Omlet bloggen

Rosies eventyr som hønseholder – succes med indhegning

Omlets ansvarlige for sociale medier, Rosie har været hos Omlet i et år, og da hun blev spurgt af sine ledere, om hun var interesseret i at udvide sin hønseviden (og skabe sjovt indhold til Omlets sociale medieplatforme) med sin helt egen flok, sagde hun ja med det samme.

Læs videre for at finde ud af, hvad hønsene har lavet i sommervarmen, samt få nogle nyttige tips og råd fra British Hen Welfare Trust (BHWT – en britisk velgørenhedsorganisation som Rosie adopterede sine høns igennem).


Rosies hund ser på høns gennem Omlet hønsehegn

Hvad er der sket siden sidst?

Vi besluttede at opgradere vores setup og anskaffe os Omlet hønsehegn. Hønsene elsker stadig at gå frit omkring uden for løbegården, men de lavede møg på terrassen, hvor vi spiser aftensmad i haven, og kradsede alle stenene op fra kanterne og spredte dem ud over plænen. Jeg elsker hønsene, men det var ved at blive lidt belastende.

Med indhegningen har de stadig meget plads, men de er begrænset til græsset. Og det er alligevel deres yndlingsområde, så det er bedst for os alle.

Har hunden Evie vænnet sig til hønsene endnu?

Det har hun faktisk. Det tog noget træning, men nu ved hun, at hun ikke skal løbe efter dem. Det er en anden stor ting ved indhegningen; selvom hun ikke er som så interesseret i høns som hun var i starten, stoler jeg stadig ikke helt på hende. Hegnet fungerer som en fin barriere mellem dem, så vi alle kan være ude i haven på samme tid.

Jeg forstår, at det måske ikke virker for alle hunde, men det har været fantastisk for os.

Siden Rosie begyndte at dele sin oplevelse med høns på Omlets sociale medier, har hun modtaget masser af positiv feedback fra fællesskabet – såvel som en hel del spørgsmål!

Jeg er langt fra en ekspert i høns. Jeg lærer stadig meget, og jeg kunne ikke rigtig være til hjælp, når folk stillede spørgsmål om deres flok.

En ting, der har været fantastisk, når jeg har været bekymret for mine høns, har været BHTWs telefonlinje (den britiske velgørenhedsorganisation som Rosie adopterede sine høns igennem). Alle kan ringe eller e-maile dem, du behøver ikke at have reddede høns eller endda bo i Storbritannien. Så jeg tog kontakt og spurgte, om de kunne hjælpe med nogle almindelige spørgsmål, jeg ofte ser på Omlets Facebook-gruppe, og de var virkelig en god hjælp. Jeg håber, det er nyttigt!

Rosies høns bagved Omlet hønsehegn

Min høne kæmper med at lægge æg, hvad kan jeg gøre for at hjælpe hende?

Hun kunne være ægbundet. Ægbinding er, når en høne ikke er i stand til at lægge et æg i sit system. Du har måske bemærket, at din høne, som normalt lægger dagligt, sidder i sin redekasse i lange perioder. Hvis hun ikke producerer et æg efter flere besøg i sin redekasse, så prøv et varmt bad efterfulgt af et smøremiddel som f.eks. vaseline lige inden for og omkring udluftningen for at hjælpe hende med at passere ægget. At placere hende på et mørkt afsondret sted for at rede væk fra andre fugle vil også hjælpe.

Hvis hun begynder at blive bedrøvet og ikke lægger et æg, er det tilrådeligt at søge dyrlægehjælp.

Min høne har lagt et æg med en meget tynd skal, der knækker, når jeg tager det op. Er det okay?

Et tyndskallet æg skyldes normalt calciummangel, så giv dine høns foder af god kvalitet med balancerede næringsstoffer. Du kan også forbedre skallerne ved at skære ned på de godbidder, du fodrer dagligt. Endelig er der en chance for, at din høne er i gang med at lægge eller fælde, hvilket også vil have betydning for skalkvaliteten.

En af mine høns bliver angrebet af de andre, skal jeg fjerne hende?

Hvis en høne kan identificeres som en bølle, er det bedre at fjerne hende fra flokken i et par dage; dette vil tvinge bøllen ned i hakkerækkefølgen. Fjern kun den svagere høne, hvis hun er blevet såret, men prøv at huse hende inden for synsvidde af hendes flokkammerater og genindfør hende så hurtigt som muligt; sørg for, at hun har individuel adgang til foder og vand i korte perioder, og giv hende noget omsorg. Hun vil hurtigt lære, at du er hendes bedste ven.

Min nyligt adopterede høne halter. Hvorfor gør hun det?

Det er ikke ualmindeligt et par dage efter adoption at se nogle høns der halter på grund af blå mærker, men det burde hurtigt gå over. Hvis det ikke gør det, bedes du kontakte Hønselinjen, så hjælper vi dig med at tjekke grundigt for eventuelle underliggende problemer.

Min høne står vekstremt oprejst og vralter som en pingvin, hvad er der galt med hende?

Det lyder som om det kan være æggehindebetændelse. Mange høns klarer denne tilstand meget godt, især hvis de kun fodres en diæt bestående af blandede korn. Men lejlighedsvis kan en høne have brug for antibiotika, som du skal få fra din dyrlæge, som kan foreslå et hormonimplantat for midlertidigt give hende fri fra æggelægning.

Min hønes afgrøde føles som en tømt vandballon. Da jeg samler hende op, kommer der ildelugtende brun væske ud af hendes udluftning, og hun bliver ved med at vippe med hovedet. Hvad er det, og hvad skal jeg gøre?

Det lyder som om det kan være en sur afgrøde. Vi anbefaler, at du ringer til BHWT’s Hønselinje og taler med en fra deres team, som vil vejlede dig og/eller, fortælle dig om du skal søge dyrlægehjælp.

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *