Omlet bloggen

Ønsker katte sig noget privatliv, når de bruger kattebakken?

Selvom nogle katte følger deres ejere ud på badeværelset og ikke forstår begrebet privatliv, er mange af dem stadig varsomme med, hvem der kigger, når de selv går på toilettet.

Nogle katte vil udelukkende klare deres ærinde udenfor, andre gør lidt af begge dele og foretrækker måske et varmere toilet i vintermånederne. Mange katteejere vælger åbne kattebakker og har ikke altid mulighed for at have bakken gemt af vejen.

Men hvordan har katte det med at gå på toilet?

Hvorfor foretrækker katte at gå på toilet i fred?

Det er let at forstå vores kattevenners ønske om privatliv, når vi husker på hvilke problemer, deres forfædre stod overfor, og de naturlige instinkter vores huskatte har udviklet deraf.

Katte har en dybt rodfæstet trang til altid at være på vagt. Deres ønske om at beskytte sig selv og være forsigtige med deres omgivelser strækker sig også til toilettet.

Når katte bruger en ikke-afdækket kattebakke, mens andre mennesker er i nærheden, kan de komme til at føle sig ekstremt sårbare og udsatte, dette kan især være tilfældet for nervøse katte og katte, som er blevet reddet.

Så det giver selvfølgelig mening, at nogle katte foretrækker at klare deres ærinde privat og uden forstyrrelser, et eller andet sted, hvor de kan føle sig trygge ved at gå på toilet uden potentiale for at blive angrebet!

Hvilken kattebakke giver mest og bedst privatliv?

Åbne kattebakker giver katte den mest udsatte og sårbare toiletoplevelse, og for dig tilbyder de heller ikke nogen god mulighed for at kontrollere lugt og svineri. En lukket kattebakke, såsom Maya ‘Hop på’ kattebakken med indgang ovenpå, giver din kat mulighed for at hoppe ned i en mørk og afsides bakke, hvilket giver den en følelse af fred og privatliv.

Maya ‘Hop ind’ kattebakken tager privatlivet et skridt videre med en højt placeret indgang, hvor katte kan hoppe ind og træde ned i en fuldstændig overdækket bakke. I Hop ind kan katte føle sig helt trygge i viden om at ingen hunde, børn eller voksne kan se eller røre dem, mens de bruger deres toilet.

Maya kattebakken tilbyder desuden også dig en effektiv løsning i forhold til lugtkontrol, mindre kattegrus og svineri rundt om i hjemmet takket være en gitterplatform, der samler løst grus fra dine kæledyrs poter. Indeni findes en kattebakkepose, der let kan vaskes af og med et sødt undervandsmotiv trykt på indersiden, som din kat kan nyde.

‘Hop ind’ kattebakkens valgfri opbevaringshylde er et godt sted at opbevare ekstra kattegrus og affaldsposer, og den diskrete lomme på siden af kattebakkeposen indeholder en gratis foldeskovl, så du har alt lige ved hånden til hurtig fjernelse af brugt grus.

Det bedste af det hele er, at denne kattebakke vil passe perfekt ind i dit hjem, designet som et diskret lille skab uden nogen antydning om, hvad der foregår indenfor. Dette giver din kat dens altafgørende privatliv og holder samtidig alt svineriet, der følger med til at elske en kat, ude af syne for dig og dine gæster.

Hvad kan jeg ellers gøre for at hjælpe min kat med at føle sig godt tilpas?

Ud over en lukket, privat kattebakke er der andre ting, du kan gøre for at minimere følelsen af sårbarhed, din kat eventuelt måtte have, når den er på toilet.

Hvis du bemærker, at din kat besøger kattebakken ofte, men aldrig efterlader noget, kan det være et tegn på, at den blev forstyrret og ikke følte sig sikker nok til at klare sit ærinde.

Forlad rummet et stykke tid for at give din kat mulighed for at bruge kattebakken uden støj og forstyrrelser. Hvis du har børn eller andre kæledyr i huset, skal du også opmuntre dem til at forlade rummet sammen med dig, så din kat har fuldstændig fred og ro.

Hvis du kan, bør du placere kattebakken i et rum, der ikke bruges for ofte og sjældent bliver støjende, for eksempel et badeværelse eller bryggers.

Synes katte ikke om at bruge snavsede kattebakker?

En anden grund til, at katte er tilbageholdende med at bruge deres kattebakke eller besøger den uden at bruge den, kan være, hvis kattebakken allerede er brugt og er beskidt. Katte kan være utroligt kræsne mht. rod og snavs i kattebakken og kan afvise brugt kattegrus for ikke at få beskidte poter!

Sørg for regelmæssigt at fjerne brugt grus fra kattebakken og vælg en type kattegrus med stærke lugtkontrollerende egenskaber såsom Omlets Nr. 4 Clay / Ler. Et klumpende kattegrus som dette gør det supernemt og hurtigt at fjerne brugt grus uden at spilde det fuldstændigt rene grus rundt omkring det.

Brug foldskovlen i Maya kattebakken til at fjerne brugte klumper af kattegrus. Det løse, rene grus falder igennem skovlens fine huller og tilbage i bakken.

Hvilken kattebakke er bedst i et hjem med flere katte?

Overdækkede kattebakker er også et klogt valg for husstande med flere katte, hvor katte måske foretrækker at gøre gå på toilet i hemmelighed fra deres kammerater! Det er også vigtigt at rengøre kattebakken regelmæssigt, hvis den samme bakke bruges af flere katte, samt at vælge en frisk, hygiejnisk type kattegrus som f.eks. Omlets nr. 1 Silica, der har en lang holdbarhed og gør rengøringen let.

Nogle katte kan også være imod at dele deres kattebakke med en ven. Selvom det bestemt hjælper at holde bakken ren, kan en andens duft afskrække din kat, og hvis du bringer en ny kat ind i hjemmet til at deles om kattebakken, kan en eksisterende kat blive særligt irriteret. I dette tilfælde må du muligvis være forberedt på at anskaffe separate kattebakker til forskellige katte i huset.

Hvordan og hvornår skal du give din kat plads

At give din kat privatliv handler om mere end blot kattebakken. Katte kan også føle sig sårbare og udsatte, når de prøver på at sove i et travlt hjem, og især nervøse katte vil lede efter et mere stille og roligt sted i hjemmet.

Læg mærke til hvor din kat vælger at hvile sig i løbet af dagen, når der er travlt i huset, og gør pladsen behagelig for den. Hvis din kat for eksempel foretrækker at tage en lur under en seng eller stol, kan du placere et tæppe eller en lille seng, såsom en Donut seng, der for at gøre stedet lunt og hyggeligt.

Hvis du har børn og hunde i hjemmet, er det en god ide at holde dem væk fra din kats ‘sikre plads’, når din kat hviler eller plejer sig.

Overvej også hvor, du placerer din kats mad- og vandskåle. Det kan også være en god idé at forlade rummet eller flytte skålene til et mere stille rum, så din kat kan spise i fred uden at føle sig truet.

Hvilken kattebakke er bedst til en senior, handicappet eller gravid kat?

Mens høje Hop ind kattebakker giver katte fred og privatliv, vil mindre adrætte katte føle sig mest trygge ved en kattebakke med nem adgang, der ikke giver smerte eller ubehag. Maya ‘Gå ind’ kattebakken tilbyder netop dette, mens den stadig er en relativt overdækket og diskret bakke til katte, der ønsker at føle sig i fred og sikkerhed.

7 grunde til at du og din kat vil elske Maya kattebakkerne

1. Kattebakkeløsninger for nem rengøring samt reduceret lugt og svineri

Hvilken kattebakke bør jeg vælge til min kat?

Alle Maya kattebakkerne tilbyder nem rengøring og effektiv kontrol af lugt og svineri i et diskret, elegant møbel. Find den rigtige kattebakke for dig og din kat blandt vores 5 varianter…

Hop på – Grusgitter og mindre svineri

Gå ind – Senior- og handicapvenlig

Gå ind + – Seniorvenlig + opbevaring

Hop ind – Grusgitter og diskret

Hop ind + – Grusgitter + opbevaring

Oplev Omlets kattegrus

Vores moderne udvalg af højtydende kattegrus tilbyder fremragende lugtkontrol og stærkt absorberende partikler for at eliminere dårlige lugte fra din kattebakke. Med 5 forskellige typer kattegrus sammen på en side er det let at sammenligne og finde det perfekte kattegrus for dig og din kat.

Brug vores smarte kattegrus-vælger for at få en ekspertanbefaling til din kat. Vi sælger kun direkte og til konkurrencedygtige priser.

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *