Omlet bloggen

Banankage opskrift

Opskrift på banankage

Ingredienser:

  • 4 mellemstore bananer, 3 til mos, 1 til toppen
  • 220g fuldkornshvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 240g bagesukker eller brun farin
  • 125g blødgjort smør
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljeekstrakt eller -pasta
  • Sukker til at drysse på toppen

Inspireret af Lord Lucys banankage opskrift, med et par ændringer på grund af manglende ingredienser i køkkenskabet.

Fremgangsmåde:

  1. Mos 3 af bananerne og sæt til side, klar til at folde i kageblandingen senere.
  2. Si mel og bagepulver i en stor skål.
  3. Pisk den bløde smør og sukkeret sammen i en anden skål til det er cremet og luftigt, tilføj derefter æggene et af gangen til alle de våde ingredienser er kombineret til en ensartet masse.
  4. Fold forsigtigt melet ind i blandingen – undgå at røre det for meget.
  5. Tag dine mosede bananer og bland dem forsigtigt med resten af kageblandingen sammen med din vanilje.
  6. Hæld blandingen i en bageform efter eget valg, belagt med bagepapir, og pynt med den sidste banan, skrællet og skåret over på langs, skubbet ned i dejen.
  7. Bag ved 165 grader i ca. 1 time.
  8. Tag kagen ud af ovnen når den er gylden og bagt helt igennem, lad den køle af og nyd med en kop kaffe foran din yndlings tv-serie.

Opskrift på banankage 2

This entry was posted in Opskrifter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *