Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

Sådan holder du høns kølige om sommeren

​Spekulerer du over, hvordan du holder dine høns kølige om sommeren? Her er vores bedste råd til at sikre, at din flok forbliver sikker denne sæson!

Dreng samler æg fra Omlet Eglu Cube hønsehus om sommeren

Sådan holder du dit hønsehus om sommeren

En måde at holde dit hønsehus køligt om sommeren er (hvis muligt) at flytte hønsegården til et skyggefuldt sted i haven. Dette kan være under et træ eller i den nordvendte side af dit hus, der ikke får så meget sol. Det betyder, at det bliver dejligt køligt, når hønsene vil i seng om aftenen, eller hvis en af dem vil ind og ligge om dagen. Eglu hønsehuse er så lette at flytte, at du på en rigtig varm dag ubesværet kunne flytte den rundt i haven, mens solen bevæger sig. Ud over dette hjælper Eglu hønsehuses trækfri ventilationssystem yderligere med at holde dine høns kølige!

Skift vandet mindst en gang om dagen

Dine høns vil drikke mere om sommeren, for ligesom mennesker er det et naturligt instinkt at forblive hydreret. For at minimere risikoen for alger i vandet, samt støv og snavs fra hønsene, skal du skifte vandet i deres vandtrug mindst én gang om dagen i varmt vejr. Placer vandtruget et køligt, skyggefuldt sted på hønsegården, og sørg for, at det er rigtig koldt, når du sætter det ud.

Hvad skal man fodre høns om sommeren?

Tørrede majs og korn tager længere tid at fordøje end pellets eller friske fødevarer, hvilket spilder energi og opvarmer kroppen unødigt. Hønsene behøver ikke at spise så meget i varmt vejr, og hvis de skulle blive sultne i løbet af dagen, vil din baghave være fuld af insekter og frisk grønt på denne tid af året. Tjek denne sommeropskrift påfrosne bær- og crumble-forme for lidt sommerfodring!

Prøv disse lækre godbidder!

Har du nogle af dine egne lækre hjemmelavede ispinde i fryseren, så gør lidt plads til flere! Har dine høns prøvet en lækker frisk vandmelon? Ikke alene er det super velsmagende og forfriskende, men det er også en god måde at køle ned på. Læg de hakkede vandmelonstykker i din Caddi godbidsdispenser og sæt den i fryseren. Så har dine høns deres helt egne ispinde!

Høns bør ikke være alene for længe

Når det er rigtig varmt udenfor, er det vigtigt, at hønseejere holder øje med deres flok for at se efter tegn på overophedning. Et åbent næb, pusten og vinger holdt væk fra kroppen er tegn på, at hønen er varm.

Dæk ikke løbegården fuldstændigt

At dække din hønsegård med mange betræk kan virke som en god idé for at skabe et skyggefuldt sted, men hvis du ikke lader luften cirkulere, er det sandsynligt, at det bliver kogende af varm luft. Det er ekstremt vigtigt at have ventilation, så frisk luft kan bevæge sig rundt. Dette gælder også for dit hus. Omlets Eglu hønsehusenes smart udformede ventilationssystem tillader luften at cirkulere i hønsehuset hele tiden, og holder dem kølige og friske selv på de varmeste dage. Vælg et par mørkereovertræk til hønsegårde for også at give dine kæledyr skygge i løbegården.

Må høns blive våde om sommeren?

Du kan efterlade et lille soppebassin eller lavvandede beholdere ude, så dine høns kan køles ned, men det er desværre ikke særlig sandsynligt, at dine høns vil bruge dem. Det kan være bedre at lave et mudderbad i et hjørne af løbegården; høns er meget mere tilbøjelige til at nærme sig mudder og sand for at køle ned end vand.

Leg ikke med dine høns

Interaktion med hønsene kan føre til mere bevægelse for dem, hvilket øger deres kropstemperatur. Hvis du vil bruge tid sammen med dine høns eller har brug for at samle dem op til et sundhedstjek, så gør det tidligt om morgenen eller sent om aftenen, når det er køligere.

Holder høns op med at lægge æg om sommeren?

Du får sandsynligvis færre æg end normalt i årets varmeste uger. Det er helt normalt. Høns lægger ikke så meget, når de er varme, og nogle bliver skruk og holder helt op med at lægge. Selvom æggene ikke bliver dårlige, hvis du lader dem ligge i redekassen i en Eglu i en dag, kan æg i reden opmuntre til at høns bliver skruk og resultere i ægspisning, så det er godt at samle alle æggene, så snart du opdager dem.

Vær konsekvent med rengøring

Det er altid vigtigt at holde hønsehuset pænt og rent for dine høns, men måske endnu mere om sommeren. Parasitter og skadedyr er stærkere, når det er varmere, inklusive blodmider, så sørg for at bruge et fuglesikkert desinfektionsmiddel og dæk siddepinde med midepulver mindst en gang om ugen for at forhindre problemer.

Alle høns er forskellige!

Hvis du har en flok med blandede racer eller har haft høns tidligere, men nu ejer en anden race, så husk at forskellige høns har brug for forskellig pleje. Nogle racer er meget bedre end andre til at håndtere varme, og nogle finder varmen en udfordring. Læs mere om de racer, du har her, og pas ekstra godt på sårbare fugle.

Sørg for, at dine høns er godt rustet til enhver sæson medOmlets udvalg af hønseprodukter

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *