Efterårsopskrift på ingefærcupcakes
Er du ikke fan af Pumpkin Spice? Har du lyst til at prøve noget enkelt, men alligevel passende til årstiden, hvor du kan bruge dine friske æg fra haven? Prøv disse lækre ingefærcupcakes med et nik til efteråret ovenpå!
For at lave 12 lækre ingefærcupcakes skal du bruge…
- 12 cupcake forme (vi har brugt orange forme der passer til temaet!)
- 150g margarine eller usaltet smør (blødgjort)
- 150g lys muscovadosukker
- 150g selvhævende mel
- 1 – 2 tsk stødt ingefær (efter egen smag)
- 2 store æg
- 1 spsk lys sirup
Til smørcremen skal du bruge…
- 250g margarine eller usaltet smør (blødgjort)
- 500g flormelis
- ½ – 1 tsk stødt ingefær (efter egen smag)
Til græskarpynten skal du bruge…
- Orange fondant (sugarpaste) klar til brug
- Grøn fondant (sugarpaste) klar til brug
- Forvarm ovnen til 160°C (varmluft) og beklæd en muffin bageform med 12 cupcake forme.
- Lav din ingefærkageblanding. Begynd med at piske smør og sukker sammen i en skål til det er luftigt. Si det selvhævende mel i blandingen sammen med ingefær. Vi brugte 2 tsk stødt ingefær, men du kan bruge mindre, hvis du ønsker en mere diskret smag.
- Pisk æggene let i en skål og tilføj dem til blandingen. Bland alting forsigtigt sammen.
- Tilføj til sidst siruppen og rør en sidste gang.
- Fyld de 12 cupcake forme med kageblandingen, fordel dejen så ligeligt som muligt.
- Bag i ovnen i 15 – 20 minutter.
- Lad dine cupcakes køle af på en bagerist inden du laver smørcremen.
- Lav smørcremen ved at tilføje en lille smule flormelis til smørret ad gangen og piske det sammen. Når cremen er jævn, kan du tilføje op til en tsk stødt ingefær.
- Kom smørcremen i en sprøjtepose. Vi brugte en stor stjernetyl. Begynd i midten og bevæg posen rundt i en cirkel så der stadig er en smule plads rundt langs kanten af kagen. Fortsæt derefter opad i en spiral og træk til sidst væk, så du efterlader en spids på toppen.
- Når der er smørcreme på alle 12 cupcakes, kan du pynte kagen som du har lyst til! Vi besluttede os for at lave nogle små græskar ud af fondant. Rul blot den orange fondant til små kugler, ikke større end en cm i diameter. Brug derefter en skarp kniv til forsigtigt at skære linjer nedad siden.
- Rul en lille smule grøn fondant ud i en lang stribe og skær derefter små stykker ud for at skabe stænglerne. Tryk forsigtigt stænglen ovenpå græskarret og sæt græskarrene på dine cupcakes.
This entry was posted in Opskrifter