Omlet bloggen

Omlets stolthed: Mipit giver mening

Denne artikel er en del af vores serie Omlets stolthed, en samling fantastiske historier der fokuserer på nogle ekstraordinære kæledyr og deler deres uselviskhed, tapperhed, talent og medfølelse med hele verden.

-Skrevet af Anneliese Paul

Mipit er servicehund for hans menneske, Henley. Mipit holder Henly i live og uafhængig. Hvem ville ikke elske en hund, der kan gå ud med skraldet, tage telefonen og være din bedste ven lige meget hvad?

For seks år siden var Henley hjemløs og gennemgik en psykisk krise, men da hun blev tilbudt en lejlighed, spirede et lille håb. Hun kom i kontakt med sin mor og far igen, og langsomt begyndte livet at blive bedre med deres hjælp. Men der manglede noget. Henley havde brug for en ledsager.

Henley har autisme og havde altid ønsket sig en servicehund til autister, men nu var Henley for gammel til at ansøge. En dag var Henley og hendes mor hos frisøren for at blive klippet. Frisøren foreslog, at de tog hen til den nærliggende dyrehandel for at spørge, om de kunne hjælpe dem med at finde hvalpe; Dyrehandlen gav hende to telefonnumre. Da Henley forlod butikken, så hun en folder i vinduet om træning af servicehunde til personer med psykiske lidelser.

Henley ringede opdrætteren og bragte kort efter sin første hvalp med hjem. En såkaldt Jug (Jack Russel krydset med Pug), hun kaldte Lottie. Først begyndte hun at træne med kennelklubben og derefter servicehunde-træning med Darwin Dogs. Men da hund var seks måneder gammel blev Lottie angrebet af en flok på seks hunde, og Henley besluttede at stoppe sin træning for at give hende tid til at komme sig. Da Lottie havde det bedre igen, følte Henley, at det ville være godt for hende at have en ven. Så hun ringede til Lotties opdrætter for at se, om der var flere hvalpe på vej. Heldigvis var Lotties bedstemor gravid, og da hvalpene blev født, tog Henley på besøg og kom hjem med Mipit.

Mipit er en Jug ligesom Lottie, som Henley valgte på grund af sin oprørske personlighed, men på trods af dette førstehåndsindtryk har han vist sig at være intelligent, kærlig og loyal. Indenfor få uger gjorde Mipit ting, som Lottie havde taget flere måneder om at lære, og Henley besluttede sig for at fokusere sin servicehundetræning omkring Mipit.

Han fløj gennem både bronze og sølv færdighederne hos kennelklubben i en alder af bare et. Han var for ung til at starte guld, så Henley begyndte på servicehundetræningen. På under to år havde han gennemført alle tre niveauer. Lottie havde brugt samme tid på at gennemføre et enkelt. Mipit har et instinkt for træning. “Han kan se ind i fremtiden,” siger Henley. “Det er som om han allerede kan det, før du har trænet ham.”

Henley bruger en kørestol, og Mipit er altid ved hendes side, klar til at hjælpe. Han åbner døre, løfter telefonen og tager skraldet ud. Han gør ting for at få Henley til at grine, som f.eks. at lege skjul under dynen. Han stopper aldrig. Mipits træning med Darwin Dogs er anderledes end enhver anden træning med servicehund. Henley har udviklet et partnerskab med ham for at træne ham i tre særlige færdigheder, der passer unikt til hendes behov.

Mipits første særlige færdighed er at lægge sig fladt på Henleys knæ og give vægtterapi for at afhjælpe den smerte, hun har i benene. For det andet vil han hente og bringe hvad som helst op til hans egen kropsvægt. Hans tredje færdighed er en showstopper. Hvis Henley bliver oprevet et eller andet sted, vil Mipit synge for hende for at hjælpe hende med at komme sig. Han synger ofte Henley ud af supermarkedet for at gøre hende klar til turen hjem, og Mipit er blevet kendt for sin sang i deres hjemby. Nogle gange stoppes Henley af folk, der spørger, “Er du hende med den syngende hund”, og Mipit giver med glæde en lille optræden.

Sidste år mistede Henley sin mor. Dette gik hårdt udover Henleys psykiske helbred. Både Henley og hendes far, Chris, anerkender Mipit for at holde dem sammen som et hold, kæmpe sig igennem de vanskelige tider og holde deres bånd stærkt. “Han tvinger os til at være sammen på en dejlig måde. Han kæler far og bringer ham til mig. Han dykker op og giver mig kys, når han ved, at jeg har det skidt.”

Mipits ubetingede og konstante dedikation til at sætte et smil på Henleys læber gør hende klar til dagen, hver dag. Ved hjælp af Mipit og Lottie har Henley ikke selvskadet i seks år og bor nu i en bungalow med en have med seks høns til selskab. Snart vil to kaniner slutte sig til deres helt særlige støtteboble.

Henleys far Chris siger, “Jeg holder øje med Mipit, fordi han opfanger Henleys humør. Når hun ikke har det godt, så bevæger han sig nærmere. Det er betryggende for mig at vide, at Mipit passer på hende. Han er en fantastisk lille fyr.”

 

 

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *