Omlet bloggen

Omlets påskekage

-De bedste ting her i livet er søde-

OMLET (omelet) kagen

Ingredienser til kagedejen (til Ø25 cm bageform):

 • 900 ml mælk*
 • 250 g sukker
 • 250 g smør/margarine
 • 4 tsk citronsaft
 • 5 æg*
 • 250 g mel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 knsp salt
 • 1 pakke klar mirror glaze*
 • 850 g abrikoser fra dåse
 • 425 g abrikoser fra dåse

Ingredienser til buddingcremen:

 • 100 ml mælk*
 • 2 pakker vanilje buddingpulver
 • 80 g sukker
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 570 ml creme fraiche*


Vegansk eller plantebaseret alternativ:

Som erstatning for mælken kan du bruge enhver type plantemælk (f.eks. mandel- eller havremælk). Som erstatning for 1 æg kan du bruge ½ most banan (5 æg = 2½ bananer) eller 70 g æblepuré (5 æg = 350 g). Du kan købe vegansk creme fraiche eller soja yoghurt. I stedet for den klare glaze kan du bruge agar-agar pulver.

Fremgangsmåde

 1. Smør en bageform (Ø25 cm). Forvarm ovnen til 170°C.
 2. Kog 900 ml mælk op i en gryde. Bland den resterende mælk med 80 g sukker og vanilje buddingpulveret i en skål, indtil det er jævnt, rør blandingen i den kogende mælk og kog godt i 1 minut under omrøring. Hæld i en skål og lad den køle af, rør flere gange.
 3. Rør smør/margarine, 200 g sukker og 1 knsp salt sammen med mixer, indtil du får en cremet konsistens. Bland æggene i et ad gangen. Bland mel og bagepulver i, og rør 2 tsk. citronsaft i. Kom dejen i den smurte bageform og bag den midt i ovnen i 20 minutter.
 4. I mellemtiden drænes abrikoserne godt (saften gemmes!). Rør i buddingen igen, og rør nu creme fraiche i med et piskeris. Efter 20 minutters bagning fordeles buddingcremen jævnt over dejen. Dæk kagen med abrikoser og bag i yderligere 20-30 minutter. Lad den køle af.
 5. Bland glaze pulver, resterende sukker, ¼ liter abrikossaft og resterende 2 tsk. citronsaft i en gryde og kog det op under omrøring. Spred nu glasuren med en ske over abrikoserne, så det ligner æggehvide. Lad det sætte sig.

 

 

⭐ Du kan også bruge ferskner i stedet for abrikoser.

⭐ Hvis du vil bage den ultimative Omlet kage i en Ø12 cm bageform, så brug 1/3 af ingredienserne og en enkelt halv abrikos på toppen.

Hvis du foretrækker en mere traditionel påskekage, så er der her en superlækker, men dog nem opskrift:

Gulerods- og marcipankage

Ingredienser til kagedejen:

 • 350 g hvede- eller speltmel
 • 4 æg*
 • 400 g gulerødder
 • 100 g hasselnøddemel
 • 100 g mandelmel
 • 200 g sukker
 • 1 tsk vaniljesukker,
 • ¼ tsk vaniljeekstrakt eller
 • 1 vaniljestang
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk natron
 • 200 g marcipan
 • 200 ml raps- eller solsikkeolie
 • 200 ml mælk*
 • saft af 1/2 citron
 • en ekstra portion kærlighed

Valgfrit til en voksenudgave: 150 ml advocaat

Glasur:

 • 70 g flormelis
 • 200 g kokosyoghurt
 • 30 g kokospasta
 • 1 sjat citronsaft

Valgfrit: Frugtfarve, evt. grøn

Pynt: f.eks. marcipangulerødder, hakkede pistacienødder, tørrede blomster, revet kokosnød


Vegansk eller plantebaseret alternativ:

Brug 2 tsk bagepulver og 2 tsk æblecidereddike eller alternativt banan/æblepuré som erstatning for æg (½ most banan per æg eller 70 g æblepuré per æg). Som mælkeerstatning kan du f.eks. bruge mandel- eller havremælk, eller en anden plantebaseret mælk efter egen smag.

 

Fremgangsmåde

1. Smør en bageform (ca. Ø25 cm) eller brug bagepapir. Forvarm ovnen til 175°C.

2. Bland de tørre ingredienser (mel, hasselnødder/mandler, sukker, bagepulver, natron, kanel) og æggene i en skål med en håndmikser. Skræl og riv gulerødder i en separat skål og bland dem med de våde ingredienser (vaniljeekstrakt, olie, mælk, citronsaft).

3. Varm nu marcipanen langsomt op i en gryde under konstant omrøring, indtil den bliver til en flydende masse. Bland de tørre og våde ingredienser sammen og tilsæt gradvist marcipan (og evt. advocaat) til dejen, bland godt.

4. Hæld dejen i kageformen, jævn overfladen ud og bag i ca. 50 minutter (test med et spyd eller en kødkål).

5. Lad kagen køle af og forbered glasuren i mellemtiden. Bland det sigtede flormelis med yoghurt og kokospasta og krydr med mere flormelis og en sjat citronsaft. Du kan tilføje frugtfarve til glasuren, hvis du har lyst. Spred nu glasuren ud på den afkølede kage og pynt den, f.eks. med marcipan gulerødder, hakkede pistacienødder eller tørrede blomster.

Velbekomme

 

Tag os på de sociale medier (Instagram: omlet_kaeledyr) med et billede af din kage!

 

This entry was posted in Kreative ideer


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *