Omlet bloggen

Platforme: fordele ved motion på flere niveauer


Ligesom mennesker har kaniner og marsvin brug for motion! Hvis din læge anbefaler 30 minutters motion om dagen, skal du vide, at det samme gælder for dine små kæledyr. Så kaniner og marsvin, gør jeres små poter klar, det er på høje tid at komme tilbage til sporten! Lad os først se på, hvorfor motion er så vigtig for kaniner og marsvin.

Fysisk og mental velvære

Motion er nødvendig for at holde dine kaniner og/eller marsvin sunde. Bevægelse bidrager til dine dyrs mentale og psykologiske balance. Det er derfor vigtigt ud over den velafbalancerede mad, du serverer, at bruge tid på fysisk træning.

Dine kaniner eller marsvins muskler skal trænes. Dit kæledyr skal være i stand til at afprøve deres evner, deres grænser, øve sig, have det sjovt og springe rundt. Et stimulerende miljø vil tilbyde dine dyr dynamiske dage uden monotoni, så de kan blomstre. Hvorfor ikke personliggøre dine kaniners legeplads – tilføje legetøj og skabe flere rum til det på hævede platforme? De vil takke dig for det!

Når dit kæledyr begynder at lege og løbe, er det et tegn på, at de er glade og har det sjovt. Involvér og engagér dig i leg med dem for at stimulere deres sanser og reflekser.

Forebyggelse imod risiko for skader og fedme

I modsætning til et liv i naturen, fuld af forhindringer, er livet for vores kæledyr lidt anderledes. Med mindre bevægelse og aktivitet risikerer kaniner og marsvin at blive syge. Fedme er et almindeligt eksempel på dette. I naturen har de en tendens til at løbe, flygte fra farer, kæmpe mod dårligt vejr og teste deres reflekser. De er nødt til at arbejde hårdt for at få mad, grave et husly, passe på rovdyr, der både er højt op (rovfugle og andre fugle) og på land. Deres stofskifte er vant til sådanne forhold, så de har naturligvis færre vægtproblemer.

Kæledyrskaniner og -marsvin lever sommetider på små områder. Ud over deres daglige foder får kæledyr også ekstra godbidder hele dagen. Uden motion kan de let tage på i vægt. De skal derfor stimuleres, ellers sætter en ond cirkel ind. Ved ikke at motionere, tager dine kæledyr på, og jo mere vægt de tager på, jo sværere bliver det for dem at engagere sig i leg og bevægelse. Motion anbefales derfor, så snart din kanin eller marsvin ankommer til dit hjem.

Et lille tip til at finde ud af, om din kanin eller dit marsvin er den ideelle vægt: du skal forsigtigt kunne mærke dit dyrs ribben ved at trykke på maven.

Ud over fedme kan manglende motion føre til urinvejsproblemer, knogleskørhed eller endda brud. Kaniner og marsvin er derfor mere skrøbelige, når de opdrættes i lejligheder og hjem. Ved at træne din kanin eller dit marsvin hjælper du med at styrke hjertet og reducere risikoen for skade på grund af manglende bevægelse. Det handler ikke om overtræning, men at lade det fyre noget krudt af og flytte deres kroppe! Ligesom mennesker oplever kaniner og marsvin problemer i forbindelse med alderdom: anstrengte muskler, slid på skelettet. Løsningen til at prøve at undgå disse problemer: motion!

Hvordan holder jeg min kanin og mit marsvin beskæftiget? Hvilke øvelser anbefales for at holde mit kæledyr ved godt helbred?

Platforme: et væld af muligheder

Platforme er den ideelle løsning til at holde dit kæledyr sundt. De giver dig mulighed for at oprette forskellige niveauer og tilpasse dit kæledyrs legemiljø, som du ønsker. Ved at hoppe op og ned på organiserede platforme holder din kanin eller dit marsvin deres knogler og muskler i god form. Platformene kan tilpasses til kaniner og marsvins naturlige adfærd.

Niveauerne giver dine kaniner og marsvin mulighed for at træne deres muskler, når de hopper op og ned ad rampen. Ved at gengive naturlige stigninger og nedstigninger, ligesom i naturen, kan dit dyr i fuld sikkerhed styrke deres coremuskler og stimulere deres sind.

Oprettelsen af en platform på flere niveauer giver dig mulighed for at variere den daglige træning af dine kæledyr, holde dem ved godt helbred, og derudover giver det dig mulighed for at optimere rummet. Zippi platforme fra Omlet er fuldstændig modulære og kan derfor tilpasses, de giver dine kæledyr nye fornemmelser og giver dem mulighed for at opleve nye eventyr.

Dyrlæger og dyreeksperter anbefaler også brugen af forskellige niveauer til at stimulere små kæledyr. Din kanin eller dit marsvin kan have brug for en opmuntring til at begynde med, men hvis du vælger en robust og sikker struktur, vil dit kæledyr hurtigt indse, at det er meget sjovt at tage deres legetid til nye højder!

Zippi platforme fra Omlet er skridsikre og tillader dit elskede kæledyr at hoppe uden frygt for at glide. Sørg altid for at vælge platforme, der er sikre for dine kæledyr.

Dette multifunktionelle legeområde er velegnet til alle racer af kaniner og alle racer af marsvin. Det er op til dig at organisere rummet og platformene, som du finder passende i henhold til dit kæledyrs præferencer.

Intet forhindrer dig i at tilføje masser af tilbehør for yderligere at personliggøre dit kæledyrs legeområde: tunnel, shelter… Du har uendelige muligheder! Dine kaniner eller marsvin vil føle sig trygge ved deres yndlingsaktiviteter: hoppe, løbe, springe over forhindringer og hoppe rundt!

Siddende højt oppe kan dine dyr se verden omkring dem fra et nyt perspektiv. Dyrene er naturligt nysgerrige og kan endelig nyde deres miljø fuldt ud.

Platforme: en nem måde at have det sjovt sammen på

Hvad kunne være vigtigere end at nyde dette nye legemiljø sammen? Dine dyr elsker at blive beundret og opmuntret og vil elske at tilbringe tid sammen med dig!

Platformens højde giver dig mulighed for at nyde dine kæledyr fra en ny vinkel. Platforme giver dig mulighed for at sidde ned og være i øjenhøjde med dyrene, hvilket gør interaktion meget lettere. Dette er selvfølgelig mere behageligt for din ryg, men også en ny måde at tilbringe tid og have det sjovt med din kanin eller dit marsvin på. Mulighederne for at stimulere dine kæledyr vil være alsidige, og du kan lære dem, hvordan de bruger deres nye platforme.

Dine børn vil kunne nyde deres kæledyr i fuld sikkerhed. Dette vil gøre det meget lettere for dem at lege sammen. Interaktion bliver lettere takket være en højde, der passer til dit kæledyr såvel som dine børn.

Motion er vigtigt for dine kæledyr. Forsøm ikke dette aspekt af deres liv: det kan også være sjovt at lave en spændende legeplads, de vil elske!

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *