Omlet bloggen

Ting at overveje når du køber et kattetræ

En kat går langs en rampe på Freestyle kattetræetEt kattetræ eller kattetårn er en form for kattemøbel, der opmuntrer en kats naturlige instinkt for at lege, jage, kradse, hoppe og klatre. Tænk på det som en eventyrlegeplads til katte i dit hjem! Helt grundlæggende vil et kattetræ bestå af en platform eller to, som regel én der fungerer som en katteseng, og en kradsestolpe der holder træets struktur. Nyere modeller fås dog i en række forskellige former og størrelser og har en bredere vifte af tilbehør såsom huler, trin, skåle og sisalreb for at skabe det perfekte kattetræ til din pelsklædte ven. At træffe beslutningen om at købe et kattetræ kan være fantastisk for både dig og din kat, men det er også vigtigt at overveje følgende, inden du investerer.

Stabilitet og lang holdbarhed

De bedste kattetræer kan holde i op til flere år, så det er bestemt vigtigt at sikre sig, at man vælger et træ, der ikke nemt bliver beskadiget eller hurtigt bliver kedeligt. Indendørs katte vil sandsynligvis bruge deres kattetræ meget mere end udendørs katte, så det er endnu en faktor at overveje, før du beslutter dig for, hvilket kattetræ du vil købe.

Et kattetræ af høj kvalitet vil have robuste siddepinde/platforme og et kradsetræ, der kan modstå kattes skarpe kløer. Dette er ikke kun for at holde dine katte underholdt, kradseudstyr vil også hjælpe med til at holde deres kløer og tænder stærke og sunde. Omlet Freestyle kattetræet er et langtidsholdbart kattetræ med slidstærke materialer i polstringskvalitet, der tager nøje hensyn til din kats behov for at hvæsse kløer, samtidig med at der er tilstrækkelig polstring på platformene til, at din kat kan tage et velfortjent hvil. Skulle dele af dit træ, såsom puderne, blive lidt slidt af din kats kløer, kan du blot udskifte disse individuelle komponenter, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om at udskifte hele træet.

Vil min kat nyde at bruge sit kattetræ?

To katte slapper af på Freestyle kattetræet

Katte kan godt lide at være nysgerrige, men er også forsigtige. Mere bekymrede katte eller dem, der ikke er naturlige klatrere, ignorerer måske endda deres kattetræ til at begynde med, men bare rolig, kattetræer er gode til frygtsomme katte, da de giver dem deres eget rum til at sove eller til at bruge som et skjulested. Vær tålmodig og giv din kat nogle godbidder eller noget katteurt for positiv forstærkning, hvis den fortsat er tilbageholdende. Prøv at lægge noget katteurt i soveområderne eller drys det rundt om på kattetræet. Alternativt kan du bevæge dig tættere på kattetræet og begynde at lege med deres yndlingslegetøj for at hjælpe dem med at udvikle positive associationer til at klatre og lege på deres nye træ.

Størrelsen kan også være en medvirkende faktor til, om din kat i første omgang vil komme godt ud af det med sit træ. Større katte har brug for nok plads i deres træ, så de kan sidde, strække sig og klatre, så du skal vælge et stort kattetræ, der er passende i størrelsen. Hvis du har mere end én kat, skal du desuden give dem et kattetræ med masser af plads, der er i stand til at holde vægten af flere katte og som giver dine kattevenner masser af plads at udforske.

Du skal også overveje kattenes alder, når du vælger deres træ. Efterhånden som killinger vokser og udforsker deres nye verden, vil de ofte også komme til at lave en smule ballade, hvilket f.eks. kan betyde, at de kradser i dine møbler! Et kattetræ er ideelt til en killing, der har fået denne dårlige vane, da det vil holde dem beskæftiget og hjælpe dem med at lære, hvad de kan og ikke kan hvæsse deres kløer på. Dog skal dit kattetræ være af en mindre størrelse, så de kan klatre i det uden at falde og komme til skade, hvilket kan forskrække og afskrække dem fra at klatre for resten af livet. For ældre katte skal du gerne vælge et træ med flere trin, da deres mobilitet sandsynligvis ikke vil være helt i top. Heldigvis er Omlets Freestyle kattetræ en moderne løsning, som er velegnet til katte i alle aldre. Du skal blot tilføje, flytte eller fjerne tilbehør for at gøre kattetræet bedre egnet til lige netop din kat.

To bengalkatte klatrer på Freestyle kattetræetHvordan vil et kattetræ passe ind i mit hjem?

Kattetræer kan være store og fylde meget, især hvis du har et mindre hjem. Det er vigtigt, at du vælger det bedste kattetræ, der passer til dit hjem, både hvad angår størrelse og om kattetræets stil passer ind i resten af din indretning. Omlet Freestyle kattetræ systemet har en forlængelig stang, der fås i seks størrelser, hvilket betyder at den kan tilpasses dit hjem uanset størrelse. Til mindre rum som f.eks. lejligheder har Omlet Freestyle kattetræet et mindre fodaftryk sammenlignet med større kattetræer. Det betyder, at den bedre udnytter pladsen i højden, så din kat komfortabelt kan klatre højere op. Desuden betyder tilpasningsmulighederne at kattetræet fås i en række farver, der vil se godt ud i din indretning.

Efter at have tænkt over, hvordan et kattetræ vil passe ind i dit og dine kattes liv, vil du forhåbentlig snart være på vej til at give dine katte uendelige mange års sjov med deres helt egen nye kæledyrslegeplads!

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *