Banankage opskrift
Ingredienser:
- 4 mellemstore bananer, 3 til mos, 1 til toppen
- 220g fuldkornshvedemel
- 1/2 tsk bagepulver
- 240g bagesukker eller brun farin
- 125g blødgjort smør
- 2 æg
- 1 tsk vaniljeekstrakt eller -pasta
- Sukker til at drysse på toppen
Inspireret af Lord Lucys banankage opskrift, med et par ændringer på grund af manglende ingredienser i køkkenskabet.
Fremgangsmåde:
- Mos 3 af bananerne og sæt til side, klar til at folde i kageblandingen senere.
- Si mel og bagepulver i en stor skål.
- Pisk den bløde smør og sukkeret sammen i en anden skål til det er cremet og luftigt, tilføj derefter æggene et af gangen til alle de våde ingredienser er kombineret til en ensartet masse.
- Fold forsigtigt melet ind i blandingen – undgå at røre det for meget.
- Tag dine mosede bananer og bland dem forsigtigt med resten af kageblandingen sammen med din vanilje.
- Hæld blandingen i en bageform efter eget valg, belagt med bagepapir, og pynt med den sidste banan, skrællet og skåret over på langs, skubbet ned i dejen.
- Bag ved 165 grader i ca. 1 time.
- Tag kagen ud af ovnen når den er gylden og bagt helt igennem, lad den køle af og nyd med en kop kaffe foran din yndlings tv-serie.
This entry was posted in Opskrifter