Omlet bloggen

Varm sommer, kølige høns

Holly Callahan-Kasmala er freelanceskribent og husdyrhistoriker. Chrisie DiCarlo er en pensioneret veterinærtekniker og veterinær traumesygeplejerske. Sammen har de over 26 års kombineret erfaring med hønsepleje. De er skabere og medværter af Coffee with the Chicken Ladies Podcast.

høns spiser kølige godbidder om sommeren

Sommeren og det varme vejr nærmer sig med hastige skridt. Det er den tid på året, hvor vi kan nyde havens friske blomster og produkter, men det betyder også, at vi skal beskytte vores flokke mod overophedning. Denne sommer vil markere vores kombinerede 28. år med hønsepleje i det varme og fugtige midt-atlantiske hav. Så vi vil dele vores bedste tips til afprøvede og sande måder at hjælpe med at holde din flok kølig. Sørg for at læse hele indlægget om vores foretrukne sommersnacks og lækkerier.

Den første og vigtigste ting, du vil give din flok, er skygge. Et skyggefuldt sted lader dine høns undslippe den varme sol. Direkte sollys kan få temperaturen til at føles så meget som 10-15 grader højere. Din floks vandkilder bør også holdes i skygge. Alle vandbeholdere, især lukkede, vil fange og holde på varmen fra solen. Vi har ekstra is ved hånden og tilføjer rigeligt is til kyllingernes drikkevand på de varmeste dage.

Træer er en fantastisk kilde til naturlig skygge, men du kan også give menneskeskabte skyggefulde pletter. Hæng solskærme lavet af sejldug, kanvas, endda lyse naturstoffer, der kan hjælpe med at aflede solens stråler og skabe skyggefulde pletter. Glem ikke at udnytte pladsen under dine hønsegårde. Omlets båse, der sidder på stativer, skaber et godt sted for dine høns at gå under for vand og kølig jord.

Hønsehuse kan blive ret varme på denne tid af året. Skygge hjælper, men der er nogle andre ting, du kan gøre for at sænke temperaturen i dine båse. Vi er store fortalere for omhyggelig brug af blæsere med små gitter (små nok til, at fødder og næb ikke kan passe ind.) Du kan bruge enten elektriske eller batteridrevne, men vores favoritter er batteridrevne blæsere. Du kan købe dem med genopladelige batterier, og du behøver ikke bekymre dig om ledninger og strømtab til gårdene. Vi tænder for dem om aftenen, og de hjælper med at trække luft gennem gårdene. I voresEglu Cube hønsehuse binder vi simpelthen en lille batteridrevet blæser til indersiden af ​​den bagerste ventil og lader den skabe en krydsbrise.

Isposer, både købt i butikken og hjemmelavede, er et andet godt værktøj til at bruge mod varmestress. De er meget nemme at lave, vask blot og fyld forskellige størrelser plastikvand- eller juiceflasker med rent vand og læg dem i fryseren, indtil de er faste. Du kan bruge de frosne flasker i din hønsegård, eller du kan putte en i en lavvandet pool eller skål og lade dine høns vade ind for at køle deres fødder af. Om natten kan en stor flaske eller ispose pakkes ind (for at holde dem rene) og placeres i dit hønsehus. Dette er især fordelagtigt i Omlet-hønsehuse – de er så godt isolerede, at en ispose vil sænke temperaturen i huset betydeligt. Dette er en livredder her i Maryland (USA), hvor det nogle gange stadig er over 26 grader, når vi lukker ned for natten.

Med en normal kropstemperatur på omkring 40 grader, sætter høns virkelig pris på snacks og foder, der er kølende og fugtgivende. Den enkleste ting, du kan gøre, er at lægge noget af deres almindelige ration i en genlukkelig pose og lægge den i køleskabet eller fryseren i et par timer. Du kan også gå den ekstra mil – lav en mos ved at tilføje vand til din kyllings foder, røre bær eller anden opskåret frugt i og fryse den i en silikoneform. Dine fugle vil elske dig for at servere dem denne smarte godbid. Se opskriften nedenfor!

Der er flere andre fødevarer, som du enten kan købe eller dyrke for at forkæle dig selv og dine høns. Meloner af næsten alle typer er omkring 90% vand og indeholder masser af elektrolytter samt andre næringsstoffer. Dette er også nogle beviser på, at lycopen, en antioxident, der findes i vandmelon, cantaloupe og nogle andre meloner, kan hjælpe med at reducere risikoen for varmestress hos fjerkræ.

Høns kan spise næsten alle dele af en melon. Alt fra frøene til det meste af skallen er spiseligt. Vi kan godt lide at skære afkølet melon til os selv, og efterlade lidt på skallen til hønsene. De elsker det!

Agurk er også en skøn, saftig sommersnack til dit fjerkræ. Du kan skære den i stykker eller fodre den hel, med eller uden skal. Hvis du skræller agurken, så kompostér stykkerne, så ingen af ​​din flok får dem fast i deres afgrøde. Vores høns nyder især agurk, når den har stået på køl et stykke tid.

Du kan lave din flok en frugtsalat til en eftermiddagssnack. Beklæd et lille fad med lidt sprød, kølig icebergsalat, og læg nogle bær på, skær druer i stykker (hele druer kan være en kvælningsfare), skåret æbler og pærer i tern, og top med et par babygrønt fra din have. Du kan også fouragere lidt ung mælkebøttegrønt, hvis du ikke har andet i nærheden. Vores præcise opskrift er nedenfor.

Varmestress er en meget reel fare for høns og andet fjerkræ. Med lidt planlægning kan du hjælpe din flok med at komme igennem det værste sommervejr. En kombination af skygge, køligt vand, is og nogle fugtgivende snacks kan hjælpe med at holde sommersæsonen sjov for dig og dine fugle.


Frosne bær- og crumble-forme

2 kopper af din floks almindelige smuldringsfoder (kugler virker, men skal trække længere og har muligvis brug for mere vand)
2-3 kopper vand eller mere, efter behov
1 udkernet og skåret æble
1 kop bær (vi brugte en blanding af hvad som helst vi har ved hånden)

Bland foderet og vandet i en mellemstor skål og lad det stå i mindst 5 minutter. Du ønsker, at mosen skal være våd, men ikke for sjusket.

Bland frugtstykkerne i mosen og hæld den i silikonebageforme. Du kan bruge muffinsforme eller andre forme, men det er nemmest at få det færdige produkt ud af silikone.

Stil formene i fryseren i cirka 30 minutter. Når du er klar til at servere, tager du crumblen ud af din form og serverer på en tallerken eller et fad. Se hvordan dine glade høns vil nyde den!

opskrift på kølige godbidder til høns

Icergsalat til fuglene

1 hoved iceberg eller anden sprød salat, vasket
1 håndfuld vindruer, skåret i kvarte
1 håndfuld bær, enhver slags
1 kop melonstykker og/eller rest melonskal og frø/tråde
1 lille håndfuld babygrønt eller spirer
1 klat af usødet yoghurt (valgfrit)

Find et hønsesikkert fad eller en lav skål. Flå salaten i store stykker og beklæd fadet med dem. Læg melonstykkerne og eventuel skal ovenpå salaten. Spred vindruerne og bærrene rundt på fadet og top med det grønne. Hvis du vil gøre det ekstra lækkert, kan du dryppe en lille smule usødet yoghurt ovenpå. Server denne godbid til din flok på en varm eftermiddag, og se dem klukke af glæde!

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *