Omlet bloggen

Sådan holder du dine høns afkølede om sommeren

Dreng samler æg fra Omlet Eglu Cube hønsehus om sommeren

Spekulerer du over hvordan du holder dine høns afkølede til sommer? De længere, varmere dage er over os, og snart vil dine høns begynde at føle varmen. Overophedning og varmestress er reelle bekymringer på denne tid af året. Vi har samlet tips og tricks, der hjælper dig med at bekæmpe varmen og holde dine høns sikre i sommerperioden.

Hold dine høns’ hus afkølet

At holde dine hønsehus køligt ved at flytte det til et skyggefuldt sted i din have er en af de bedste måder at holde dem kølige på. Dette kan være under et træ eller på en side af dit hus, der ikke får så meget sol. Omlets Eglu hønsehuse er så lette at flytte, at du nemt kan flytte din hønseflock når solen flytter sig. Omlet hønsehuse bruger også trækfri ventilation for at hjælpe med at holde dine høns afkølede.

Skift vand mindst en gang om dagen

Dine høns drikker mere om sommeren i et forsøg på at forblive hydreret. For at holde deres vand frisk og køligt, skal du skifte vandet i din floks vandtrug mindst en gang om dagen i de varme sommermåneder. Placer vandtruget på et køligt, skyggefuldt sted i løbegården for at hjælpe med at holde algeniveauet og vandtemperaturen nede. Prøv at tilføje isterninger til deres vand flere gange om dagen på særligt varme dage.

Dette skal man fodre høns om sommeren

Tørret majs og korn tager længere tid at fordøje end foderkugler eller frisk mad, hvilket øger dine høns’ stofskifte og opvarmer deres kroppe. Høns behøver ikke at spise så meget i varmt vejr, men din have vil være fuld af insekter og vegetation på denne tid af året, når de føler behov for at spise.

Prøv disse lækre godbidder

Frosne godbidder er en fantastisk måde at køle dine høns ned på i sommermånederne. Frosne majs, ærter, bær og melon er nærende og forfriskende snackmuligheder til din flok. Se denne sommeropskrift med frosne bær og crumble s for at få en forfriskende sommersnack. Du kan også putte hakkede vandmelonstykker i din Caddi godbidsdispenserHolder for at give dine høns en lækker godbid.

Hold godt øje med dine høns

Høner kan overophedes hurtigt i varmt vejr, så det er vigtigt ikke at lade dem være uden opsyn i mere end et par timer om dagen. Sommeren er normalt en tid for familier at rejse i, så husk at sørge for at få en hønsepasser til din flok, når du tager på ferie. Din flok vil drikke meget mere vand når vejret bliver varmere, så husk at genopforfriske deres vand mindst hver 8-10 timer for at holde det friskt og køligt.

I det varmere vejr er det især vigtigt at holde øje med tegn på varmestress. Hold øje med tegn på overophedning, som:

  • Gispen med åbne mund
  • Sløvhed
  • Appetitløshed
  • Hængende udseende eller ukoordinerede bevægelser

Eventuelle overophedede høner skal fjernes fra hønsehuset og placeres i et køligere område. Afkøl ikke din høne for hurtigt, da den kan gå i chok. Ring til din dyrlæge hvis du har en stærkt dehydreret eller overophedet høne.

Dæk deres løbegård, men ikke helt

Det kan virke som en god idé at dække din løbegård for at skabe et skyggefuldt sted, men hvis du ikke lader luft cirkulere, bliver det sandsynligvis en tunnel med varm luft. Det er vigtigt at have ventilation, så frisk luft kan bevæge sig rundt. Dæk en del af din floks løbegård for at tilbyde et skyggefuldt område, men sørg for at efterlade masser af udækket plads til brise. Vores grønne overtræk til hønsehuse blokerer for solen for at give dine høns rigelig skygge i deres løbegård.

Vores Eglu hønsehuses genialt designet ventilationssystem tillader luft at cirkulere i hønsehuset på alle tidspunkter – og holder det køligt og friskt selv på de varmeste dage. Denne metode fungerer meget bedre end at have hønsehuse i træ.

Udsæt legetid

Interaktion med hønerne kan føre til mere bevægelse for dem, hvilket øger deres kropstemperatur. Hvis du vil tilbringe tid med dine kyllinger eller har brug for at tage dem med til sundhedskontrol, skal du planlægge at gøre det tidligt om morgenen eller sent om aftenen, når det er køligere.

Alle høner er foskellige

Nogle hønseracer er ikke så varmebestandige og har brug for yderligere støtte i sommermånederne. Hold øje med racer som polish eller silkies i varmen, da deres hovedfjerdragt kan forhindre dem i let at se vandkilder. Hold masser af vand på flere niveauer rundt omkring i løbegården for at sikre, at dine høns altid har adgang til ferskvand.

Er det okay at høns bliver våde om sommeren?

Høns har ikke noget imod et let drys, men overvåde fjer kan være farlige. Våde fjer bliver vejet ned og tillader ikke luftstrøm. Høns fnugger deres fjer ud for at skabe et lag isolering mod både varme og kulde — ligesom den teknologi, som vores Eglu hønsehuse anvender. Lad være med at ‘vande’ dine høns i varmen, men giv dem i stedet ispakker i deres hønsehus eller hakkeområder, som de kan ligge ved siden af.

Holder høns op med at lægge æg om sommeren?

Du får sandsynligvis færre æg end normalt i de varmeste uger på året. Dette er helt normalt — høns vil ikke lægge så meget, når de er varme, og nogle kan blive skruk og stoppe med at lægge helt. Selvom æggene ikke bliver dårlige, hvis du efterlader dem i redekassen i en Eglu en dag, kan æg i reden tilskynde til yngling og resultere i ægspisning. Det er en god vane at samle alle æg dagligt.

Skal jeg rense mit hønsehus mere om sommeren?

Det er altid vigtigt at holde hønsehuset pænt og rent, men endnu mere om sommeren. Parasitter og skadedyr er mere udbredte, når det er varmere, men sørg for at bruge et hønsesikkert desinfektionsmiddel og støvrooststænger med parasitpulver for at holde skadedyr i skak.Eglu hønsehuse kan rengøres hurtigt og nemt for at mindske tilstedeværelsen af parasitter. Foretag en højtryksvask og tør med en ren klud til at få et funklende rent, midefrit hønsehus på få minutter. Medmindre dine høner er ramt af et aktivt mideangreb, behøver Eglu hønsehuse ikke at blive behandlet for mider. Hvis det rengøres dagligt, er det glatte plastdesign på vores Eglu hønsehuse ikke et gæstfrit miljø for mider.

Hold dine høns nedkølet med Omlet

Sørg for, at dine høns har det rette udstyr til enhver årstid med Omlets udvalg af hønseprodukter. Opbevar frosne godbidder i vores godbidsdispensere til høns for at gøre sommerdage mere tålelige og tilbyde skyggefulde pletter med overtræk til hønsegårde. Med vores ekspertudformede hønseprodukter vil din flok være sikker og have det behageligt hele året.

Kvinder drikker te med deres høns ved det store Omlet Eglu Cube hønsehus i solen

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *