Omlet bloggen

Fem grunde til at undulater er så gode kæledyr

Geo fugleburfinker, undulater, hjemligt interiør, moderne siddepind

Omlet Geo fugleburet er et smukt, moderne leverum for undulater.

Undulaten er verdens mest populære kæledyrsfugl. Da de første eksemplarer blev bragt til Europa fra Australien i 1840’erne, var de et øjeblikkeligt hit. Årsagerne til deres popularitet er tydelige for alle, der har tilbragt tid i selskab med disse vidunderlige små fugle. De er miniature papegøjer med al den samme personlighed som deres større slægtsfælder – de er kloge, farverige og har en tilsyneladende magisk evne til at lære menneskelige ord … nogle gange!

1. Undulater kræver ikke meget

Undulater er også lette at passe, og som små fugle har de en beskeden appetit, så de er en billig tilføjelse til hjemmet. Deres kost er baseret på frø, og så længe du finder en god blanding, uden tilsatte farver eller kemikalier, vil fuglene trives. De vil også nyde nogle friske grønne blade og andre grøntsager, men kun i små mængder.

Dette afspejler fuglenes kost i naturen i Australien. De samles i store foderflokke og opsøger græsfrø. De fleste af disse er naturligvis friske, og i fangenskab bør frøet også være så friskt som muligt.

Med hensyn til udstyr er et godt bur og basalt tilbehør alt hvad du har brug for. Du kan også give dem enkle ting at lege med, som bordtennisbolde og klokker. Alt sammen meget billigt og utroligt muntert.

2. Undulater har fantastiske personligheder

Smuk som en kæledyrs kanariefugl eller finke kan være, kan du ikke træne dem ud over det grundlæggende sid-på-en-finger niveau. Undulater kan dog tage en fantastisk række færdigheder om bord, fra at komme til din hånd, når du kalder, til at navigere tunneler, skateboarding og manøvrere en bold omkring forhindringer.

Nøglen til disse færdigheder ligger i at knytte et bånd med din undulat. Det består i mere end blot at tæmme – det er et venskab mellem mennesker og fugle, den slags forbindelse, du kun kan skabe med et intelligent dyr. Undulater er naturligvis ikke alene om dette – hele papegøjefamilien er kendt for deres intelligens. Men for en fugl, der er så lille som en undulat, forekommer dens intelligens endnu mere bemærkelsesværdig.

3. Undulater kan snakke med dig!

Undulater snakker stort set hele dagen med forskellige stemninger, som du hurtigt kommer til at lære at kende. Ikke al “snakken” består af genkendelige ord – faktisk behersker mange, hvis ikke de fleste fugle, aldrig menneskelige ord. Men det betyder ikke rigtig noget. Det er rigtig sjovt, hvis din fugl tager et par ord og sætninger til sig, men selv uden sådanne er undulat-lyde en kilde til stor fornøjelse.

Hun undulater er mindre tilbøjelige til at tale end Hanner. Af disse kan ca. halvdelen samle menneskelige ord op. De har større chance for at lære, hvis du begynder at undervise dem i deres første ni måneder. Nogle kræver masser af tid og kræfter, mens andre ser ud til at opsuge ord med relativ lethed. Taletid har en tendens til at være efter et godt måltid eller en god omgang motion. Undulaten vil sætte sig på sin yndlingssiddepind og begynde at snakke. Den boblende, klikkende, fløjtende pludren af tale lyder stemmeagtig, selv når der ikke er nogen menneskelige ord med. Det er en dejlig, beroligende baggrund for dagen.

4. Undulater kan ikke lide dyrlæger!

Geo fugleburfinker, undulater, hjemligt interiør, moderne siddepind 2

Omlet Geo fugleburet fås i et udvalg af blågrønne og cremefarver og sort, hvid og guld mesh.

Med andre ord er undulater generelt meget sunde og stærke fugle. Så længe de har en super-sund kost og et rent miljø (buret bør gives en omgang en gang hver anden uge), vil de være fremmede for dyrlægen.

Undulater fortæller dig det desuden, ved de sjældne lejligheder hvor de ikke har det godt. De vil stoppe med at snakke nonstop, de vil sove i løbet af dagen og de vil se triste og ‘hængende’ ud på deres siddepind. Fordi selvfølgelig er der potentielle sygdomme, som der er hos ethvert dyr. Giv dem et dagligt sundhedstjek ved at kigge på dem – hvis de ser så glade og kvikke ud som normalt, er alt fint. Hvis du er i tvivl, bør du tale med en dyrlæge. Der er gode chancer for, at de aldrig har mødt din undulat før!

5. Undulater findes i et utal af farvemønstre

Selvom der kun er tre grundlæggende farvekombinationer – grøn og gul, blå og hvid eller en blanding af disse – er variationen af mønstre i denne blanding utrolig. Hos nogle fugle dominerer det hvide, med andre farver der sprænger igennem som blomster på en snedækket eng. Nogle fugle har slående primærfarver, mens andre har pasteller, som nogle gange falmer til bare et strejf af gennemsigtig farve. Der er helt gule undulater, helt hvide, der er fugle med mønstre i bare grå og sort, og selvfølgelig de klassiske grønne og gule undulater, der nøjagtigt ligner deres vilde australske slægtsfælder.

Uanset hvilken slags undulat du bringer hjem, er du garanteret en fugl spækket med nok personlighed til at fylde et dusin af fugle i dobbelt størrelse. Og dette vil blive et langvarigt venskab, da en sund og velfodret undulat kan leve i op til 15 år. Nyd jeres tid sammen!

This entry was posted in Undulater


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *