Omlet bloggen

5 påskelege til at komme i hopla i ferien

Påskeæg i påskeliljer foran Omlet Eglu Go Up hævet hønsehus

Glæder du dig til påske? Påsken er årets næststørste familiekomsammen, så lad os fejre den med nogle ekstra gode påskelege! Dette år fejres påsken sandsynligvis i en mindre cirkel, men det betyder ikke, at vi behøver gå glip af alt det sjove. Her er 5 festlige påskelege for hele familien!

1- Påske kryds og bolle

Dette spilles mest af små børn, men er også et godt strategispil for voksne! For at gøre dette spil ekstra påsket, kan du male rigtige eller plastik æg i forskellige farver eller dekorere dem for at skelne mellem hver spillers.

Spillere skiftes derefter til at placere deres æg i kasserne på en plade med 3×3 gitter. Den spiller, der lykkes med at placere tre af deres æg på linje enten diagonalt, vandret eller lodret, er vinderen!

2- Hula-hop sigte

Dette er en god leg for familier eller grupper, hvor alle vil blive underholdt – og det er super nemt. Læg fem hula-hop-ringe på gulvet og tildel dem hver sin pointværdi (eksempel: hvis man rammer i den nærmeste ring giver det 10 point, den næst nærmeste 20, …, og ringen længst væk giver 50 point). Giv hver spiller fem plastik æg. Kast æg i ringene for at se, hvem der kan samle flest point!

Du kan dekorere æggene sammen med børnene ved at male dem i individuelle farver, så hver spiller har deres eget farvede æg. Hyg jer med det!

Kvinde skubber blomster i en trillebør og interagerer med kaniner i Eglu Go kaninhus

3- Påskeharehop / sækkeløb

En god gammel klassiker: den mest hoppende leg på vores liste! Da harer selvfølgelig hopper, passer et godt gammeldags sækkeløb helt perfekt til påsken, og dine børn vil elske at hoppe om kap med dig!

Hver deltager stilles op i en sæk – pyntet med en harehale – og hopper om kap til målstregen. Sørg for, at jeres underlag er et blødt underlag. Og husk at diske op med nogle lækre påskegodter som præmie til vinderen!

4- Sæt halen på påskeharen

Denne leg er for hele familien! Find pomponerne frem og sæt et stykke dobbeltsidet tape på hver af dem. Spillerne skal derefter forsøge at klæbe harens haler (pomponer) på hinanden… den, der ender med at have fleste haler på sig efter 5 minutters leg, har tabt! Når legen er slut, kan børnene udfolde deres kreative evner og lave noget påskesjov med pomponerne. Mulighederne er uendelige!

5- Påskeæg Piñata

Piñatas er bare gode til enhver fest (tænk bare på fastelavnstønder…), men de er også sjove at lave! Børn vil have det lige så sjovt med at lave disse, som de vil nyde at slå dem ned bagefter.

Du skal bruge følgende:
balloner (små, mellemstore og/eller store)

  • lim
  • ca. 500 ml vand
  • silkepapir og/eller crepepapir strimler
  • 150 g mel
  • pynt
  • avispapir                                                                                                                       
  • hobbykniv
  • wire, snor, bånd eller reb (til at hænge piñataen op)
  • et bat

Trin 1: Blæs ballonen op og bind den sammen, riv eller skær avispapiret i strimler.

Trin 2: Bland vand med mel for at lave en papmachemasse. Dyp avisstrimlerne i massen og læg de fugtede strimler på ballonen. Gentag dette, indtil ballonen er helt dækket – tre lag hjælper med at gøre piñataen stærk. Sørg for ikke at dække knuden. Det er her, du skal komme lækkerierne i senere. Denne del er rodet, men børnene vil elske at få deres hænder i papmachemassen. For at holde ballonen på plads, mens du påfører avisstrimlerne, kan du placere den ovenpå en plastikbeholder, der fungerer som en stabil base.

Trin 3: Lad piñataen tørre i mindst 24 timer, og sørg for at rotere den, så alle sider tørrer.

Trin 4: Når den er helt tørt, skærer du forskellige farvede stykker silke- eller crepepapir i strimler og giver børnene lov til 

at vælge deres farver og tilføje strimlerne med hobbylim for at dække bundlaget. Pynt som I har lyst til. Spring nu ballonen med en hobbykniv og træk den ud. Lav to små huller omkring det første hul. Bind en snor eller et bånd fast i hullerne for at skabe en løkke.

Trin 5: Fyld nu din piñata med nogle lækre godter, som f.eks. mini chokoladeæg, vingummier, skumfiduser eller andet godt… lige hvad du har lyst til!

Trin 6: Lim lidt crepepapir over hullet, eller brug malertape. Målet er at forhindre, at fyldet falder ud, inden nogen overhovedet har ramt den. Bind endnu et stykke snor, bånd eller reb til den løkke, du allerede har lavet, og brug dette til at fastgøre piñataen der, hvor du vil hænge den op.

Her er en video, der viser, hvordan man laver en piñata, og hvem forklarer det bedre end børnene selv?

BONUS

Her kommer lige en æg-stra leg! Alt er lidt sjovere med et lille mysterium. Tjek denne super seje hemmelige påskeægjagt ud!

Lad børnene – og voksne – lede efter æggene, men skriv et bogstav på hvert enkelt æg. I sidste ende, når alle æg er samlet sammen, skal de afkode meddelelsen, og dermed få en ledetråd om, hvor påskegaven faktisk er skjult. Eksempel: Hvis du skjuler gaven i garagen, skal du placere et af bogstaverne “G”, “A”, “R”, “A”, “G”, “E” på hvert æg. Hvis de sætter bogstaverne sammen, ved de, hvor de skal hen for at få en vellykket ægjagt! – Du kan også bruge kinderæg og lægge individuelle beskeder indeni.

Omlet ønsker dig en god påske og
Held og lykke med påskeægjagten!

This entry was posted in Kreative ideer


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *