Omlet bloggen

Sådan vækker du en hamster

Det anbefales ikke altid at vække en hamster, selvom der er visse måder, du kan gøre dette på for at lette dem ud af deres lur. I betragtning af at de sover mest i løbet af dagen, er det ofte uundgåeligt at forstyrre dem for at rense deres bur eller fodre dem. Vi ser på, hvordan man vækker en hamster, på den høfligste måde.

Mange mennesker tror, at hamstere er nataktive dyr, hvilket betyder, at de er mest aktive hele natten og har tendens til at sove i løbet af dagen. Dette er dog ikke helt tilfældet. En hamsters søvnmønster har en tendens til at være lidt anderledes. De er klassificeret som crepuskulære pattedyr, hvilket betyder, at de er mest aktive ved skumring og daggry.

Det er vigtigt at forstå, hvordan din hamster sover for at sikre, at du har en sund og glad lille ven. Du bør også vide, hvornår du skal lade dem være i fred, for selvom de er søde, vil du ikke have en hamster i dårligt humør!

søvnig hvid hamster med sorte øjne og lange knurhår hygger sig på behageligt hamster bundmateriale

Sådan vækker du en hamster

Det kan være skuffende at finde sin hamster i fast søvn i løbet af dagen, når man gerne vil lege, men en hamster har sin egen rutine, og selvom denne kan tilpasses lidt, er det noget, man bliver nødt til at acceptere.

Du kan altid gå på kompromis og ændre dine daglige mønstre, så de passer til din hamster, ved at vågne lidt tidligere eller først gå i seng senere om natten. Dette er måske ikke en løsning for små børn, da det kan resultere i andre problemer!

Hvis du nogensinde har brug for at vække din hamster, er det vigtigt, at du ved, hvordan du gør dette på den rigtige måde

Som byttedyr vil de gerne føle sig trygge, og de er vant til at gemme sig i naturen. Det er derfor, deres søvnmønster har udviklet sig over tid, så de er mere aktive om natten, når andre rovdyr måske er på jagt! Det er udmattende at være så lille, og derfor er hamstere søvnige små dyr, og deres søvn er virkelig vigtig. Så når en hamster vågner, skal de behandles ganske skånsomt, så de kan tilpasse sig så naturligt som muligt.

Gå langsomt til værks

Du vil vække din hamster uden at skræmme så undgå at larme. Gå langsomt til værks, især hvis der er spændte børn der er klar til at lege. Væk ikke din hamster i en fart, da de kan befinde sig i en dyb søvn og ikke vil sætte pris på at blive vækket pludseligt.

Tilpas deres omgivelser

En hamsters søvnplan betyder, at de begynder at røre på sig fra deres dvale ved skumring og daggry eller når der er svagt lys. Så du kan måske forsigtigt vække din hamster ved at justere lysene og dæmpe dem i rummet. Ved at gøre rummet mørkt nok, bør din hamster reagere på lysændringen.
Hamstere sover mere i koldere temperaturer. Når du opvarmer området omkring din hamsters bur fungerer det som et skånsomt vækkeurhttps , så din hamster kan vågne op i hyggelige omgivelser. Ingen kan lide at vågne op i et koldt hus, og det gælder også hamstere!

hvidt qute hamster bur med gennemsigtig bakke til bundstrøelse mod en blå væg i stuenGiv dem en godbid

Nogle gange vil en tillokkende duft af madlavning, der kommer fra køkkenet, vække selv mennesker i en dyb søvn, og når du vågner efter en lur, kan du føle dig lidt sulten. Den fristende duft af noget lækkert hamster foder kan have samme effekt på din hamster!

Hold en lille lækker hamster godbid tæt på deres næse, så vil den lækre lugt kunne vække dem fra deres siesta. Sørg for, at du ikke holder godbidden for tæt på, da det kan skræmme dem, men de kan få fat i godbidden og skynde sig væk for at nappe i den alene. Hvis det ikke virker, kan du friste dem med noget frisk mad eller ryste lidt med madskålen. Det er en næsten garanteret måde at vække din hamster på.

Tal blidt eller humoristisk

“Kurrer” du og laver dumme lyde omkring en baby? Det kan være svært at lade være!Hamstere reagerer på blide lyde og bløde stemmer. At lave sjove lyde eller nynne en rolig melodi vil gøre dem opmærksomme på din tilstedeværelse, da de vil genkende lyden af ​​din stemme. Det kan godt være at de er små, men de er utroligt opmærksomme og kloge små skabninger.

Pust blødt på din hamster

Det lyder måske lidt fjollet, men det kan virke, og det gør ikke hamsteren nogen skade. Faktisk kan de godt lide det.Hvis din hamster sover ude i det fri i deres hamsterbur og er inden for rækkevidde, kan du puste let på dem.Tænk på en blød, delikat sommerbrise i stedet for en stormende vind! Husk din størrelse i forhold til din hamster!

Hvad du ikke skal gøre, når du vækker din hamster

Det vigtigste at huske, når det kommer til at forstyrre din hamsters søvnplan, er, at du skal være hensynsfuld. Der er helt sikkert måder, du kan genere din hamster på, som ville blive betragtet som ubetænksomme, så her er et par ting, du skal undgå!

At larme

Som byttedyr er hamstere konstant i alarmberedskab og kan let blive stressede. Selvom en hamster er vågen eller bare slapper af, er det stadig en god idé at være blid og være sød, da de trods alt kun er små, og vores størrelse og volumen kan være noget skræmmende! Høje lyde vil generelt være meget ubehagelige, uanset om det er at spille høj musik, råbe gennem lokalet eller bare hæve stemmen en smule. Hamstere har meget følsomme ører.

At ryste deres bur

Det skal du absolut ikke gøre. Et hamsterbur er et trygt sted. Hamsteren kan putte sig i deres hyggelige reder og gemme sig væk fra alt omkring dem, eller lege fredeligt i deres komfortable habitat. Omlets Qute hamsterbur byder på et innovativt design, hvor du kan se ind i den gennemsigtige bakke til bundstrøelse. På denne måde kan du se, hvor din lille hamster befinder sig, og har ingen grund til at ryste buret for at se, hvor hamsteren er, eller for at vække den!

At forskrække dem

Hamstere er sarte mini-pattedyr, og der skal ikke meget til for at skræmme dem. At snige sig ind på dem og forskrække dem vil stresse dem. Så prøv ikke at forskrække din hamster og vær bevidst om din egen adfærd omkring dem, i betragtning af hvor følsomme de er.

Hvis du er bekymret for, om din hamster er utilfreds, er det en god idé at prøve at lære lidt om din hamsters kropssprog. Som med alle kæledyr, kan det resultere i adfærdsproblemer og manglende tillid til deres menneskelige familier, hvis de føler sig usikre og stressede.

At tage dem op

Hvis du ikke allerede har forskrækket din hamster, og de stadig sover hurtigt, så anbefales det bestemt ikke at forsøge at tage dem op eller prikke til dem for at få dem til at vågne. Der er ingen skånsom måde at gøre det på! Husk! Hamstere har meget skarpe tænder, og de kan bide, hvis de føler sig truet. Når alt kommer til alt, trænger du ind på deres territorium!

At lave hurtige eller pludselige bevægelser

Undgå hurtige og skarpe og pludselige bevægelser, dette vil forskrække din lille ven og kan være ret foruroligende. Hamsters naturlige instinkter er ret skarpe, så de vil se denne pludselige bevægelse som en trussel.

en lille pige holder en grå hamster i sine hænder foran et qute hamsterbur i stuen

Hvornår skal en hamster vågne?

Hamstere følger deres naturlige søvnmønster, og selvom de kan tilpasse sig en lidt anderledes rutine, vil den aldrig ændre sig helt, så den passer til dig (det skal højst sandsynligt være omvendt!). De vil altid røre på sig i timer med lavt lys, og selvom vi kan ændre lidt på det ved at varme rummet op eller ændre lysene, vil du kun være i stand til at ændre tidsplanen med en time eller to.

En hamsters søvn vil også afhænge af arten, da forskellige varianter har forskellige søvnplaner og behov. Hamstere sover normalt omkring 12-14 timer om dagen, men de har polyfasiske søvn-vågne mønstre. Det betyder, at de sover og vågner i løbet af dagen i stedet for én kontinuerlig søvncyklus.

En måde at holde øje med din hamsters søvnmønster på er at føre en dagbog og følge deres tidsplan. Brug et par dage på at skrive ned præcis, hvornår de sover og er vågne. Følg dette ved at fodre dem på samme tidspunkt hver dag. Over tid kan du ændre fodringstiden med et par minutter, hvilket i sidste ende vil påvirke, hvornår de vågner.

Er det slemt, hvis min hamster sover om natten?

Der kan være flere årsager til, at din hamster sover om natten, et par årsager kan være, at de er i dvale eller kan være syge. Alderen på din hamster vil også påvirke, hvor meget de sover. Stress og depression kan også være faktorer, eller de kan være blevet overstimuleret i løbet af dagen, når de skulle have sovet. Ligesom et lille barn vil de kæmpe med at sove, hvis de er overtrætte, fordi rutinen er blevet ændret.

Din hamster vil måske gå i dvale hvis den anbringes i et koldt miljø, der falder til under 10 grader celsius. Hvis du ikke bor i et koldt miljø, men bemærker, at din hamster sover oftere end normalt, så tjek temperaturen for at sikre dig, at der ikke er træk nogen steder, der kan forårsage et fald i temperaturen.

Ellers kan luftvejs- og fordøjelsesproblemer være almindelige hos hamstere, så hvis de er mere sløve end normalt, ville det være en god idé at tage dem til en dyrlæge for at tjekke og sikre sig, at de er okay.

Konklusion

Hamstere er meget almindelige kæledyr for små børn, og derfor er det nødvendigt at lære om din hamsters personlighed og adfærd. På denne måde kan du sikre dig, at de er glade, så du kan beskytte dem og dine børn.

Nøglepunkter at huske:

  • Undgå at vække din hamster, medmindre det er gjort ordentligt.
  • Hvis du lægger mærke til at de sover mere om natten, kan de være syge eller ulykkelige.
  • Placeringen af hamsterburet er vigtigt – placer buret i et mørkere hjørne af rummet, så de kan sove om dagen.
  • Væk din hamster langsomt og roligt.
  • Ingen pludselige bevægelser eller råben og ryst ikke buret!
  • Søvn 12-14 timer om dagen er normal. Det er den søvn de har brug for.

Husk altid, hvordan du gerne vil blive vækket. Nok ikke af en enorm person, der løber hen imod dig og råber, især når det er tidligere om morgenen, end du havde forventet. Lidt nynnen i øret, lidt lækkert morgenmad og en kop kaffe er en meget rarere måde at starte dagen på!

This entry was posted in Hamstere


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *