Omlet bloggen

Lær at forstå din hamsters kropssprog

Hamstere er fremragende som kæledyr – de er sjove, søde og relativt lette at passe. Deres søde og bløde kendetegn har gjort dem til populære kæledyr over hele verden. Hamstere giver en masse glæde til mange mennesker, men hvordan kan vi vide, at vores hamster også er glad, eller ikke er dey? Som alle dyr har hamstere evnen til at kommunikere med hinanden og med deres ejere. De bruger kropssprog, ligesom vi gør, og kan kommunikere en række følelser, der inkluderer at være glad, bange, truet, nysgerrig, forskrækket, vred og mange flere.

 

Stræk og gab: gab er ofte et tegn på, at din hamster føler sig behageligt tilpas og afslappet, snarere end at være meget søvnig. Hvis din hamster tilmed strækker sig, når den gaber, er dette endnu mere bevis på, at den er en meget afslappet hamster.

Stivner: dette er når din hamster forbliver fastfrosset i samme stilling, nogle gange i et par minutter. Dens ører står lige op, og den er helt stiv ved berøring. Der er masser af mulige grunde til at hamstere holder op med at bevæge sig midlertidigt: De kan stivne både af frygt og overraskelse, eller de kan sætte deres egen bevægelse på pause, så de kan lytte mere omhyggeligt til lyde, de er usikre på.

Sidder på bagbenene, med ørerne fremad: noget har fanget dens opmærksomhed. Din hamster står på bagbenene for at se og høre bedre.

Plejer sig: hamstere bruger en stor del af deres tid på at vaske og pleje sig selv. Når en hamster plejer sig selv og vasker sine fødder, hænder og pels, betyder det, at den føler sig tryg og glad.

Tygger: hvis din hamster bliver ved med at tygge tremmerne på buret, kan der være nogle ting, du skal gøre for at forbedre dit kæledyrs liv. Gnavning af burets stænger kan indikere én af en række ting, herunder kedsomhed, mangel på plads eller forvoksede tænder.

Bidder: hamstere kan bide når de er bange, når de er stressede, eller når de er forvirrede. Hvis din hamster bider dig, er der næsten helt sikkert en grund til det. Måske har din hamster smerter, eller er bare usikker på, hvordan den skal reagere på dig. Bliv aldrig vred på din hamster, men prøv at forstå årsagen bag dens opførsel.

Ører foldet tilbage, øjnene halvt lukkede: din hamster er lige vågnet op og er stadig søvnig. Det er bedst ikke at tage din hamster ud af buret, før den er vågnet helt op.

Løber: hamstere er født til at løbe. I deres naturlige miljø kan de løbe op til 5 mil hver nat! Det er derfor vigtigt, at hamstere, der holdes som kæledyr, har mulighed for at løbe. Denne mulighed skabes normalt med et hamsterhjul. Hyperaktivitet og gentagen adfærd kan på den anden side også være et tegn på stress. En stresset hamster bevæger sig konstant, løber hurtigt på hjulene, prøver at klatre i buret og fremstår mere nervøs og vågen end normalt.

 

Alle hamstere har deres egne personligheder. Brug tid på at observere din hamster for at lære dens personlighed og væremåde at kende. Når du lærer dit kæledyr at kende, vil du være i stand til at genkende, hvornår de er deres sædvanlige selv, og når de ikke er det. At observere din hamsters kropssprog er en fantastisk måde at være mere “i overensstemmelse” med dit kæledyrs behov, hvilket kan være afgørende for dens helbred og velvære.

This entry was posted in Hamstere


3 replies on “Lær at forstå din hamsters kropssprog”

Tilde says:

Hej alle jeg har et dværg hamster på ca 5 måneder gammel, i starten var han sød og vil gerne op. Men så en dag oppe han ud af buret og det gjorde han 2 gange. Efter det har han været meget aktiv. Kun imod mig har han være aggaersiv og bidt mig flere gange. Men hvis andre passer ham er han sød og rolig. Har er også begyndt og hoppe op i toppen af buret hvor der er trammer og kravle rundt der end til han falder ned. Har prøvet alt nærmest når det kommer til at gøre ham tam, osv. Har ændret han kost 2 gange, snakker med ham og viser ham jeg er her flere gange om dagen. Er bange for at han er stresset eller der er noget helt 3 galt. Håber nogle kan hjælpe

Sommer says:

Dværghamster

Sommer says:

Nyttig info: nu er jeg endnu mere sikker på mit dværghamster trives, hun både strækker & gaber samtidigt. Plejer sig selv også imens hun er i min hånd. Og andre tegn på tryghed. Tillidsfuld dværghamster

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *