Omlet bloggen

Kan hunde blive solskoldet?

Brun hund nyder solskinnet, iført solbriller

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, hvilket betyder masser af dage tilbragt udenfor hvor vi kan nyde det længe ventede varme vejr! Mens de fleste af os hilser årstiden varmt velkommen, må man samtidig tage nogle ekstra forholdsregler for at være sikker, såsom at smøre sig med solcreme for at undgå den frygtede solskoldning! Nu ved vi alle, at vi skal beskytte os mod solens stærke stråler, men hvad med vores pelsede eller firbenede venner? Især hunde! Mere specifikt rejser det spørgsmålet om ‘kan hunde blive solskoldet?

Hvordan ved du, om din hund er solskoldet?

Kort sagt, ja, hunde kan faktisk blive brændt af solen, som vi kan. Heldigvis er tilfælde af solskoldning hos hunde ofte mindre, omend smertefulde. Oftest omfatter symptomer rød, kløende, tør eller skællende hud og poter. Hunde er mest tilbøjelige til at blive forbrændt på kropsdele, der er blevet udsat for UV-stråler såsom halespidsen, næse, ører, mave og omkring munden, så du bør være særlig opmærksom på disse områder, hvis du har mistanke om en skoldning.

De fleste tilfælde af solskoldning topper 3 dage efter eksponering, men mere alvorlige tilfælde kan også føre til sløvhed og blærer på huden, hvilket kan tage to uger at hele. Berørte hunde kan desuden vise tegn på at have smerter, når du kæler med dem, og de kan udvikle en mild feber.

Hvordan kan du behandle hundens solskoldning?

Selvom forebyggelse altid er bedre end kuren, er der en løsning, hvis du opdager, at din hund er blevet forbrændt efter en dag ude i solen! Til mindre solskoldninger er der en række metoder, du kan bruge til at lindre din hunds forbrænding, men de hjælper faktisk ikke med helingsprocessen. Ikke desto mindre bør disse ikke afvises, da din hund vil sætte pris på en tiltrængt lindring af deres smerte. Eksempler inkluderer at bruge en kold kompress eller give din hund et dejligt køligt bad. Alternativt er havregrynbade en god idé, hvor din hund kan ligge i blød i 10 minutter, mens du masserer havregrynene ind i pelsen, inden den skylles af med varmt vand. Til at helbrede forbrændinger er både aloe vera gel og E-vitamin perfekte, og begge er naturligvis dyresikre.

Hvis din hunds symptomer ikke forbedres efter brug af hjemmemedicin, og du er bekymret for dit kæledyrs velbefindende, så tøv ikke med at tale med din dyrlæge, som vil være i stand til at tilbyde dig medicin.

Sådan beskytter du din hund mod solskoldning

Heldigvis er det problemfrit at holde din hund sikker mod sol og solskoldning! Ligesom vi beskytter os mod solen, skal nogle hunde også have solcreme (vi inkluderede det endda som et must-have hundeprodukt i vores 7 ting, din hund har brug for denne sommer-blog!). Det siger sig selv, at du kun bør bruge hundesikker solcreme, ideelt set med en SPF på mindst 30. Vigtigst af alt, brug ikke solcreme, der indeholder zinkoxid eller para-aminobenzoic (PABA).

For yderligere at reducere risikoen for, at din hund bliver solskoldet, bør du gå tur med den tidligt om morgenen eller sent på aftenen og holde dig til skyggefulde områder så meget som muligt. Og efter en gåtur udenfor, hvad kan være bedre end at din hund kommer hjem for at slappe af på deres egen Memoryskum kølemåtte til hunde! Omlet har også et stort udvalg af Legetøj til hunde der kan underholde din hund indendøre i løbet af sommeren.

Gravhund og ejer leger indendørs med en Omlet Fido Nook 2 i 1 luksus hundehule bagved

Sådan påfører du solcreme til hunde

Det er ikke meget anderledes at påføre solcreme på din hund, end hvordan du ville påføre den på menneskelig hud! Du skal blot lægge lidt solcreme på fingrene og gnide ind i din hunds pels, og sørg for at være særlig opmærksom på de udsatte pletter, vi nævnte tidligere. Grundlæggende bør du mest anvende på områder, der ikke er dækket af meget pels.

Vær ekstra forsigtig, når du påfører solcreme omkring øjnene, og når du er færdig, skal du lade den trække ind i huden i omkring 15 minutter. Bare sørg for at påføre solcremen igen hver 4. til 6. time og holde et vågent øje med din hund mens cremen trækker ind i huden, for at sikre, at hunden ikke slikker cremen af!

Hvilke hunderacer er mest modtagelige for solskoldning?

Hvis du har en hund med tyndere hår eller en blegere pels, så gør det den mere modtagelig for at blive solskoldet sammenlignet med andre racer. Eksempler på dette omfatter Greyhounds, Chinese Crested og Dalmatinere for at nævne nogle få. Det betyder dog ikke, at andre racer slet ikke kan blive forbrændt, så du bør stadig tage forholdsregler såsom at bruge solcreme og holde dem ude af solen i længere perioder for at sikre, at de et beskyttede.

For at finde ud af mere om at holde din hund sikker i denne sæson, kan du læse vores tidligere blogindlæg Sådan holder du din hund kølig i varmt vejr og nyd en solskoldningsfri sommer!

Cremefarvet hund liggende på Omlet kølemåtte til hunde på en grå hundeseng med støttekant

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *