Omlet bloggen

Sådan træner du din kat til at gå i snor

Bhim Solomon er Omlets junior gæsteskribent, der i øjeblikket udforsker sjove aktiviteter sammen med hendes to kattekillinger Moonpie og Shadow-Weaver, og præsenterer nogle nemme tricks du kan prøve med dine egne kattevenner! I denne artikel gennemgår Bhim nogle enkle trin til hvordan, man kan træne en killing til at gå i snor, og fordelene ved sikre udendørs eventyr for katte.


Mine killinger er 11 uger gamle. De er af racen Scottish fold, og deres navne er Moonpie og Shadow-Weaver. Moonpie er en pige og Shadow er en dreng, de er bror og søster. De bor indendørs, fordi de stadig er ret små, men vi vil gerne have dem til at vide noget om, hvordan verdenen udenfor er, så vi besluttede os for at købe et seletøj og snor, så vi kan tage dem med ud og gå ture.

Ikke mange mennesker ved, at man kan gå tur med sin kat ligesom en hund, men en dag da jeg var i London, i Conran Shop, så jeg en smuk, stor, blød grå kat i snor! Jeg spurgte damen på den anden ende af snoren, om jeg måtte ae den. Hun var meget venlig og sagde selvfølgelig. Hun fortalte mig, at han hed Moonpie. Så sagde hun, vil du se et trick? Hun fandt nogle godbidder frem og sagde “pote”, Moonpie løftede sin pot op i hendes hånd, det var så sejt. Derefter sagde ejeren “High Five”, og Moonpie gav en High Five! Jeg havde ønsket mig en killing siden jeg var 4, og nu vidste jeg, at jeg ville have en Scottish fold, og jeg besluttede mig for også at kalde min killing Moonpie.

Jeg kunne ikke få killingerne med det samme, men som en overraskelse på min 10-års fødselsdag gav mine forældre mig to små Scottish fold killinger. Da jeg først fik dem, var de otte uger gamle, min bror ville gerne kalde drengen Shadow-Weaver, fordi halvdelen af hans ansigt er gråt og den anden er en slags abrikosfarve. I starten sov de begge meget, og vi holdt dem i et rum, så de kunne vænne sig til os lidt efter lidt. Så en dag lod vi dem opleve resten af huset, og den næste dag ville de udenfor. Jeg spurgte min Papi, om vi kunne få en snor og seletøj til dem. Han sagde ja, og vi fik to sæt til killingerne. Jeg tænkte, det ville være en god idé at vænne dem til at være i snor, mens de stadig er små. For at hjælpe andre mennesker, der har lyst til at tage deres indekatte med udenfor uden problemer, besluttede jeg mig for at skrive en forklaring til, hvordan man giver dem seletøjet på og bruger snoren til at tage katten/killingen ud på gåture.

 


Sådan sætter man seletøjet på

  1. Først justerer du din rem, så den passer til din killing.
  2. Når du har justeret din rem, fæstner du ét af sidespænderne. Skub fronten over hovedet, tag den ene fod igennem hullet, som vist på billedet, og luk så det anden spænde.

  3. Kontroller, at selen ikke er for stram, og at alle spænder er lukkede. Du bliver muligvis nødt til at justere størrelsen en smule nu. Du skal kunne få en finger behageligt ind under, men hvis den er for løs, glider din kat muligvis ud ved et uheld. Hvis din killing stadig er for lille til, at selen kan justeres lille nok, kan du vænne dem til at gå med den i huset, da det ikke betyder så meget, hvis den slipper ud af seletøjet der.
  4. Når du først er tilfreds med, at selen passer sikkert, og din kat er glad, så er der kun tilbage at sætte snoren på og gå en tur.
  5. Din killing er nu klar!

For at sikre mig, at Moonpie var tilfreds med at gå og løbe i sit nye seletøj, gik jeg først en tur med hende rundt i huset, som hun var vant til, med bagdøren lukket. Jeg gjorde dette tre dage i træk, inden vi gik udenfor.

Jeg valgte en dejlig solskinsdag til at tage hende med ud i snoren for første gang. Da vi kom ud, var hun lidt usikker og blev stille et øjeblik. Pludselig gik hun hen til en katteurt, som vi har stående tæt på døren, og stak knurhårene i den.

Så løb hun henover plænen i maksimal hastighed, jeg var nødt til at løbe for at holde trit! Hun ville udforske et gammelt lille træ. Moonpie kan løbe rigtig hurtigt! Moonpie klatrede op på træet og stod stille, så hun kunne balancere. Hun havde masser af sjov med at udforske!

Derefter begyndte hun at udforske andre dele af haven og kiggede bag metalspanden, hun inspicerede trillebørhjulet og benene (hun havde ikke set sådan en før).

Så tror jeg, hun vidste, hvor huset var, for hun løb tilbage mod det.

Vi havde været udenfor i cirka ti minutter, og da hun løb mod huset, gættede jeg, at hun var træt, hun gik direkte til bagdøren, og da jeg lukkede hende ind i huset, gik hun direkte til ‘killingerummet’, jeg kiggede på, mens hun lagde sig i sin seng, og efter at hun havde slikket sig ren faldt hun i søvn, en lille pelskugle.

Jeg kan godt lide at tage killingerne med ud at gå tur, fordi du får din motion og har masser af sjov med at se, hvad killingerne bedst kan lide i haven. Jeg tror killingerne virkelig kan lide det, fordi de får mulighed for at lugte den friske luft og se dyrelivet inklusive vores høns. Jeg prøver at tage dem med ud i haven, når det er dejligt vejr, så omkring to gange om ugen efter skoletid og i weekenden. Hver dag efter skole prøver jeg at sætte selen på dem, så de kan vænne sig til den.

Efterhånden som de bliver større og større, tager vi killingerne med på længere gåture. Det er en rigtig sikker og sjov måde for dem at udforske verden omkring dem på. Hvis du bor i byen, og du gerne vil lade din kat få noget frisk luft, motionere og stimulere deres sanser, men er bekymret for din kat, så kan du tage dem ud i snor, og de kan udforske udenfor i sikkerhed under dit tilsyn, de kan endda lære at tage bussen eller metroen!

 

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *