Omlet bloggen

Hvordan kaniner viser deres kærlighed

Nogle kæledyr er temmelig indlysende i den måde, de viser deres kærlighed på. En hund er måske det bedste eksempel på dette; med en viftende hale, et smilende ansigt og en slikkende tunge, er hundeejere sjældent nødt til at gætte på, om deres hund er glade for at se dem, når de kommer hjem fra arbejde.

Med kaniner er det lidt mere kompliceret. Først og fremmest kræver det ofte lidt mere arbejde at få din kæledyrskanin til at stole på dig. Som byttedyr er de naturligt generte og forsigtige, og det kan tage et stykke tid, før de varmer op overfor nye mennesker. Når de først kender dig og stoler på dig, er de imidlertid yderst kærlige dyr, der elsker at tilbringe tid sammen med deres ejere. De har måske bare lidt anderledes måder at vise det på!

Hvis dine kaniner gør alle eller nogle af følgende ting, kan du være sikker på, at de føler ægte kærlighed til dig.

Den holder op med at være nervøs

Når kaninen er ny for dig, er det normalt, at den forekommer skrøbelig eller nervøs. Dette må forventes, og det kan tage lidt tid før kaninen indser, at den er sikker i sit nye hjem.

De første tegn på, at din kanin begynder at vænne sig til dig, er, at den stopper med noget af dens åbenlyst nervøse adfærd. Måske springer den ikke længere tilbage, når du rækker hånden ud mod den med nogle godbidder, måske holder den op med at løbe ind i buret hver gang du nærmer dig, eller den begynder at slappe af i sit kropssprog. Disse kan virke som små ting, men de er skridt i retningen af, at din kanin begynder at føle ægte kærlighed til dig.

Den plejer dig

Når to kaniner bor sammen, slikker, nipper og plejer de hinanden som en måde at vise kærlighed på. Hvis din kanin kan lide dig, kan den muligvis finde på at begynde at slikke dig eller dit tøj, puffe til din arm eller nippe til din finger. Dette er tegn på, at du ses som en del af kaninens familie, og at den bryder sig om dit helbred og din renlighed.

Den vil gerne aes

Hvis din kanin kommer op til dig og begynder at skubbe hovedet mod din hånd eller lægge sit hoved på din arm, er det et tegn på, at den elsker dig og gerne vil tilbringe tid sammen med dig. Det betyder, at din kanin stoler på, at du ved hvad du gør og ikke vil skade den, og det er et sandt signal om, at den elsker at være i nærheden af dig.

Den kommer og ligger ved siden af dig

En kanin, der henvender sig til dig, mens du tilbringer tid med den i dens løbegård, og lægger sig ned ved siden af dig, viser ekstrem tillid, især hvis den har benene spredt ud under sig. Dette er en meget sårbar position at være i, så det er klart, at din kanin stoler på, at du vil passe på den.

Den løber rundt om dine fødder

Det nærmeste du sandsynligvis kommer en hund, der springer op for at hilse på dig, når du kommer gennem døren, er når din kanin løber i cirkler rundt om dine fødder og sommetider i ottetal mellem dine ben. Du har måske set denne adfærd, når du nærmer dig dine kaniner med mad eller lækre godbidder, men mange kaniner vil også gøre det ud af ren og skær glæde ved at se deres yndlingsmenneske.

Den spinder

Kaniner spinder ikke rigtigt på samme måde som katte spinder, men skurrer i stedet med tænderne, hvilket giver en blød brummende lyd og får kaninens hoved til at vibrere lidt. Det er et klart tegn på, at din kanin er tilfreds. Normalt sker dette, når du aer eller plejer din kanin, et tidspunkt hvor dit kæledyr ikke behøver at bekymre sig om noget.

Den laver en binky

Binky kan beskrives som et spring op i luften med benene strakt ud. Det er et udtryk for spænding og begejstring, og nogle gange vil du se din kanin gøre dette i dit selskab. Det er umuligt ikke at smile, når man ser en binky!

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *