Omlet bloggen

Hvor længe kan mine høns være alene hjemme?

Ligesom med alle andre kæledyr har du som hønseejer hovedansvaret for at sikre, at dine dyr er sikre og glade. Det betyder, at inden du tager hjemme fra natten over, hvad enten det er på en arbejdsrejse eller på ferie, skal du sørge for, at du har en plan for hønsene, så de kan klare sig selv, mens du ikke er hjemme. 

Høns er meget bedre til at klare sig selv end nogle andre populære kæledyr; de har ikke brug for menneskelig samvær hver dag, klarer selv deres egen motion og spiser ikke for meget, selvom der er mere mad end nødvendigt til rådighed. Når det så er sagt, er der dog mange ting at tænke på, før du lader dem være alene hjemme.

Hvor længe kan jeg lade mine høns være alene?

Dette er ikke et let spørgsmål at besvare, da det afhænger meget af dine høns, hvor du bor, og hvordan din opsætning ser ud. Selv at forlade din flok en enkelt dag kræver noget forberedelse.

Høns har brug for konstant adgang til mad og vand og nok plads til at bevæge sig på. Dette er relativt let at organisere, hvis du skal væk i 2-3 dage. En vigtigere og sandsynligvis også vanskeligere ting at sikre er, at hønsene er beskyttet mod rovdyr, mens du ikke er der til at holde øje med dem. Det er meget risikabelt at lade dine høns gå frit uden opsyn, så du bliver nødt til at have en sikker indhegning, der er stor nok til, at dine høns kan bevæge sig rundt. 

Et Eglu Cube hønsehus forbundet til en Walk-in hønsegård er en perfekt hønseopsætning til alle situationer, men især når du ikke har mulighed for konstant at holde øje med dine høns. Walk-in gården kan udvides til at passe til det antal høns, du har. Du kan desuden være helt sikker på, at de ikke vil få brug for at afværge ræve eller rovfugle.

Hvis du er sikker på, at din indhegning er sikker og rummelig nok, og at der ikke er nogen risiko for, at hønsene løber tør for mad og vand, så vil de fleste flokke kunne klare sig fint selv en weekend. 

Bør jeg finde mig en hønsepasser?

Hvis du skal være væk i længere end tre dage, så er du nødt til at finde nogen, der kan hjælpe dig ved at komme forbi, se til og tage sig af dine høns dagligt. Selvom du bare er væk en enkelt nat, vil vi anbefale at bede en god nabo om at stikke hovedet over hækken for at sikre, at hønerne har det godt. 

Ulykker sker: en af dine høns kunne være faldet og se ud til at have smerter, eller en vandbeholder kan være væltet. Din ven eller nabo vil så forhåbentlig være i stand til at genopfylde vandet eller ringe til dig for at fortælle, hvad der er sket. 

Du vil måske blive overrasket over, hvor mange af dine venner og familie, der med glæde kommer og ser til dine høns en gang om dagen, hvis de får til at beholde de lækre friske æg. Hvis du har en automatisk hønselem, der lukker dine høns ud om morgenen og lukker i efter dem om aftenen, kan dine hjælpere selv bestemme, på hvilket tidspunkt af dagen de kigger forbi. 

Hvis du får nogen til at passe dine høns for dig, er det rart at gøre det så let som muligt for dem, inden du forlader hjemmet.

Hvad har mine høns brug for, mens jeg er væk?

Hvis du har besluttet dig for, at du føler dig sikker på, at dine høns vil kunne klare sig selv fint et par dage, så har du sandsynligvis allerede tænkt på disse ting, men de er stadig værd at nævne:

Mad og vand

Du har sandsynligvis en ganske god idé om, hvor meget dine høns spiser og drikker om dagen, det afhænger alt sammen af race, alder og størrelse. Det er altid bedre at efterlade lidt for meget mad end for lidt, og sørg for at du har mere end et fodertrug at vælge imellem, hvis der skulle ske noget med et af dem. 

Forbered dig på forskellige vejrforhold

Stol ikke fuldstændig på vejrudsigten. Sørg for at hønsene kan vende tilbage til hønsehuset, og at de har beskyttede pletter ude i gården, hvis det nu skulle regne hele dagen, eller hvis det skulle blive en særligt brandvarm solskinsdag. 

Underholdning

Hvis dine høns er vant til, at du kommer og tilbringer tid sammen med dem efter arbejde hver dag, så vil de måske komme til at savne den underholdning. Prøv at kompensere for dette ved at give dem nogle sjove legesager at lege med i gården. Nogle høns elsker bare at sidde på hønsegyngen, mens andre vil gå amok over foderdispenserende legetøj som Caddi godbidsdispenseren eller Peck Toys.

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *