Omlet bloggen

Rosies eventyr som hønseholder

selfie af hønseholder rosie og hund evieRosie, der er ansvarshavende for Omlets sociale medier, har været hos Omlet i et år, og da hun blev spurgt af sine ledere, om hun var interesseret i at udvide sin hønseviden (og for at skabe sjovt indhold til Omlets sociale medieplatforme) med sin helt egen flok, sagde hun ja med det samme.


“Min partner Max har altid ønsket sig høns – han var så begejstret, da jeg fik dette job, da han troede, det ville gøre mig mere opsat på at holde høns. Så da de spurgte mig, vidste jeg, at han ville være vild i varmen, og jeg havde ret. Men jeg er selvfølgelig også rigtig spændt!”

Hvor meget research har du lavet indtil videre?

“Jeg læste ‘What the Cluck’, Omlets hønseholderbog, som var virkelig nyttig. Jeg har åbenbart fået noget viden, når jeg arbejder med kæledyrsindhold og ser hønsene på kontoret. Jeg administrerer også Omlets Facebook-gruppe for hønseholdere, og det er her, du kan høre, hvordan det egentlig er.”

Rosie og Max besluttede at gå efter et førsteklasses hønse-setup i baghaven. De har fået et Eglu Cube hønsehus med en 2m hønsegård tilsluttet til en 3×3 walk-in hønsegård, en automatisk dør til hønsegården og et PoleTree hønsetræ, plus nogle betræk og andet Omlet undeholdnings-tilbehør.

”Vi satte det hele op for et par weekender siden, og vi skændtes ikke en eneste gang! For at være ærlig gjorde Max det meste af det selv, mens jeg malede hegnet, og det var rigtig flot og solrigt, men på trods af at det var en del produkter, var det faktisk ret sjovt.

Selvom ‘flockdown’ nu er forbi, og hønsene får lov til at gå frit, vil vi nok holde dem i gården et stykke tid for at vænne dem til området og hinanden.”

eglu cube hønsehus med walk in hønsegård i haven

Har I besluttet, hvilke høns I skal have?

”Der har været en del diskussion om det her, og vi var ikke helt enige til at begynde med. Men i sidste ende besluttede vi, at vi ville have ret store høns i stedet for bantams, så vi besøgte en opdrætter af Buff Orpingtons, og jeg tror, ​​det kunne være den race, vi vil gå efter.

Rosie og Max er ikke de eneste i familien; de bor også sammen med Evie the Sprocker.

“Jeg er virkelig ikke sikker på, hvordan hun vil reagere, men hun har været meget interesseret i, at sætte hønsegården op. Vi vil langsomt prøve at introducere hende til hønsene, og forhåbentlig er hun okay. Hun er ret lille, så måske vil en stor høne skræmme hende lidt? Vi får se, men til at begynde med får hun ikke lov til at komme ud i haven, hvis hønsene går frit rundt.”

Hvad glæder du dig mest til ved at blive hønseholder?

“Jeg kan virkelig godt lide tanken om at de går rundt i haven. Selvfølgelig også de friske æg. Min mor er en ivrig bager, så jeg er sikker på, at hun bliver glad for at få nogle stykker! Og så glæder jeg mig bare til at se Max sammen med dem, forhåbentlig bliver det lige som han har forestillet sig det”.

Er der noget du er bekymret for?

”Jeg er vist lidt bekymret for, at de bliver syge eller får en slags parasitter, det er ikke rart at se dine dyr have det dårligt. Men jeg ved også, at når man først har et kæledyr, er det ikke noget, man ser som et problem eller besvær at sørge for, at de er glade og sunde. Man gør bare, hvad man kan for at passe dem bedst muligt.”

opretter et eglu cube hønsehus i haven


Vi tjekker ind med Rosie igen i næste måned, når hun har hentet sine høns for at høre, hvordan det går dem alle sammen!

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *