Omlet bloggen

Hvorfor er mine høns holdt op med at gå ind i hønsehuset om natten?

Høns i Omlet Eglu hønsehuset om natten

Hønsehuset bør være et sted, hvor din flok kan spise, drikke, lægge æg og sove. Det bør også være et sted, hvor dine høns kan føle sig trygge og beskyttet mod de ydre elementer eller enhver fare. Nogle gange kan høns dog pludselig beslutte sig for, at de ikke ønsker at gå ind i deres hønsehus om natten, hvilket der kan være flere mulige årsager til. Her er nogle forklaringer på, hvorfor dette kan ske.

En skruk høne

Høns kan blive skruk, uanset om du har en hane eller ej. Selvom mange høns vil beslutte sig for at blive på reden på deres hønsehus, så de kan sidde på deres æg, så leder andre gerne efter et roligt sted væk fra hønsehuset, hvilket kan betyde, at de ender med at blive uden for hønsehuset hele natten.

Det kan være meget stressende for en skruk høne at blive flyttet, så hvis du beslutter dig for, at det er bedst at flytte din høne ind i hønsehuset af sikkerhedsmæssige grunde, så skal du være meget forsigtig, når du gør det. En måde at starte på er ved regelmæssigt at indsamle dine hønes æg (to gange om dagen). Sørg for at have læderhandsker på, når du gør det, da en skruk høne sandsynligvis vil være aggressiv imod dig, da de er meget beskyttende omkring deres æg. Du bør også reducere mængden af lys, når du flytter hende, da hele situationen omkring flytningsprocessen vil være mindre traumatisk i mørket.

Rovdyr

Rovdyr som ræve, katte, rotter og grævlinger kan være en af grundene til, hvorfor dine høns er holdt op med at gå ind i hønsehuset om natten. Disse dyr vil skræmme din flok, og mindre rovdyr såsom grævlinger har potentiale til at få adgang inde i hønsehuset ved at klatre over hegnet eller klemme sig gennem små åbninger i hønsenet.

Heldigvis er der et par trin, du kan tage for at afskrække disse dyr og få dine høns tilbage i deres hønsehus hver nat. En mulighed er at få installeret en bevægelsesfølsom lampe, som vil skræmme alle uønskede gæster væk. Alternativt kan du tage et kig på Omlets udvalg af hønsehuse. Alle Omlet hønsehuse er rovdyrsikre, så du kan være sikker på, at dine høns altid er beskyttet imod natlige besøgende. Funktioner såsom antitunnel-paneler, der ligger fladt på jorden, og kraftigt svejset stålnet hjælper med at forhindre dyr i at kunne grave sig ind. Du kan også købe Omlets automatiske dør til hønsehuset, der lukker dine høns inde i deres hus for natten og holder din flok sikker indtil det tidspunkt, du angiver, at døren skal åbne om morgenen.

Et overfyldt hønsehus

Høns har brug for deres egen plads, hvorfor mange høns også holdes fritgående. Trængsel er ikke alene en ubehagelig oplevelse for høns, der kan få dem til at undgå hønsehuset om natten, det kan også føre til yderligere komplikationer såsom opbygning af ammoniak og en stigning i sygdom. Løsningen? Jo mere plads jo bedre! Til størrelsesreference kan Omlets store Eglu Cube hønsehus komfortabelt rumme seks store høner eller op til ti dværghøns.

Gnidninger mellem dine høns

En høne stikker sit hoved ud af Omlet Eglu hønsehusetDesværre forekommer mobning blandt høns, og det er faktisk ikke et alt for usædvanligt problem. Høns skaber naturligt en hakkeorden, hvorved flokken vil etablere sig i et socialt hierarki af stærkeste til svageste høne. Men hvis aggressiv adfærd fortsætter efter at førstehanen, eller den dominerende høne i deres fravær, har fundet vej til toppen af hakkeordenen, så har du muligvis at gøre med en mobber. Almindelige tegn er manglende fjer fra en hønes ryg, usædvanligt vægttab, reduceret ægproduktion eller blod, hvor offeret er blevet hakket, hvilket alt sammen kan føre til, at en eller flere høner i sidste ende nægter at gå ind i hønsehuset om natten.

For at stoppe mobningen og dermed få dine høns tilbage i deres hønsehus om natten, skal du først prøve at finde årsagen. Almindelige årsager til mobning kan være en skadet eller syg fugl, en stor flok, eller at dine høns keder sig. Men hvis mobningen fortsætter efter, at du har forsøgt at løse dét, du mener er årsag til konflikten, kan du købe en spray mod fjerplukning. Alternativt kan du adskille mobberen fra flokken. Ved at isolere mobberen i en uge kan du medvirke til, at den mister sin dominerende position i hierarkiet, når den genindføres i flokken.

Mider og parasitter i hønsehuset

Skadedyr er en meget almindelig årsag til, at høns holder op med at gå ind i deres hus om natten. Især blodmider er en sandsynlig synder, en parasit, der lever inde i hønsehus og lægger æg i revner nær rederne. De kan gøre dine høns urolige om natten, da de lever inde i hønsehuset og kravler ned på hønsene for at spise deres blod, mens de sover. Blodmider er kun aktive under varmere vejr, og de er også mere tilbøjelige til at angribe hønsehuse af træ.

Blodmider er ikke det letteste at slippe af med, men én løsning er at købe en blodmidebehandling, der virker ved at immobilisere skadedyrene med sin klæbrige konsistens. Bare rolig, det er også helt sikkert at anvende i området med hønsefoder, så du behøver ikke have nogen bekymringer om, at din flok skulle fordøje produktet.


Heldigvis er høns vanedyr, så når du har identificeret årsagen, bør du være i stand til at få din flok tilbage i hønsehuset om natten på ingen tid!

 

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *