Omlet bloggen

Lav dit eget kattelegetøj – origami sommerfugl

Bhim Solomon er Omlets junior gæsteskribent, der i øjeblikket udforsker sjove aktiviteter at prøve med sine to killinger Moonpie og Shadow Weaver og introducerer lette tricks, du kan prøve med dine kattevenner! I denne artikel fortæller Bhim dig, hvordan du gennem nogle enkle trin kan lave en origami sommerfugl til dine katte.

Gør det selv kattelegetøj lyserød sommerfugl

Gør det selv kattelegetøj er sjovt for dig at lave og spændende for din kat at lege med derhjemme. Origami (den gamle japanske papirfoldekunst) er en glimrende måde at lave smukt og hurtigt kattelegetøj på. Mine katte elsker at jagte sommerfugle i haven, så jeg besluttede at lave en sommerfugl af origami (og jeg tror, at sommerfuglene i haven også vil blive meget lettede). Jeg bemærkede, at mine katte er meget mere interesserede i ting, der laver en lyd, så jeg ville have, at mit kattelegetøj skulle have en klokke. Heldigvis havde jeg gemt en klokke fra en stor Lindt chokoladekanin fra påske, den er perfekt til dette projekt, måske har du også en. Derudover skal du også bruge:

  1. En pind
  2. Noget elastik eller snor
  3. Og selvfølgelig noget papir.

Du kan gå ind på youtube og finde videoer om hvordan man laver origami, her er linket til den jeg brugte til at lave en sommerfugl, hvis du har lyst til at bruge den. Hvis du ikke vil have buede vinger, så lader du bare være med at klippe kanten. Hvis du bruger et stykke A4-papir, skal du sørge for at følge det første trin.

Tip til origami

  • Brug tyndt papir, da det er let at krølle
  • Se hele videoen igennem én gang før du går i gang
  • Brug bagsiden af din negl eller en lineal for at folde papiret fladt
  • Fold så pænt som du kan
  • Brug farvet papir og tegn derefter selv mønster / øjne / ord på det
  • Mønstret papir ser også godt ud.
  • Du behøver ikke at have et kvadratisk firkantet stykke papir, du kan bruge et almindeligt stykke A4- eller brevpapir, læs videre for at finde ud af, hvordan du gør det til den perfekte kvadrat…

Først:

Hvis du allerede har et kvadratisk origami-papir, så spring dette trin over. Find dit stykke A4-papir frem og fold det diagonalt på tværs så det hjørne, du foldede, rører kanten på modsatte side. Fold folden godt ned med bagsiden af neglen. Skær derefter den overskydende rektanglet stykke papir af. Nu har du et kvadratisk firkantet stykke papir, og du kan begynde at lave din sommerfugl.

Dernæst:

Fold papiret ud igen og fold diagonalt den modsatte vej. Åbn, fold derefter lodret, fold ud og fold vandret. Jeg skriver ikke alle instruktionerne, for det er lettere at se i videoen.

Pige laver hjemmelavet origami kattelegetøj

Lav vingerne

Hvis vi springer lidt frem til klipning af vingerne, ville jeg gerne have en afrundet kant, så jeg klippede mine vinger, men du kan sagtens lade dem have en spids kant. Fold derefter vingerne ud og fold de øverste kanter ind så de rører midterlinjen. Vend derefter papiret om, og tag det nederste hjørne op, og fold det over den øverste linje med cirka 1 cm over.

Vend papiret om igen og fold det over. Dette er hovedet, og nu begynder origami-magien! Klem sammen med fingrene. Vupti – papir sommerfugl!

Pynt din sommerfugl

Jeg brugte tuscher til at lave et mønster på min sommerfugl. Jeg lavede buede linjer og et abstrakt mønster. Derefter tilføjede jeg klokken ved at binde den omkring midten på sommerfuglen.

Giv din sommerfugl en pind og et bånd

Du kan bruge en bambuspind eller en spisepind, en træske, måske endda en blyant som en pind. Jeg hentede en pind fra haven, prøv at finde en ret lige én. Tag din snor eller elastik og bind den fast med en dobbeltknude på pinden. Klip nu din snor/elastik i den ønskede længde.

Jeg bad min bror om at hjælpe mig. Det gjorde det altså meget nemmere at klippe og binde.

Mine killinger leger med deres nye legetøj

Du er nu klar til at lege med din killing, killinger, kat eller katte! Shadow var den første af vores killinger, der prøvede det nye kattelegetøj, det var en stor succes. Jeg lagde sommerfuglen foran ham, og han satte sig straks i springstilling, den samme som han bruger, når han er i haven og prøver at fange en rigtig sommerfugl. Derefter rykkede jeg på sommerfuglen, og klokken ringede lidt, og han forsøgte at slå til den, men jeg trak den væk. Så blev han ved med at springe og hoppe rundt og prøve at fange sommerfuglen, det var virkelig sjovt og fantastisk underholdning for ham.

Det varede ikke længe før Moonpie sneg sig ned ad trappen for at se, hvad der foregik. Så legede jeg med Moonpie, jeg fik sommerfuglen til at flagre rundt om hende, og hun stod på sine bagben og forsøgte at slå til den. Jeg lagde den på et trin, og hun sprang op for at få fat i den. Jeg tror, at begge katte virkelig elskede sommerfuglekattelegetøjet, og jeg ville helt sikkert lave en til. Faktisk tror jeg, at jeg vil lave en til en ven, der har en kat, fordi det ville være en virkelig fin gave.

Pige og hendes kat leger med et hjemmelavet legetøj

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *