilpasse din floks område inden for den plads, der er tilgængelig i din have.

Myte nr. 3: Høns støjer meget

Når folk tænker på støjende høns, fremkalder de billedet af en galende hane. Mens haner faktisk er ret højlydte,, laver høner stille lyde der sandsynligvis ikke forstyrrer nabolaget. Lejlighedsvis kan høns lave højere lyde, men disse er normalt reserveret som advarselsråb. Når de “slår alarm”, er det normalt på grund af en opfattet trussel.

Nogle racer er mere højlydte end andre, så hvis støj er et problem, er det bedst at undersøge det på forhånd. Faverolles, Polish, og Wyandottes er blandt nogle af de mere støjende racer, som du måske vil undgå, hvis du ikke vil have hønsestøj. Der er også nogle høner, der højlydt vil proklamere, at de har lagt et æg. Det er kortvarigt, men de vil ofte få hele flokken i gang i et par minutter i en festlig jubel. Denne adfærd er mest almindelig hos unge høner, der lige er begyndt at lægge.

Myte nr. 4: Høns vil blive bytte for rovdyr

Rovdyr er en reel trussel, men virkeligheden er, at hvis din flok bor i en rovdyrresistent opsætning, kan du i høj grad mindske risikoen fra rovdyr. Robuste net-hπnsegårde med anti-tunnelpaneler og rovdyrsikrede hønsehuse vil hjælpe med at beskytte din flok mod de mest almindelige rovdyr, der gerne vil spise dine høns til middag.

Hvis du har hunde eller katte, der patruljerer din have, reduceres dine risici ved at skulle bekymre dig om rovdyr. Og for dem, der måtte ville angribe dine høns’ hønsehus efter mørkets frembrud, kan en automatisk dør til hønsehuse føjes til dine høns’ hus for at beskytte dem mod ubudne nattegæster.

Myte nr. 5: Høns forhindrer mig i at rejse

Høns er overraskende selvforsynende, især sammenlignet med andre typer kæledyr. Deres vigtigste behov er:

  • En sikker bolig
  • En sikker løbegård
  • Frit udvalg af foder
  • Friskt vand
  • En etableret morgen-til-aften rutine

Forudsat at disse foranstaltninger er opfyldt, kan du roligt efterlade din flok natten over. Hvis du skal være væk længere end en dag eller to, er det en god ide at få en hønsepasser. Dette gælder især, hvis temperaturerne er under frysepunktet eller hvis det er ubehageligt varmt, for at sikre, at din floks vandforsyning er frisk.

Daglig hønsepleje tager ikke så lang tid, og normalt er hønsepassere glade for at blive kompenseret i æg for deres tid. En nabo eller ven eller et familiemedlem er gode ressourcer, når du leder efter nogen til at passe din flok, mens du er væk.

Myte nr. 6: Høns har brug for en hane for at lægge æg

Dette er en af de mest almindelige misforståelser, der findes om høns. Men lad os aflive denne myte: Høns behøver ikke en hane for at lægge æg. De fleste høns har ægløsning hver 24.-36. time, hvilket betyder, at de kan producere et æg cirka hver anden dag – med eller uden hane.

Haner er kun nødvendige, hvis du gerne vil have befrugtede æg for at inkubere eller sælge. De fleste steder begrænser ejerskab af haner på grund af deres galning, så sørg for at forhøre dig med dine lokale myndigheder angående love om at holde høns.

Overbevis din familie

Dernæst er det tid til at se på alle de måder, hvorpå høns gavner deres ejere. Mange høns er sociale og knytter bånd til deres ejere – nogle er endda i stand til at lære tricks. Men udover personlighed er der flere andre grunde til at holde høns.

Friske æg

Den mest åbenlyse grund til at holde høns er sandsynligvis udsigten til friske æg til dig og din familie. Forskellen mellem butikskøbte æg og friske æg er påfaldende. Mange behøver bare at se på forskellen mellem de to æg for at være fuldt overbevist om den højere næringsværdi af friske æg.

For at vise din familie forskellen mellem de købte og friske æg, skal du blot knække et friskt æg i en skål ved siden af et købt æg fra butikken. Æg købt i en butik er lettere og tyndere i udseende, mens friske ægs blommer har en dyb, rig farve og en tykkere konsistens.

Hjælp i haven

Høns kan være gode hjælpere i haven . De giver naturlig gødning gennem deres ekskrementer og ved brug af hønsetraktorer, kan din flok dyrke din jord og bekæmpe skadedyr som snegle, myrer, biller, edderkopper og endda skorpioner.

En strategisk placeret hønseindhegning eller hønsegård kan give dine høns mulighed for at beskære tilgroning og udføre ukrudtsbekæmpelse i din have. Og flytbare hønsehuse lader din flok græsse i forskellige sektioner af din have for at hjælpe med at ‘slå græs’.

Høns som familiekæledyr med Omlet

Ligesom andre kæledyr kræver høns tid og ansvar, og det er vigtigt, at familier overvejer nøje om de vil holde høns. Men med kvalitetsprodukter til hønseholderi fra Omlet kan du få en god start og nyde at holde høns i mange år fremover. Vores hønsehuse, hønselegetøj, og hønsegårde er alle designet til at holde hele livet og bringe glæde til både flokke og deres familier.

En pige tager et nylagt æg fra Omlet Eglu Cube

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *