Omlet bloggen

5 måder at holde din undulat sund og glad på

Undulater er ekstremt kærlige kæledyr, der elsker at trives i et familiemiljø. Du behøver ikke at være fugleekspert for at holde en lille undulat i dit hjem. Men hvis du vil have den til at trives og være glad og sund, så er der selvfølgelig et par ting at overveje.

Omlet giver dig her en liste over 5 ting, du skal huske på, når du holder undulat.

Gul fugl flyver ind i Omlet Geo fuglebur

1- Overvej at investere i et bur, der respekterer dit kæledyr og dets behov

Hvis du beslutter dig for at få en undulat, skal dette være en prioritet. Sørg for, at du har et bur, der passer til din undulats behov og giver den en chance for at leve lykkeligt. En fugl har brug for plads nok til at strække sine vinger og have det sjovt. Sørg for, at buret er stort nok, og at det får nok sollys. Din undulat bliver nødt til at se lys for at kunne trives.

Undulater flyver vandret og flyver ikke højt, så sørg for at buret er bredt nok.

Det er vigtigt at vælge et bur, der er let at rengøre, da du er nødt til at bruge tid på at holde din fugls område rent. Dette er vigtigt for din fugls (og dit) helbred. Undulater klatter regelmæssigt, ca. hvert 15. minut, så du skal have let adgang til alle områder af buret, så du kan rense hele buret og undgå ubehagelige lugte og et snavset miljø for din lille undulat.

Du bør også overveje et bur, der kan rumme flere undulater. Selvom undulater kan holdes alene, foretrækker de selskab af deres egen art.

Omlets løsning: Geo fugleburet.

Geo fugleburet tilbyder kæledyrsfugle den plads, de har brug for. Burets innovative design giver dine undulater et sikkert og luftigt opholdsrum. Det er resultatet af mange års forskning for at give dine fugle et optimalt miljø, der vil holde dem glade.

Buret opfylder ikke kun dine undulaters behov, men er desuden utroligt funktionelt og kan rengøres hurtigt og nemt. Indersiden af buret vil være så god som ny efter dit besøg. Derudover byder Omlet Geo fugleburet på et enestående design, der gør, at det let kan integreres i enhver indretning.

Buret er ekstremt vigtigt, ligeså dets placering. Sørg for at placere buret i et rum med stabil temperatur: hverken for varmt eller for koldt. Undgå rum med for meget støj og aktivitet. Dine fugle har brug for fred og ro. Et lyst rum vil glæde din lille undulat. Undgå dog at placere buret for tæt på vinduer, da solen gennem glasset og den intense varme kan være farlig eller endda dødelig for dit kæledyr.

2- Gå ikke ned på udstyr

At passe en undulat handler ikke kun om at finde den et godt sted at sove, det handler også om at lade den have det sjovt og opdage en masse ting gennem en række tilbehør. Badekarret er ikke et trivielt stykke tilbehør: Undulater elsker at holde sig rene. Der findes mange plastik fulgebade, der gør det muligt for din undulat at rense sig selv og føle sig ren hele tiden. Vælg et bad, der passer til dit bur og let kan monteres i det. Det skal være let at fylde op udefra.

Hos Omlet har vi et fuglebad, der passer perfekt til vores Geo bur og dets skrå sider.

Teknik til fuglebadet: Fyld ikke badet helt op til randen, da du i så fald vil få vand ud over det hele. Karret bør ikke være for lille til at din fugl kan nyde det fuldt ud, men det skal heller ikke være for stort, så det optager for meget plads i buret. Hvis det valgte badekar er let at sætte ind i din undulats bur, kan du overveje at sætte det op i et par timer, mens din fugl tager et bad og så fjerne det resten af tiden.

Du bør også overveje foder- og vandbeholdere i god kvalitet, der giver dig mulighed for at fodre dine elskede dyr ordentligt og uden hindring.

Hvis din undulat kan holde sig selv ren og strække sine vinger, vil den sandsynligvis trives og føle sig glad. Det er dog også nødvendigt at holde den beskæftiget med legetøj.

Så tænk på at udstyre pladsen i buret med nyttigt tilbehør, der kan underholde din undulat. Varier former, størrelser og aspekter for at give dit kæledyr nye oplevelser.

Siddepinde er yderst vigtige for dine fugle og spiller en væsentlig rolle for at sikre en bedre livskvalitet. Vælg siddepinde med en base af træ, såsom fyrretræ, da plast ikke giver det rette greb, som din fugl har brug for, og det kan være dårligt for deres fødder.

Legetøj har sin rette plads i dit kæledyrs bur, men undgå at lade det fylde hele rummet. Det er vigtigt at have flere typer legetøj, som du kan blande og skifte imellem hver uge for at give mere variation og holde din fugl underholdt.

Legetøj stimulerer dit kæledyr og forhindrer din undulat i at kede sig.

Collage af blå og grå undulat i Omlet Geo fuglebur

3- En glad undulat er én, der fodres rigtigt

Der er flere måder at tage sig af sin undulat på, og den første måde er at fodre den tilstrækkeligt med god kvalitetsfoder. Hvad spiser en undulat? Dine fugles foretrukne mad er frø, grøntsager og frugt. Ligesom med andre dyr, hunde, katte (osv.), må du aldrig give dine undulater chokolade og koffein.

Det er vigtigt at sikre sig, at vandskålen altid er fyldt med vand for at holde dine dyr ordentligt hydreret. Dine fugle ved, hvor meget vand de har brug for, men det skal være tilgængeligt for dem. Hvis al vandet ikke bliver drukket, er det vigtigt, at du skifter det ud regelmæssigt for at forhindre bakterievækst.

4- Undulater har brug for kvalitetssøvn!

Søvn er altafgørende for din fugl. Det giver dit kæledyr mulighed for at hvile sin krop og genoplade batterierne. Ligesom mennesker hjælper søvn med at reducere stress og fremmer dit kæledyrs læring og hukommelse. Det anslås, at en undulat kan sove mellem 10 og 12 timer om dagen. En glad undulat er én, der drager fordel af denne hviletid under de bedste forhold.

Fuglen begynder normalt at gøre sig klar til at sove en halv times tid før den går i seng. Du kan forbedre din undulats soveforhold ved at give den et godt tæppe, der ikke lukker lys ind, og som sikrer, at din fugl får den hvile, den fortjener. Denne løsning giver dig også mulighed for at dæmpe lyden i buret lidt, i tilfælde af at der er regelmæssig aktivitet i rummet. Det er tilstrækkeligt at holde rummet mørkt og lade en smule lys komme ind udefra, så dine undulater ikke kommer til skade, hvis de bliver vækket af en lyd. Omlets natafdækning tilbyder en ideel løsning for en god og afslappende nats søvn. Det kan lægges over ethvert bur og giver dine fugle mulighed for at sove sikkert.

Følg en rutine hver aften, så dine undulater føler sig veltilpas og forstår, når det er tid til at gå i seng. De vil føle sig sikre på, at der ikke er noget at bekymre sig om, og vil falde i søvn helt fredeligt.

Men hvis du bemærker, at din undulat går i panik, når du lægger tæppet over buret, så lad være med det. Nogle fugle har deres egne vaner, og der er ingen mening i at insistere på bestemt tilbehør. Hvis din undulat er glad og kan sove perfekt og fredeligt uden et tæppe, så er det det vigtigste.

5- Giv din undulat masser af kærlighed og hjælp den med at vænne sig til sit miljø

For at en undulat kan være lykkelig og sund, er intet vigtigere end den kærlighed, du giver den i et sundt miljø tilpasset dens behov. Skynd aldrig på din undulat og giv den god tid til at tilpasse sig enhver situation, nyt miljø, nyt legetøj eller tilbehør…

Tal med din undulat og få den til at føle din tilstedeværelse uden at omklamre den. Gentag dens navn for at vænne den til lyden og tilpasse sig den. Hvis I er flere i familiemiljøet, skal du introducere familiemedlemmerne lidt efter lidt uden at overvælde dit kæledyr. Ingen høje lyde eller store bevægelser. Dine venner eller familie kan nyde din undulat, men på en rolig og respektfuld måde.

Godbidder og samvær med dit kæledyr vil gøre din undulat glad. Sørg for at tilbringe tid sammen med din undulat. Dette vil styrke båndet mellem jer. Det er en langsigtet proces at vinde dit kæledyrs tillid. Du kan bruge fingrene til at tæmme dit kæledyr lidt efter lidt, for eksempel ved at fugte dem og placere frø på dem. Ud af ren og skær fascination og nysgerrighed vil din undulat i sidste ende komme til dig.

Tøv ikke med at åbne buret fra tid til anden for at lade din fugl flyve frit i et rum. Husk bare at undgå stærkt lys, der kan tiltrække din fugl og ende med at skade den (f.eks. sollys gennem et vindue). Hvis du beslutter at lade din fugl flyve i dit hjem, skal du være forsigtig med genstande, der enten kan gå i stykker eller skade dit kæledyr. Rummet skal være sikkert nok til at forhindre, at din undulat ender hos dyrlægen.

En ulykkelig fugl kan blive aggressiv eller udvikle helbredsproblemer. Dette kan manifestere sig i regelmæssig hakken eller skrig. Hvis din undulat er utilfreds, kan den være mere ophidset end normalt. Hvis du er sikker på, at du har gjort alt, hvad du kan, for at holde den glad, og dens aggressive adfærd fortsætter, eller hvis du opdager unormale problemer, så er det tid til at tage til dyrlægen. Faktisk anbefales et besøg om året hos dyrlægen for at kontrollere, at alt går godt med dit kæledyr.

Med alle disse tip og tricks kan din undulat være glad og trives ved din side. Alt, hvad du behøver, er tålmodighed og det rigtige udstyr til at imødekomme dit kæledyrs behov.

 

This entry was posted in Fugle


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *