Omlet bloggen

Glædelig International dag for reddede hunde!

D. 20/5 – International dag for reddede hunde! Vi vil gerne bruge denne særlige dag til at snakke om dyrevelfærd, internater, det hårde arbejde de står overfor hver dag og selvfølgelig om adoption.

Hvert år kommer cirka 3,3 millioner hunde ind på dyreinternaterne på landsplan i USA, som virkelig har behov for at blive adopteret. Med dette alarmerende tal er det vigtigt, at vi overvejer vores lokale dyreinternater, når vi vælger at byde et nyt familiemedlem velkommen. Vi har interviewet et dyreinternat, der står overfor en svær opgave. Lad os finde ud af mere om deres arbejde og hele processen!

“Einfach Tierschutz e.V.” er en tysk nonprofit dyrevelfærdsorganisation grundlagt i 2016 med det formål at hjælpe gadehunde, hvor behovet er størst. Dette er især tilfældet i øst- og sydeuropæiske lande, hvor især gadehunde ikke har nogen rettigheder og lever under barske forhold. Einfach Tierschutz kæmper for de dyr, der er i nød, i områder såsom Rumænien.

“Alle har et formål i deres liv, en grund til at være i verden. Mit formål er at redde hunde.”

Jens Waldinger, Leder af Einfach Tierschutz

1. Omlet: Kan du fortælle os lidt om organisationen: hvor mange kæledyr passer I? Hvad indebærer arbejdet på et dyreinternat, og hvordan ser en typisk dag ud hos jer?

Einfach Tierschutz: Einfach Tierschutz e.V. ejer og driver to dyreinternater i Braila, Rumænien. På vores “Phoenix Shelter”, tager vi os af omkring 400 gadehunde, og som noget nyt også katte, og prøver at finde dem et nyt hjem. De modtager veterinærbehandling og bliver socialiseret hver dag i et område på 10.000 m².

Siden foråret 2020 har vi haft vores andet internat specifikt for hvalpe, “Phoenix Puppy Shelter”, hvor op til 50 hvalpe og unge hunde passes, plejes og forberedes til placering hos en familie på et areal på 2.000 m². Derudover kunne vi i år 2020 endelig realisere vores drøm om at opføre et katteinternat i vores lokaler og dermed også give vores katte et sikkert og kattevenligt miljø..

Vi har i gennemsnit ansat 6 medarbejdere på internaterne i Rumænien, der arbejder på skift, så der altid er nogen til stede. Derudover har vi en chauffør og en kontormedarbejder samt internatlederen på stedet. Personalets opgaver består hovedsageligt i at støtte og passe hundene samt nattevagt og administrative opgaver.

Vores team består af uddannede og certificerede hundetrænere, fagfolk og erfarne plejefamilier, og vi er i kontakt med dyrlæger/veterinærassistenter. Vi arbejder også tæt sammen med veterinærkontoret og registrerer både vores transporter og vores plejefamilier der og kan til enhver tid fremlægge bevis for den korrekte skriftlige dokumentation ang. transport, hunde og adoption.

Vores hovedkontor ligger i Tyskland, hvorfra vi koordinerer alle foreningens aktiviteter. Forskellige frivillige teams arbejder under vores vejledning indenfor de sociale medier, inspektioner, placeringer, adoptioner, markeder og planlægning af rejser.

Jens Waldinger                                                Sarah Goetschel                                Carmen Salcedo

Et primært mål for vores arbejde er at finde nye hjem til så mange hunde som muligt og placere dem i kærlige og sikre hjem. Vi leverer også en licenseret transportør til at transportere vores hunde og katte i vores egne udstyrede køretøjer fra Rumænien til deres fremtidige familier i Tyskland, Østrig eller Schweiz.

Vi giver hunde, som ikke er egnede til et liv som familiehund eller til nogen anden ejer, et permanent og sikkert hjem på vores internat. Her får de et bedre liv uden sult og sygdomme og udsættes ikke for de dårlige og kolde vejrforhold i Rumænien, især om vinteren – bare et stabilt og stressfrit liv.

Et andet mål for os er at yde et vigtigt bidrag ved at hjælpe med at kontrollere reproduktion blandt gadehunde og katte igennem regelmæssige kastreringskampagner, som vi financierer, og medføre en ændring i den måde, den lokale befolkning tænker på håndteringen af dette spørgsmål. På grund af den ukontrollerede mangedobling af gade- såvel som kæledyrs- og gårdhunde hos indbyggerne ender tusindvis af uønskede hvalpe hvert år på gaden eller på de kommunale internater, som får lov til at aflive disse hunde efter en periode på to uger, hvis de er overfyldte. Vi griber også ind her og er glade, hvis vi kan tage nogle af disse hunde med os.

2. Omlet: Hvad adskiller Einfach Tierschutz fra andre dyrevelfærdsorganisationer?

Einfach Tierschutz: Først og fremmest er Einfach Tierschutz en tysk forening, der ikke kun er aktiv i udlandet, men også driver sit eget dyreinternat i udlandet. Vi finder ikke kun hjem til vores hunde i Tyskland, men også i Schweiz og Østrig. Men for det meste skiller vi os ud på grund af vores størrelse: siden vi startede denne organisation, har vi nu over 8.000 medlemmer, der støtter os. Vi har formået at overbevise mange mennesker om vores projekter og know-how på få år, og med deres støtte gennem donationer, medlemskaber, sponsorater osv. har vi været i stand til at investere klogt.

Vi tilbyder også vores medlemmer oplevelsen af at rejse til vores Phoenix Shelter i Rumænien for aktivt at støtte os der og se selv, hvad vores teams arbejdsbyrde består af, og hvad vi har opnået i denne korte periode indtil videre med alle de donationer og medlemskabsgebyrer, vi modtager fra dem.

 

“Der er et før og et efter i mit liv: Før turen til Phoenix Shelter og efter turen, for siden da ved jeg, hvad det er værd at leve og kæmpe for hver dag: “mine” hunde der i krisecentret. Jeg er måske tilbage i Tyskland nu, men mit hjerte er blevet der hos hundene.”
– Foreningsmedlem et par uger efter hjemkomsten fra en rejse til internatet

Vi tilbyder vores medlemmer muligheden for at følge vores arbejde dagligt via vores Facebook medlemsgruppe, levere billeder og videomateriale fra vores internat og dermed tillade hvert medlem at deltage i aktuelle begivenheder. Vi tilbyder også muligheden for at netværke med andre medlemmer ved mere end 40 faste medlemsborde og planlægge fælles aktiviteter såsom informationsboder eller fundraising-kampagner.

Vi afholdt for nylig vores første store tombola, hvor vores medlemmer købte lodder hos os for at få chancen for at vinde mange flotte præmier fra gavmilde donorer. Overskuddet gik direkte til internatet.

Vi arbejder konstant på at forbedre vores standarder og os selv professionelt i tråd med vores ideer om god, bæredygtig dyrevelfærd, så vi kan fortsætte med at gro og hjælpe så mange dyr som muligt. På denne måde forsøger vi altid at opretholde en balance mellem mulige forbedringer og nye projekter eller udvidelse af vores aktiviteter. Vi er meget motiverede og sultne efter at gå længere, for at opnå endnu mere.

 

3. Omlet: Hvad kan I godt lide ved jeres arbejde? Hvad er mest berigende?

Interviewede: Enhver lille succes minder os om, hvorfor vi gør alt dette. Uanset om det er reddede hunde, som vi er i stand til at bringe i sikkerhed på vores internat, eller det er dyr, der bringes tilbage til livet efter alvorlig sygdom eller skade, om det er hunde, der før var bange og generte, som vi har været i stand til at socialisere i et sådant omfang, at de nu kan nyde deres liv i en familie og lykkeligt boltre sig over grønne enge… alle disse individuelle skæbner, der får en chance for et bedre liv gennem vores arbejde er dét, der gør arbejdet det hele værd for os!

 

4. Omlet: Adoption eller køb – hvad er den største udfordring?

Einfach Tierschutz: Fra vores synspunkt er de største problemer masseavl af racehunde, mens tusindvis af hunde venter på et kærligt hjem på internaterne. Særligt forfærdelig er den ulovlige avl og ulovlige import af hvalpe fra udlandet, som derefter sælges billigt via forskellige online portaler af professionelle kriminelle, der udgiver sig for at være privatpersoner. Som mennesker har vi et ansvar overfor vores medskabninger, og så længe gaderne er fulde af uønskede dyr, der reproducerer ukontrollabelt og lider af sult og sygdomme, mener vi, at det er uansvarligt at fortsætte med opdræt af hunde.

Desværre mangler mange mennesker en følelse af ansvar og fremsynethed. Mange tænker næppe på, hvad det betyder at give et dyr et hjem i de næste 10 til 20 år og giver også op alt for hurtigt, når dyret bliver ”ubehageligt” af en eller anden grund. Beslutningen om at opgive et dyr bliver taget hurtigere og lettere i disse dage…

 

5. Omlet: Apropos adoption – Hvad er vigtigt for jer, når I leder efter den rigtige adoptivfamilie, hvad skal en potentiel adoptivfamilie opfylde? Hvilke udfordringer eller vanskeligheder kan man stå over for, når en hund fra internatet flytter ind i sit nye hjem?

Einfach Tierschutz: Det er meget vigtigt for os, at familien og hunden passer godt sammen, hvorfor vi arbejder med hundene på stedet for at lære dem bedre at kende og vurdere dem så godt som muligt. Vores medarbejdere i Rumænien hjælper også med at socialisere hundene, når vi ikke er i nærheden. Ikke desto mindre, selvom vi prøver vores bedste her, kan vi ikke forudsige, hvordan hundenes adfærd vil være, når de ankommer til deres nye hjem. Flere faktorer vil spille en rolle. Med det nye miljø, nye mennesker og måske andre beboere er det svært at give en bindende erklæring omkring det, men indtil videre har vi generelt modtaget positiv feedback fra de folk, der adopterer.

En hund fra et andet land er altid en “overraskelsespakke”. De er ikke fortrolige med vores hverdag og har brug for tid til at vænne sig til den. Gennem masser af interaktion med frivillige, udendørs løbeture, legesessioner og gåture forsøger vi at holde hundene så travle som muligt og introducere dem for nye ting, men der er ingen sammenligning med det liv, de vil opleve med deres fremtidige familier. Nogle af dem har aldrig set en snor eller brugt halsbånd eller sele før, de er ofte ukendte med trapper, biler, cykler, fodgængere osv. Nogle hunde er allerede renlighedstrænet, når de flytter ind, andre har brug for dage, uger eller endda måneders træning. Menneskelige lugte og lyde er ofte ukendte for dem, og mens én hund måske er glad og reagerer nysgerrigt, kan en anden stadig føle sig nervøs og have brug for mere tid til at indse, at alt er ved at ændre sig til det bedre.

Den sensoriske overbelastning, især mens de falder til, kan føre til, at hunde opfører sig anderledes i starten – ofte mere frygtsomt – end i det velkendte miljø på internatet. Derfor er det meget vigtigt for os, at vi uddanner og forbereder vores adoptionsfamilier godt, og at vi tilbyder dem grundig vejledning om hunde, der passer til deres forhold og livsstil. Vi foretager inspektioner (før og efter), og vi diskuterer generelle aspekter ved at adoptere en hund fra et andet land med de potentielle familier.

Vi har nogle nyttige tip til dem om, hvordan man håndterer nyankomne hunde, med almindelige adfærdsmønstre under afvikling i en periode og sikkerhed under gåture, vi taler om sygdomme, der ikke kan udelukkes pga. inkubationstider osv. Disse oplysninger opdateres konstant og raffineres yderligere.

I de tilfælde, hvor tingene af en eller anden årsag ikke fungerer i det nye hjem, sørger vi for at finde et nyt sted til hunden og sørger endda for midlertidige plejefamilier. Under ingen omstændigheder vil vi tillade, at en hund, der blev placeret af os, havner på et andet internat.

Indtil nu har vi været i stand til at tilbyde en hurtig løsning i hvert af de få enkelte tilfælde, hvor adoptivfamilien mod forventning var nødt til at returnere en hund. Således har vi været i stand til at få det bedste ud af situationen i hundens bedste interesse.

I tilfælde af problemer hjælper vi vores adoptivfamilier med hjælp og rådgivning, og vi er altid tilgængelige efter en adoption og hjælper med glæde! På vores Facebook-side kan du finde nogle historier og billeder af “lykkelige slutninger”, indsendt af adoptivfamilierne selv.

 

6. Omlet: Hvordan skaffer I som NGO penge til jeres dyr, internater, steriliseringsprojekter osv.? Hvordan bliver I betalt?

Einfach Tierschutz: For at kunne dække de høje projektomkostninger var vi nødt til at investere meget tid i reklame og generere nye støttemedlemmer for at indbringe nok donationer. Som en forening, der hovedsagelig er aktiv via de hurtige sociale mediekanaler og også promoverer hundene gennem dem, er vi afhængige af en velfungerende teknisk infrastruktur.

Vores lokale bestyrelses engagement er også særlig vigtigt, da det skaber stor opmærksomhed. Vores lokale eksperter skal også regelmæssigt vurdere socialiseringen af hundene, da vi placerer dem meget ansvarligt for at sikre, at hund og familie kommer godt ud af det sammen senere. Vi investerer i vores tilstedeværelse på sociale medier, promovering via reklamer, avisannoncer, flyers, infoblade, klistermærker osv. Og har derved været i stand til at fastholde vores høje niveau af popularitet og succes – hvilket naturligvis går hånd i hånd med en yderligere stigning i administrative udgifter.

 

7. Omlet: Er der andet, I kunne tænke jer at dele med vores læsere?

Einfach Tierschutz: Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke jer for interviewet og interessen for vores forening og invitere alle til at få en idé om vores arbejde ved at besøge vores hjemmeside eller følge vores sociale medieaktiviteter. Vi – og især dyrene – ville være meget glade for en lille donation, som vi gerne vil investere i mad, dyrlægebesøg/kirurgi/medicin, kastrering eller på selve internaterne, f.eks. til udvidelse af katteafdelingen.

Vi vil også hellere end gerne byde nye medlemmer velkommen, folk der ønsker at involvere sig i vores aktiviteter (f.eks. rejser til internatet), fra hvor som helst. Du kan finde alle oplysningerne på vores hjemmeside: www.einfachtierschutz.de

Phoenix-Shelter: https://phoenix-shelter.com/

Facebook: einfachtierschutzvermittlungen

Instagram: https://www.instagram.com/einfachtierschutz/

(Du kan også indstille siderne på dit ønskede sprog.)

 

Med venlig hilsen

Omlet vil gerne takke Einfach Tierschutz e.V. for at stille op til interview og ønsker dem alt godt for fremtiden, samt at alle hunde finder et godt og sikkert nyt hjem.

 

Glædelig international dag for reddede hunde!

 

 

Bemærk: dette interview er oversat fra tysk.

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *