Omlet bloggen

10 kattehacks som alle katteejere bør kende til

Kat ligger på pistaciefarvet Omlet Maya katteseng

1.

Hvis du har problemer med, at din kat spiser sin mad for hurtigt, kan du prøve at skifte dens madskål ud til en større, flad tallerken. Dette vil sænke tempoet markant, da katten er nødt til at tage mindre mundfulde, hvilket minimerer risikoen for at maden kommer op igen.

2.

Hvis du er bekymret for, at din kat ikke drikker nok vand, så kan du prøve at sætte vandskålen et andet sted end der, hvor den bliver fodret. I naturen drikker katte ikke det samme sted som de spiser. Dette er for at undgå, at kødet forurener vandet, og nogle kæledyrskatte udviser stadig denne adfærd.

3.

Gnider din kat sig mod din bærbare computer eller forsøger at sidde på tastaturet, mens du prøver at arbejde hjemmefra? Find det til alle tider bedste kattelegetøj frem – papkassen! Sæt en papkasse på dit skrivebord, så vil de fleste katte glemme dig og i stedet på lykkelig vis lege eller krølle sig sammen i kassen.

4.

Prøv at fryse nogle af de godbidder, du giver til din kat. Den usædvanlige tekstur og temperatur på godbidden vil stimulere flere af kattens sanser og tilskynde til udforskning og leg. Dette er især godt om sommeren, hvor katten vil sætte endnu mere pris på den kølende effekt.

5.

Hvis du gerne vil holde din kat væk fra køkkenbordet, en ny sofa eller et dyrt sofabord, kan du lægge noget dobbeltsidet klisterbånd på overfladen, hvor kattens skarpe kløer ville kunne gøre skade. Katte hader følelsen af det klistrede tape og lærer hurtigt at undgå disse steder. På det tidspunkt kan du fjerne klisterbåndet.

6.

Den bedste måde at undgå kattehår overalt i huset er ved at tage hånd om pelsplejen og børste din kat regelmæssigt, helst dagligt. Dette mindsker ikke kun uønsket pelstab, det hjælper også katten til at pleje sig selv og forhindrer filtret pels og hårboller. Find en børste der passer til din kats pelstype, og gør det til et dejligt tidspunkt at være sammen med din kat hver dag.

7.

Med hensyn til pels der har samlet sig på tæpper og stof, skal du tage en gummihandske på og køre din hånd henover overfladen for at samle dyrehårene. Bruseskrabere kan også være nyttige til denne opgave!

8.

Potteplanter kan sommetider gå hen og blive til alternative kattebakker, hvilket hverken er pænt eller særlig godt for planten. For at forhindre din kat i at gå i potten, kan du dække jorden med et lag grankogler. Disse ser pæne ud, men din kat vil ikke synes om dem.

9.

En af de bedste måder at stimulere en indekat er ved at give den et sted at klatre. Hvis du ikke har plads nok til et stort klatremiljø, kan du sætte nogle hylder op, som katten kan udforske.

10.

Uanset hvor meget du plejer din kats pels og sørger for, at huset er pænt og rent, vil kattesengen stadig blive udsat for en masse hår og snavs. Sørg for at anskaffe dig en katteseng med et maskinvaskbart overtræk, der kan vaskes igen og igen uden at falme eller svækkes. Omlets senge med støttekant og super behagelig memory foam madras er en perfekt løsning for alle katteejere.

Hvid ragdoll-kat sidder på Omlet katteseng med støttekant

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *