Omlet bloggen

5 tricks at lære din hund

Det er ikke så svært at lære din hund nogle tricks. Dit kæledyr er utroligt intelligent. At træne en hund er meget lettere end at træne andre dyr. Vi ved, at det nogle gange kan være svært at finde inspiration og ideer, så vi har sammensat en liste over 5 gode tricks at lære din hund!

Hunde er meget opmærksomme på deres miljø, de er i stand til at lære flere kommandoer og hurtigt assimilere det, du fortæller dem. Du bliver dog nødt til at være tålmodig og bruge belønninger og opmuntring for at få resultater. Brug aldrig mere end 10 minutter på en øvelse om dagen, og sørg for at du er i godt humør til at rose din hund. Frustration skal lægges til side, ellers vil din hund føle det og kan præstere mindre godt.

Vidste du, at de tricks og øvelser, som din hund lærer, vil stimulere den både fysisk og mentalt? De giver jer også mulighed for at gøre båndet mellem jer stærkere.

Denne liste er langt fra udtømmende, og vi antager, at din hund allerede kender kommandoer som “sit”, “dæk” og “bliv”.

Pige kigger på sin hund på en Omlet Topology hundeseng

1- Gi’ pote eller hånd

Som du måske har bemærket, hæver hunde nogle gange øjeblikkeligt deres poter, når de beder om mad. Så dette trick er ikke grundlæggende kompliceret at lære din hund. Du skal bare finde det rigtige ord, det rigtige signal for din hund at adlyde.

Omlets tip: Hold godbidden i din hånd, vis din hund godbidden og bed den om at vente. Sænk langsomt din hånd, og når din hund løfter sin pote, skal du afgive den lyd, du ønsker at forbinde med kommandoen. “hånd”/”pote” er en nem lyd, som dit kæledyr kan huske, så brug korte ord. Læg vægt på ordet og entusiasme. Når hunden har godbidden i munden, skal du lykønske den med et klap.

Gradvist behøver du ikke sænke din hånd for meget. Hver gang du gentager denne kommando, skal du sørge for at løfte din hånd lidt højere, så din hunds pot er hævet til brystniveau. Gentag med den samme pote.

Når din hund har mestret denne kommando, kan du træne den til at løfte den anden pote. Lyden/ordet skal dog være anderledes end det foregående. Brug f.eks. Ordet “anden”.

Bagefter kan du let lære den kommandoen “high five” eller “gi’ fem”. Du bliver nødt til at vise hunden din håndflade og tilskynde den til at løfte sin pote endnu højere. Når din hund har gjort dette, skal du belønne den.

2- Rul rundt

Mange ejere vil gerne lære deres hund dette trick, men de fleste ved ikke hvordan.

Omlets tip: Først får du din hund til at “lægge sig ned”. Placer en godbid i din hånd, og lad din hund lugte godbidden uden at få den. Målet under denne øvelse er, at din hund ikke skal rejse sig. Hvis den gør det, så lad dig endelig ikke slå ud, prøv bare igen.

Brug din hånd til at guide din hund. Du skal foretage den bevægelse og den bane, som du vil have dit kæledyr til at følge. Brug din hånd til at dreje din hunds hoved og foretage en baglæns bevægelse. Når din hund forsøger at dreje hovedet for at få fat i godbidden, ender den med at rulle. Gentag øvelsen flere gange, men brug ikke mere end 15 minutter på det. Du kan vende tilbage til øvelsen senere på dagen.

Kvinde lærer sin hund tricks ved siden af et Fido Studio hundebur

3- Tale

Denne kommando kan være let at lære for meget udtryksfulde hunde, men lidt mere kompliceret for stille og rolige hunde.

Omlets tip: Brug din stemme til at stimulere din hund og gøre den engageret og spændt. Bed den om at sidde og læg en godbid i din hånd. Vink med din hånd, men giv ikke hunden godbidden. Gentag det ord eller den kommando, du vil have den til at lære flere gange, måske “gø” eller “tal”. Vent på, at den gør eller klynker. Giv den godbidden efter et par sekunder og ros den. Hvis du vil have din hund til at falde til ro, skal du gentage ordet “stille” eller “nok” og gå væk.

Du må aldrig opmuntre eller rose din hund, når den gør ud af vinduet eller mod mennesker. Gøen kan være skræmmende for nogle mennesker.

4- Dans

Her er en god nyhed, din hund kan også lære at danse! Måske kan den endda danse bedre end dig…

Dette trick er dog lettere for små hunde at lære. Større hunde har sværere ved at stå på deres to bagben. Dette trick anbefales heller ikke for hunde med rygproblemer.

Omlets tip: Bed din hund om at sidde. Læg en godbid i din hånd og læg din hånd over din hunds snude, lidt bagud. Dit mål er at få din hund til at sidde på de bagerste to ben, og det vil den kun gøre, hvis den ikke ser nogen anden måde at få sin godbid på. Når begge forben er løftede, skal du rose og opmuntre din hund. Gentag dette trick flere gange, indtil den hurtigt kan stå på to poter.

Når den har gjort det, kan du fortsætte til næste trin. Når din hund står på bagbenene, skal du holde godbidden og bevæge din hånd i en lille cirkel over hovedet på hunden. Efter et par sekunder bør din hund være i stand til at snurre eller i det mindste flytte begge poter på jorden. Når du udfører bevægelsen, skal du huske at sige det ord, du vil forbinde med kommandoen. I dette tilfælde kan ordet være “dans”. Når din hund har taget flere små skridt, skal du give den en godbid og rose den.

Hund hopper op på sin ejer ved siden at et Omlet Fido Studio hundebur

5- Spil død

Dette er et udfordrende trick! Det er en fantastisk måde at imponere folk omkring dig på, selvom det ikke er så let at lære din hund, især hvis den har tendens til at være dynamisk. Intet er dog umuligt, du skal bare bruge mere tålmodighed.

Omlets tip: Ligesom med kommandoen “rul rundt” skal du starte med at lade dit kæledyr ligge ned. Tag en godbid i din hånd og læg den over hundens hoved. Når din hund vender rundt, skal du stoppe processen ved at bede din hund om at stoppe med at bevæge sig. Gentag denne proces flere gange, indtil din hund forstår, at den ikke skal bevæge sig. Det er meget vigtigt at sige det ord, du vil knytte til kommandoen. Til dette trick kunne det være “Bang”.

Dette trick er ikke let at beskrive, en video siger sommetider mere end tusind ord. Vi råder dig til at se denne video for at lære din hund at spille død.

Skærmbillede af Youtube video af hund, der laver tricks

Uanset hvilke tricks du lærer din hund, så er tålmodighed nøglen til succes og den eneste måde at lykkes med at nå dine mål. Glem aldrig at lykønske og opmuntre dit kæledyr. Sidst men ikke mindst, må du aldrig tvinge den til noget. Hvis den ikke vil lære en kommando eller ikke forstår det, skal du ikke være hårdnakket. Hvis du er bange for at gøre det forkerte, så er der mange gode ressourcer tilgængelige på Youtube. Tøv ikke med at se flere videoer for at finde den bedste teknik til din hund.

Tag os på sociale medier, hvis du formår at lære din hund et af disse tricks. Vi vil rigtig gerne dele dit kæledyrs præstationer.

Tag os på instagram @omlet_kaeledyr eller send os din video på blog@omlet.dk

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *