Omlet bloggen

Omlets stolthed: Busters skæg

Denne artikel er en del af vores serie Omlets stolthed, en samling fantastiske historier der fokuserer på nogle ekstraordinære kæledyr og deler deres uselviskhed, tapperhed, talent og medfølelse med hele verden.

-Skrevet af Anneliese Paul

Buster var bestemt til at jagte bolde på strandene på Barry Island. Han er en elskelig labradoodle med store brune øjne og et langt skæg. Han er en tænker med en legende personlighed, og medforfatter til en børnebog sammen med menneske Natalie, der sætter fokus på autisme.

Buster 1Ethan, Natalies søn, blev diagnosticeret med autisme og ADHD i alderen fire år. Natalie opgav sit job som lærer for at hjælpe Ethans på fuld tid. Hun havde altid hunde som barn og ville naturligvis have Ethan til at opleve det samme positive kammeratskab. De tog ud på en lokal gård og fik valget imellem tre hvalpe. Én var en vildbasse, én var stille og søvnig, og én var midt imellem. De valgte den sidste og kaldte ham Buster.

Efter et par uger derhjemme stod det klart, at Ethan ikke rigtig tog Buster til sig. Han var bare ikke interesseret i ham. Så han blev Natalies kammerat i stedet for. Det er ikke let at være fuldtidspasser for Ethan, og Buster er en stor støtte på vanskelige dage. Han motiverer Natalie til at fortsætte og giver hende et tiltrængt pusterum med lange gåture på stranden.

Et par år efter Ethans diagnose blev baby Isobelle født. Isobelle er bange for mørke, så Buster sover på hendes værelse og hjælper hende med at føle sig sikker. Og om dagen er Buster Isobelles legekammerat. De elsker at lege udklædning sammen, og når dagen er ovre, læser hun ham en historie og børster hans hår.

Efterhånden som Buster voksede, blev håret på hagen længere og længere og længere! Indtil han havde et fuldvoksent 18cm skæg. Det er ikke noget man ser hver dag, en hund med skæg. Folk begyndte at stirre. Natalie er vant til at folk stirrer, desværre forstår mange mennesker ikke autisme, og når Ethan har nedsmeltninger, har Natalie og hendes familie oplevet stirren og uvenlige bemærkninger, hvilket har gjort meget ondt.

Hun indså, at folk der stirrede på Buster var noget andet. Når hun gik på stranden, blev Natalie stoppet af folk, der spurgte: “Er det rigtigt? Har du sat det på?!” Det var interessant og sjovt, og det fik folk til at tale på en god måde. Så hvad gør en positiv forhenværende skolelærer med det? Hun skriver selvfølgelig en børnebog! Natalie skrev en historie med Buster i hovedrollen kaldet ‘That Dog Has Got a Beard’.

Det er en historie om at være speciel og unik. Natalie og Buster har rejst rundt på skoler og biblioteker over hele Wales og endda optrådt på TV i Wales, startet samtaler, der fejrer forskelle og spreder opmærksomhed og forståelse omkring autisme gennem historien om Busters skæg.

“Mange børn ser ikke handicappede børn, og der er meget negativitet omkring det. Vi vil gerne have folk til at være mere accepterende, og en elskelig labradoodle er en glimrende måde at starte en samtale på. Han ser anderledes ud. Han har et skæg. Men det er vidunderligt, ikke sandt? “

Buster 3

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *